Aprecieri pe Facebook

joi, 7 iulie 2011

Inca un roman si-a gasit dreptatea la Curtea de Justitie a UE. Toate modificarile taxei de poluare contravin normelor europene

Toate modificarile aduse Ordonantei de Urgenta nr. 50/2008 privind instituirea taxei pe poluare mentin un regim de impozitare care descurajeaza inmatricularea in Romania a unor autovehicule de ocazie cumparate din alte state membre, considera Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE). Instanta a dat astfel dreptate unei persoane care a solicitat restituirea a 4.400 de lei reprezentand taxa pe poluare pretinsa de statul roman pentru o masina inmatriculata deja in Germania, in anul 1997.


Curtea de la Luxemburg a publicat, joi, o hotarare preliminara formulata in cadrul unui litigiu dintre I. Nisipeanu, pe de o parte, si Directia Generala a Finantelor Publice Gorj, Administratia Finantelor Publice Targu Carbunesti si Administratia Fondului pentru Mediu, pe de alta parte, referitor la o taxa pe care acesta a trebuit sa o achite cu ocazia inmatricularii unui autovehicul provenit dintr‑un alt stat membru.

I. Nisipeanu a inmatriculat in Romania un autovehicul de ocazie cumparat in Germania, care figureaza printre vehiculele din categoria M1, avand o capacitate cilindrica de 1 597 cm3 si respect norma de poluare Euro2. Acesta fusese inmatriculat in Germania in anul 1997. In vederea inmatricularii in Romania a vehiculului mentionat, I. Nisipeanu a platit, la 1 februarie 2010, suma de 4.431 de lei ca taxa pe poluare in temeiul OUG nr. 50/2008, conform unei decizii emise de autoritatea competenta. Ulterior, acesta a solicitat sa i se restituie respectiva suma. Impotriva refuzului de a se da curs cererii sale, Nisipeanu a introdus o actiune la Tribunalul Gorj saiI se restituie suma mentionata. In sustinerea actiunii sale, acesta a invocat faptul ca taxa in cauza este incompatibila cu articolul 110 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene (TFUE).

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_25213/Inca-un-roman-si-a-gasit-dreptatea-la-Curtea-de-Justitie-a-UE-Toate-modificarile-taxei-de-poluare-contravin-normelor-europene.html#ixzz1RRwsaZhe


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu