Aprecieri pe Facebook

vineri, 8 iulie 2011

Ministrul mediului , Laszlo Borbely, s-a hotarat: Noua taxa de poluare auto va fi aprobata in aceasta vara.


UPDATE  ianuarie 2013 – Timbru de mediu 2013

Desi si-a schimbat denumirea in Timbru de mediu 2013, ramane tot o taxa auto de prima inmatriculare in Romania, ceea ce incalca normele europene si va oferi posibilitatea de a fi atacat in justitie ca si precedenta taxa. Avocatii vor avea din nou de lucru in aceasta speta.

Toate detaliile + Calcultor online Taxa de timbru 2013 >>>>>Click AICI !

************************************************************************************************


Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca proiectul de lege privind taxa de poluare, prin care se impune o reducere intre 20 si 30% a taxei auto, va fi aprobat de Guvern in aceasta vara. Borbely a precizat ca, desi se doreste discutarea legii in Parlament in regim de urgenta, nu s-a depus o solicitare pentru o sesiune extraordinara a Legislativului.
De asemenea, el a precizat ca in privinta taxei de poluare pozitia ministerului este postata pe site si inseamna o reduce­re intre 20 si 30% a taxei auto fata de luna decembrie 2010.
“Se vor returna banii pentru toti cei care au platit mai mult ca urmare a acelei componente noi care ne-a obligat in urma deciziei Curtii Europene ca la prima vanzare, la masinile care sunt inmatriculate inainte de 2007, cumparatorul sa plateasca taxa de prima inmatriculare. Aceasta este pozitia ministerului”, a subliniat Borbely.
Ministrul a mai spus ca cei care au platit in plus fata de noul nivel al taxei de poluare ce urmeaza sa fie reglementat vor primi diferentele inapoi, in functie de solicitari.



Sursa: RRA

4 comentarii :

  1. scoateteti taxa de tot nu doar reduceti
    sau acum ca se apropie alegerile vreti sa reduceti putin sa cistigati citeva procente la vot

    RăspundețiȘtergere
  2. nu inteleg de ce UE nu ii amendeaza pe statul romin de nerespectarea normelor de taxe de poluare

    RăspundețiȘtergere
  3. scoate ba nenorocitule taxa auto k nu mai are lumea bani...k ne-ati furat de tot...vorba protestatarilor..."VA RUGAM SA NE SCUZATI...NU PRODUCEM CAT FURATI"...hotilor,,bagav-as carne pe gat...de nenorociti...o sa vina vreme cand o sa platiti pentru ce ati facut...mai devreme sau mai tarziu

    RăspundețiȘtergere