Aprecieri pe Facebook

vineri, 9 martie 2012

Pomenirea sfinţilor patruzeci (40) de mucenici


În această lună, în ziua a noua, pomenirea sfinţilor patruzeci (40) de mucenici, cei ce au mărturisit şi au fost chinuiţi în cetatea Sevastiei.
Cei patruzeci de mucenici, deşi erau de obârşie din diferite locuri, făceau parte din aceeaşi ceată ostăşească.
Ei au fost prinşi din pricina mărturisirii credinţei în Hristos şi au fost duşi la cercetare. Dar nelăsându-se înduplecaţi să jertfească idolilor, mai întâi au fost loviţi cu pietre peste faţă şi peste gură, dar pietrele în loc să-i atingă pe ei, se întorceau şi loveau pe cei ce le aruncau. Apoi au fost osândiţi, în vreme de iarnă, să petreacă toată noaptea în mijlocul unui lac, care se găsea în apropierea Sevastiei.
Pe când se găseau în mijlocul apei, unul dintre ei, care iubea mai mult viaţa, ieşind din lac, a alergat la o baie din apropiere, dar de îndată ce a fost atins de căldura de acolo, s-a topit cu totul.
Unul dintre ostaşii care erau de pază acolo însă a intrat laolaltă cu sfinţii în lac şi l-a înlocuit pe cel plecat, văzând în noapte pe sfinţi înconjuraţi de lumină şi cununi, pogorându-se din cer asupra fiecăruia dintre ei.
Iar când s-a făcut ziuă, sfinţii care erau leşinaţi, de abia se mai vedeau suflând. Atunci li s-au frânt fluierele picioarelor şi au luat cununile muceniciei.
Cât de plăcută s-a cunoscut a fi moartea pentru aceştia şi cât de dorită să fie îmbrăţişată se poate vedea şi din următoarea împrejurare. După zdrobirea fluierelor picioarelor, unul dintre ei, care din pricina vârstei mai tinere şi a puterii trupeşti mai sufla încă, a fost lăsat la o parte de tiran, socotind că acesta poate îl va îndupleca să-şi schimbe gândul.
Dar mama lui, care în tot timpul cât mucenicii pătimiseră, rămăsese pe lângă el, văzând acum pe fiul ei, care era mai tânăr decât toţi ceilalţi, se temea ca nu cumva tinereţea şi dragostea de viaţă să-i insufle în cele din urmă teamă şi să se arate nevrednic de ceata şi de cinstea celorlalţi.
De aceea aceasta sta încremenită şi cu trupul şi cu privirea, uitându-se la el, în starea în care se găsea, dându-i curaj şi întinzându-şi mâinile, în cele din urmă şi zicând: Fiul meu preadulce, mai rabdă puţin, ca să ajungi cu adevărat şi fiu al Tatălui Celui din ceruri. Nu te înfricoşa de chinuri, căci, iată, Hristos Dumnezeu îţi stă ţie într-ajutor. Nu vei mai întâlni mai departe nici o neplăcere, nici o durere; toate acelea au trecut, pe toate le-ai învins cu vitejia ta; după acestea va fi numai bucurie, desfătare, odihnă şi veselie, din care te vei împărtăşi împărăţind împreună cu Hristos şi vei fi rugător pe lângă Dânsul, pentru mine, mama ta.
Continuare>>>

joi, 8 martie 2012

8 Martie - cu multa stima tuturor Doamnelor si Domnisoarelor

Desi sunt pareri ca aceasta zi este o moda comunista, istoria acestei zile care incepe cu aproape 100 de ani in urma, confirma ca aceasta zi, este o zi internationala a femeilor.

Pe 8 martie 1908, Societatea Femeilor Social Democrate din New York a sponsorizat o intrunire a maselor pe tema drepturilor femeilor.
Anul 1975, care a fost desemnat Anul International al Femeilor, Natiunile Unite au confirmat aceasta zi si au inceput sa sponsorizeze in mod oficial Ziua Internationala a Femeilor de 8 Martie.
Astazi, diverse evenimente celebreaza, in toata lumea, realizarile sociale, politice si culturale ale femeilor.




