Aprecieri pe Facebook

duminică, 11 martie 2012

Eurovision 2012 - Romania - Finala nationala - Audio&Video

Melodia Zaleilah a trupei Mandinga va reprezenta Romania la Eurovision 2012, in cadrul primei semifinale de la Baku, de pe 22 mai. Cantecul a fost declarat castigator in urma Selectiei Nationale Eurovision de sambata seara.
Aproape de miezul nopţii, în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, dar şi pe www.tvr.ro, a fost desemnat câştigătorul Selecţiei Naţionale Eurovisiom. Mandinga va merge la Baku pentru a reprezenta România!
Finala internationala Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai, in capitala Azerbaidjanului, Baku.

Alegerea a fost facuta pe baza notelor primite de la un juriu de specialisti (50%) si prin televoting (50%).

Trupa Mandinga a obtinut 10 puncte din partea juriului si 12 din partea publicului, castigand finala care s-a desfasurat la TVR sambata seara.

Muzica melodiei Zaleilah a fost creata de Costi Ionita, iar versurile de Ionescu Elena/Secada Dihigo Omar.



Juriul de specialisti care a ales cele 15 finaliste a fost format din reprezentanti ai caselor de discuri, compozitori, oameni de radio. 
Din juriu au facut parte: Dana Adam (Media Pro Music), Dan Popi (Cat Music), Catalin Muraru (Roton), Sorin Sfarlea (Universal Music Publishing Romania),Manuel Dinculescu (Radio 21), Tony Tesiu (Radio ZU), Stefan Naftanaila (Radio Romania), Dana Dorian – critic muzical, care a fost si vicepresedinte al juriului si compozitorii Eduard Circota, Ovidiu Cernauteanu (Ovi), George Natsis, ultimul fiind si presedintele juriului. 


AUDIO







VIDEO


vineri, 9 martie 2012

Pomenirea sfinţilor patruzeci (40) de mucenici


În această lună, în ziua a noua, pomenirea sfinţilor patruzeci (40) de mucenici, cei ce au mărturisit şi au fost chinuiţi în cetatea Sevastiei.
Cei patruzeci de mucenici, deşi erau de obârşie din diferite locuri, făceau parte din aceeaşi ceată ostăşească.
Ei au fost prinşi din pricina mărturisirii credinţei în Hristos şi au fost duşi la cercetare. Dar nelăsându-se înduplecaţi să jertfească idolilor, mai întâi au fost loviţi cu pietre peste faţă şi peste gură, dar pietrele în loc să-i atingă pe ei, se întorceau şi loveau pe cei ce le aruncau. Apoi au fost osândiţi, în vreme de iarnă, să petreacă toată noaptea în mijlocul unui lac, care se găsea în apropierea Sevastiei.
Pe când se găseau în mijlocul apei, unul dintre ei, care iubea mai mult viaţa, ieşind din lac, a alergat la o baie din apropiere, dar de îndată ce a fost atins de căldura de acolo, s-a topit cu totul.
Unul dintre ostaşii care erau de pază acolo însă a intrat laolaltă cu sfinţii în lac şi l-a înlocuit pe cel plecat, văzând în noapte pe sfinţi înconjuraţi de lumină şi cununi, pogorându-se din cer asupra fiecăruia dintre ei.
Iar când s-a făcut ziuă, sfinţii care erau leşinaţi, de abia se mai vedeau suflând. Atunci li s-au frânt fluierele picioarelor şi au luat cununile muceniciei.
Cât de plăcută s-a cunoscut a fi moartea pentru aceştia şi cât de dorită să fie îmbrăţişată se poate vedea şi din următoarea împrejurare. După zdrobirea fluierelor picioarelor, unul dintre ei, care din pricina vârstei mai tinere şi a puterii trupeşti mai sufla încă, a fost lăsat la o parte de tiran, socotind că acesta poate îl va îndupleca să-şi schimbe gândul.
Dar mama lui, care în tot timpul cât mucenicii pătimiseră, rămăsese pe lângă el, văzând acum pe fiul ei, care era mai tânăr decât toţi ceilalţi, se temea ca nu cumva tinereţea şi dragostea de viaţă să-i insufle în cele din urmă teamă şi să se arate nevrednic de ceata şi de cinstea celorlalţi.
De aceea aceasta sta încremenită şi cu trupul şi cu privirea, uitându-se la el, în starea în care se găsea, dându-i curaj şi întinzându-şi mâinile, în cele din urmă şi zicând: Fiul meu preadulce, mai rabdă puţin, ca să ajungi cu adevărat şi fiu al Tatălui Celui din ceruri. Nu te înfricoşa de chinuri, căci, iată, Hristos Dumnezeu îţi stă ţie într-ajutor. Nu vei mai întâlni mai departe nici o neplăcere, nici o durere; toate acelea au trecut, pe toate le-ai învins cu vitejia ta; după acestea va fi numai bucurie, desfătare, odihnă şi veselie, din care te vei împărtăşi împărăţind împreună cu Hristos şi vei fi rugător pe lângă Dânsul, pentru mine, mama ta.
Continuare>>>

