Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 24 septembrie 2011

In memoriam Johnny Răducanu - video


Pe numele său real Răducan Creţu, s-a născut într-o familie de romi cu tradiţii muzicale de peste trei sute de ani, de pe timpul lăutarului Petre Creţu Solcanu.
S-a remarcat ca un talentat interpret de jazz la contrabas, încă de la 19 ani. A făcut studii muzicale la Iaşi şi Cluj, apoi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti (clasa contrabas, 1953-1956). 
Îndrumător activ al tinerei generaţii, Johnny Răducanu este considerat un veteran al muzicii româneşti de jazz.
A fost căsătorit cu Geta Costin între 1962 şi 1970.
Johnny Răducanu a murit în data de 19 septembrie 2011, în urma unui stop cardio-respirator, singur, în garsoniera sa din Bucureşti de pe strada Banu Manta nr. 68.
Johnny Raducanu a fost supranumit de catre marele jazzolog american Leonard Feather 'Mr. Jazz Of Romania', contrabasist, pianist, compozitor, aranjor si lider de formatie, fiind cel mai cunoscut si iubit muzician roman de jazz, atat in tara cat si peste hotare, potrivit Agerpres.

Printre realizarile discografice in domeniul jazz-ului se numara: ''Jazz made in Romania'' (1987); ''Confesiuni'' (I, II, III); ''To His Friends'' (1997); ''Jazz Behind the Carpathians'' (1999); ''Jazz antifanariot'' (2002); ''Singuratatea, meseria mea'' (2002); ''Jazz Made in Romania-Live in San Francisco'' (cu Teodora Enache, 2002), ''Jazz Bestament'' (2005); ''Chamber Jazz Music'' (2008); ''Inside Stories-Jazz Poems'' (2009).



Fost elev al Societatii Filarmonice Lyra din orasul natal Braila, Johnny Raducanu a primit, la 13 octombrie 2008, diploma de membru de onoare al Societatii Filarmonice 'Lyra' si medalia jubiliara 'Lyra 125', in cadrul unei ceremonii organizate la Casa Tineretului din Braila.



Cercetatorii de la CERN au descoperit particule cu viteza mai mare decat cea a luminii

O echipa internationala de fizicieni a anuntat joi ca au inregistrat particule subatomice care se deplaseaza cu viteza mai mare decat cea a luminii, descoperire care ar putea rasturna una dintre teoriile fundamentale din fizica, formulata de Albert Einstein, relateaza Reuters. 

Neutrinii trimisi de la CERN, langa Geneva, pana la laboratorul din Gran Sasso in Italia au ajuns cu 60 nanosecunde mai repede decat ar fi facut-o lumina (care are o viteza de aproape 300.000 km/s). 



Un total de 15.000 de neutrini, particule care strabat universul, au fost lansati pe o perioada de 3 ani de la CERN la Gran Sasso, aflat la 730 de km distanta, unde au fost captati de detectori uriasi. Lumina ar fi parcurs distanta in circa 2,4 miimi de secunda, insa neutrinii au facut-o cu 60 de nanosecunde - sau 60 de miliardimi dintr-o secunda - mai putin decat lumina.
Pentru a ajunge de la CERN la Gran Sasso, neutrinii au trecut prin apa, aer si piatra. 



Mai multe lucrari din literatura stiintifico-fantastica sunt bazate pe ideea potrivit careia, daca bariera vitezei luminii poate fi sparta, calatoria in timp ar putea deveni, cel putin la nivel teoretic, posibila, noteaza Reuters. 



Jeff Forshaw, un profesor de fizica particulelor la Universitatea din Manchester din Marea Britanie, a declarat ca daca rezultatele se confirmă, ar însemna că ar fi posibil, în teorie calatoriile in timp.

"Cu alte cuvinte, calatoria in timp, in trecut ar fi devenit posibila ... (deşi),  nu înseamnă că ne vom costrui masini de calatorie in timp preacurând", a declarat el pentru Reuters.


In tara apar tot mai multe zone de acces gratuit la internet wireless

 In urma cu doi ani, 211 puncte de acces gratuit la internet de banda larga (hotspot-uri - Wi-Fi) au fost instalate in zone publice din Romania, de catre SNR si Romtelecom cu bani publici. Autoritatile promiteau inca 300 de hotspoturi pana la sfarsitul lui 2010, dar nu s-a mai auzit nimic. In statistici, anul trecut in tara erau in total 1050 de hotspoturi. In acest an, RCS&RDS si-a dezvoltat o retea Wi-Fi care a ajuns la peste 400 de hotspoturi in tara, prin care internetul poate fi accesat gratuit de proprii abonati. Orange a lansat o retea Wi-Fi moderna in Centrul Vechi din Bucuresti, unde internetul poate fi momentan accesat gratuit de oricine are un telefon performant, iar pana la sfarsitul acestui an tot orasul Mangalia ar urma sa fie acoperit de internet wireless gratuit, dupa un model deja implementat in Roman.

Daca statul nu face, se misca insa operatorii privati. RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu local, a inceput sa dezvolte din luna mai din acest anpropria retea Wi-Fi, in care accesul la internet este gratuit doar pentru abonatii companiei.



"In prezent operam peste 400 hotspot-uri in mai multe localitati din judetele: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Gorj, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Valcea, Vaslui, Vrancea. La acestea se adauga municipiul Bucuresti", a precizat pentru HotNews.ro Cristina Nicoara, specialist PR in cadrul companiei.


Citeste mai multe pe HotNews.ro

Actuala taxa auto ilegala poate fi evitata. Vezi cum!

Intrucat Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor nu inmatriculeaza masinile fara dovada platii taxei pe poluare, contribuabilul este fortat sa achite valoarea taxei la unitatile Trezoreriei Statului, in numerar sau prin virament, pe baza de ordin de plata pentru Trezoreria Statului, pe numele Administratiei Fondului pentru Mediu, cuantumul acesteia fiind stabilit prin decizia de calcul a organului fiscal competent din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

In acest sens se impune, credem noi, urmatoarea intrebare: care este actul administrativ-fiscal in temeiul caruia organele fiscale au perceput si percep in continuare taxa speciala?

Aceasta deoarece, potrivit dispozitiilor art. 85 din Codul de procedura fiscala, individualizarea unui impozit se poate face fie (i) in baza declaratiei fiscale a contribuabilului, fie (ii) printr-o decizie de impunere emisa de organul fiscal. Or, niciunul dintre actele care stau la baza incasarii taxei pe poluare (decizia de calcul, referatul de calcul, chitanta de incasare) nu sunt acte administrative fiscale, respectiv titluri de creanta in sensul Codului de procedura fiscala, pentru motive ce tin in special de definitia actului administrativ fiscal si de modul lui de comunicare, acestea constituind singurele modalitati care justifica individualizarea si obligatia corelativa de plata a taxei.

Asa cum vom vedea mai jos, pe langa ilegalitatea acestei taxe din cauza incompatibilitatii cu dreptul comunitar, putem sustine si ideea de abuz a organelor fiscale in incasarea accizei fara emiterea unei decizii de impunere, cu incalcarea corespunzatoare a prevederilor Codului de procedura fiscala.

Cum sa evitati plata taxei auto

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_26113/De-ce-este-ilegala-actuala-taxa-auto-Vezi-cum-o-poti-evita.html#ixzz1Yr3zM8vF