Cu ocazia acestui eveniment, urez tuturor femeilor recunoasterea contributiei care sta la baza dezvoltarii societatii, sa aiba parte de stima si dragostea binemeritata din partea copiilor si a barbatilor.


felicitare-de-8-martie.jpg

Imi permit sa asociez acestei felicitari, o scrisoare poem care sper sa va puna in minte gindul cel bun atit pentru femei, cit mai ales pentru barbatii si copii lor.


Scrisoare din “Veacul de singurătate”.
Gabriel Garcia Marquez

Dacă pentru o clipă,
Dumnezeu ar uita că sunt o marionetă din cârpă 
şi mi-ar dărui o bucăţică de viaţă,
probabil că n-aş spune tot ceea ce gândesc,
însă, în mod categoric, aş gândi tot ceea ce zic.
Aş da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valorează, 
ci pentru ceea ce semnifică.
Aş dormi mai puţin, dar aş visa mai mult, 
înţelegând că pentru fiecare minut
în care închidem ochii, 
pierdem şaizeci de secunde de lumină.
Aş merge când ceilaţi se opresc,
m-aş trezi, când ceilalţi dorm,
aş asculta, când ceilalţi vorbesc
şi cât m-aş bucura de o mica îngheţată !

Dacă Dumnezeu mi-ar face cadou o bucăţică de viaţă,
m-aş îmbrăca foarte modest, m-aş întinde la soare,
lăsând la vederea tuturor nu numai corpul, ci si sufletul meu.
Dumnezeul meu, dacă aş avea o bucăţică de viaţă…
N-aş lăsa să treacă nici o zi fără să le spun oamenilor pe care îi iubesc, că îi iubesc.
Aş convinge pe fiecare femeie sau bărbat ,spunându-le că sunt favoriţii mei
şi aş trăi îndrăgostit de dragoste.
Oamenilor le-aş demonstra cât se înşală ,
crezând că nu se mai îndrăgostesc când îmbătrânesc,
neştiind că îmbătrânesc când nu se mai îndrăgostesc!
Unui copil i-aş da aripi, dar l-aş lăsa să înveţe să zboare singur.
Pe bătrâni i-aş învăţa că moartea nu vine cu bătrâneţea, ci cu uitarea.
Atâtea lucruri am învăţat de la voi, oameni…


Continuare>>>

luni, 5 martie 2012

Vladimir Putin a castigat al treilea mandat de presedinte

Vladimir Putin a castigat alegerile prezidentiale de duminica, cu mai mult de 64% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare. 
Vladimir Putin, proaspat ales presedinte al Rusiei in noaptea de duminica spre luni, a aparut in fata a circa 100.000 de fani in apropiere de Kremlin cu o lacrima pe obrazul drept fapt care contrasteaza cu imaginea sa de om puternic. 



Vladimir Putin

Profesie
jurist
Data si locul nasterii
7 Octombrie 1952 - Leningrad

Varsta: 60 de ani


Vladimir Putin a studiat Dreptul la Universitatea din Leningrad, obtinand in 1974 diploma de licenta cu o dizertatie asupra politicii Statelor Unite ale Americii in Africa. In anul urmator este angajat de KGB, in serviciul de contraspionaj. Pana in 1990 a lucrat intr-un oficiu de informatii pentru statele europene occidentale, in fosta Republica Democrata Germana.
O data cu prabusirea sistemului comunist din statele satelite ale Uniunii Sovietice, revine la Leningrad, unde lucreaza la Universitate, ocupandu-se de relatiile internationale. Devine consilierul lui Anatoli Sobciak, primarul Leningradului, promotorul referendumului pentru restituirea vechiului nume al orasului, Sankt Petersburg. In 1996 este chemat la Moscova si primeste functia de adjunct in directia cabinetului presedintelui Federatiei Ruse, Boris Eltin. In iulie 1998 este numit director al Serviciului Federal de Securitate FSB, succesorul KGB-ului. Devenit Prim-Ministru in august 1999, Vladimir Putin ordona reluarea ostilitatilor in Cecenia.
La 31 decembrie 1999, Boris Eltin se retrage din functia de Presedinte al Rusiei, Putin devine presedinte interimar, pentru ca, la alegerile prezidentiale anticipate din 26 martie 2000, sa fie ales cu o majoritate de 52,50% din voturile exprimate.
Este reales in martie 2004, avand o majoritate comoda si in Duma de Stat (Parlament), ceea ce ii permite sa guverneze intr-un stil autoritar. Organizatiile pentru drepturile omului ii reproseaza ingradirea libertatii presei si nerespectarea libertatilor elementare in Cecenia. Atentatele teroriste de la New York din 11 septembrie 2001 i-au dat prilejul sa-si justifice propria politica "anti-terorista", facandu-l aliat al puterilor occidentale in coalitia impotriva terorismului international.