joi, 8 martie 2012

8 Martie - cu multa stima tuturor Doamnelor si Domnisoarelor

Desi sunt pareri ca aceasta zi este o moda comunista, istoria acestei zile care incepe cu aproape 100 de ani in urma, confirma ca aceasta zi, este o zi internationala a femeilor.

Pe 8 martie 1908, Societatea Femeilor Social Democrate din New York a sponsorizat o intrunire a maselor pe tema drepturilor femeilor.
Anul 1975, care a fost desemnat Anul International al Femeilor, Natiunile Unite au confirmat aceasta zi si au inceput sa sponsorizeze in mod oficial Ziua Internationala a Femeilor de 8 Martie.
Astazi, diverse evenimente celebreaza, in toata lumea, realizarile sociale, politice si culturale ale femeilor.




Cu ocazia acestui eveniment, urez tuturor femeilor recunoasterea contributiei care sta la baza dezvoltarii societatii, sa aiba parte de stima si dragostea binemeritata din partea copiilor si a barbatilor.


felicitare-de-8-martie.jpg

Imi permit sa asociez acestei felicitari, o scrisoare poem care sper sa va puna in minte gindul cel bun atit pentru femei, cit mai ales pentru barbatii si copii lor.


Scrisoare din “Veacul de singurătate”.
Gabriel Garcia Marquez

Dacă pentru o clipă,
Dumnezeu ar uita că sunt o marionetă din cârpă 
şi mi-ar dărui o bucăţică de viaţă,
probabil că n-aş spune tot ceea ce gândesc,
însă, în mod categoric, aş gândi tot ceea ce zic.
Aş da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valorează, 
ci pentru ceea ce semnifică.
Aş dormi mai puţin, dar aş visa mai mult, 
înţelegând că pentru fiecare minut
în care închidem ochii, 
pierdem şaizeci de secunde de lumină.
Aş merge când ceilaţi se opresc,
m-aş trezi, când ceilalţi dorm,
aş asculta, când ceilalţi vorbesc
şi cât m-aş bucura de o mica îngheţată !

Dacă Dumnezeu mi-ar face cadou o bucăţică de viaţă,
m-aş îmbrăca foarte modest, m-aş întinde la soare,
lăsând la vederea tuturor nu numai corpul, ci si sufletul meu.
Dumnezeul meu, dacă aş avea o bucăţică de viaţă…
N-aş lăsa să treacă nici o zi fără să le spun oamenilor pe care îi iubesc, că îi iubesc.
Aş convinge pe fiecare femeie sau bărbat ,spunându-le că sunt favoriţii mei
şi aş trăi îndrăgostit de dragoste.
Oamenilor le-aş demonstra cât se înşală ,
crezând că nu se mai îndrăgostesc când îmbătrânesc,
neştiind că îmbătrânesc când nu se mai îndrăgostesc!
Unui copil i-aş da aripi, dar l-aş lăsa să înveţe să zboare singur.
Pe bătrâni i-aş învăţa că moartea nu vine cu bătrâneţea, ci cu uitarea.
Atâtea lucruri am învăţat de la voi, oameni…


Continuare>>>