Sursa-Cititi mai multe: InfoPortal

Documente necesare pentru calculul taxei auto

DACIA LODGY
Taxa de poluare se calculeaza de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pe baza unor documente pe care proprietarul autoturismului trebuie sa le depuna la Fisc.

Procedura prin care se calculeaza taxa auto a fost aprobata prin Ordinul ANAF nr. 28/2011.



Pentru a le fi calculata taxa de poluare, contribuabilii trebuie sa depuna la organul fiscal competent o cerere prin care solicita calculul taxei (Modelul de cerere il puteti consulta in fisierul 1 atasat al acestui articol) insotita de anumite documente, si anume:
  • Cartea de identitate a vehiculului;
  • Documente care atesta dobandirea autovehiculului pentru care se solicita plata taxei de catre contribuabiabil;
  • In cazul autovehiculelor rulate achizitionate din alte state, un document din care sa rezulte data primei inmatriculari a acestora;
Documentele trebuie prezentate in copie si in original, insa cele in originial vor fi restituite contribuabilului imediat dupa verificarea conformitatii si inscrierea pe copiile care raman la organul fiscal a vizei „conform cu originalul”.

Pentru autovehiculele in leasing, in locul cartii de identitate a vehiculului, va fi prezentat un document care sa contina elementele necesare calcului taxei al carui model este aprobat odata cu Procedura de calcul a taxei.

 Fisiere atasate:
1 - Cerere stabilire taxa
2 - Cerere stabilire taxa - vehicul in leasing
3 - Decizie stabilire taxa
4 - Decizie stabilire taxa - vehicul in leasing


Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_27952/De-ce-documente-ai-nevoie-ca-sa-ti-se-calculeze-taxa-auto-de-plata.html#ixzz1oH3Tmv3R

sâmbătă, 3 martie 2012

INCREDIBIL - DAVID BELLE - SFIDAREA GRAVITATIEI - PARKOUR SPORT EXTREM - SUPER SPECTACOL - 30 VIDEO

Parkour (prescurtat PK) este o disciplină care te ajută să treci peste orice obstacol prin găsirea celui mai eficient şi mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B folosind doar mijloacele propriului corp.

 Practicanţii acestei discipline se numesc traceur-i. Antrenamentul acestora include elemente din spaţiul cotidian (artificial sau natural) cum ar fi balustrade, copaci, clădiri etc. Ei consideră acest gen de antrenament un mod de eliberare din constrângerile impuse de alte sporturi standardizate cât şi unul de depăşire a limitărilor autoinduse.


1,023,592 views

Antrenamentul este inspirat din "L'éducation Physique Virile Et Morale Par La Méthode Naturelle" (metoda naturală de educaţie fizică şi morală) cunoscută şi sub denumirea de Hebertisme, concepută de Georges Hébert (1875-1957), fost ofiţer naval care în călătoriile sale în Africa a fost uimit de abilităţile fizice ale populaţiei indigene.
Cel care a preluat şi a adaptat metoda naturalăa fost David Belle (n. 29 aprilie 1973), inspirat de tatăl său, Raymond Belle (1939 - 1999), fost militar în Vietnam recunoscut pentru faptele sale de eroism în cadrul "sapeurs-pompiers" - pompierii militari din Paris. David Belle a părăsit şcoala la 15 ani şi s-a dedicat în totalitate dezvoltării artei sale, Le Parkour.
Pe acest drum l-au urmat mai multe persoane printre care şi grupul Yamakasi, Jerome Ben Aoues, Sebastien Foucan, Les Tracers ş.a.(SURSA :http://ro.wikipedia.org/wiki/Parkour
ALTE SURSE :Blog Officiel - Parkour - Blogul oficial al lui David Belle ; Parkour.NET - Comunitate internaţională de parkour ;Traceurs.ro- Comunitate românească de parkour )


DAVID BELLE - SFIDAREA GRAVITATIEI - INCREDIBIL
PARKOUR SPORT EXTREM - SUPER SPECTACOL - 30 VIDEO Playlist