Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 17 martie 2012

Concertul extraordinar al formaţiei Misteria Carpatica din Valea Timocului

Va recomand acest concert de aproximativ o ora si jumatate al formaţiei Misteria Carpatica din Valea Timocului, a romanilor din sudul Dunarii si nu veti regreta.


VIDEO - Mircea Geoana si-a lansat platforma Romania Noastra

Sub solganul "Construim Impreuna, Reformam Impreuna - Romania Noastra" si cu sigla o casa tricolora, Mircea Geoana si-a lansat vineri, la Romexpo, in prezenta a cateva sute de participanti, miscarea civica. Evenimentul a fost unul sobru, organizat pe model american, moderat de jurnalistul Radu Soviani si presarat cu numeroase discursuri.


Mircea Geoana si-a inceput discursul multumindu-le sustinatorilor si invitatilor si le-a spus acestora ca scopul noii miscari este sa reuneasca oameni care stiu intr-adevar meserie, dar mai ales care au moralitate.

"Este nevoie de implicare, iar mesajul acestei miscari, pe care n-am pornit-o eu suta la suta, este expresia faptului ca meseriasii au inteles, ca oamenii au inteles. Este cea mai placuta intalnire publica pe care o am de multa vreme", a declarat Geoana.

Cititi articolul complet pe>>> http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11765306-mircea-geoana-lansat-miscarea-civica-romania-noastra-cetatenii-implice-nu-mai-conduca-lipitori-afise-partide-pesedist-recunoastere-eveniment-venit-vedem-cum-cade-cap.htm?cfnl=


Discursul lui Mircea Geoana



Despre Mircea Geoana:

vineri, 16 martie 2012

Google introduce “căutările semantice” în motorul de căutare

Programul rabla 2012, startul din 19 martie



Programul Rabla 2012 porneste de luni, 19 martie 2012 prin inscrirea si validarea colectorilor si producatorilor, insa proprietarii - persoane fizice se pot adresa firmelor colectoare, pentru casarea autoturismelor vechi, incepand din data de 3 aprilie si pana in 19 noiembrie, potrivit Ministerului Mediului.

Pentru acest an, Administratia Fondului pentru Mediu a prevazut un buget de 114 milioane lei care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani.

Suma este mai mica fata de anul trecut, cand s-a alocat, in doua etape, 456 milioane lei pentru scoaterea din uz a 120.000 de autovehicule.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a afirmat la inceputul lunii ca bugetul ar putea fi suplimentat ulterior, "in functie de cum evolueaza piata".


Mai multe>>>http://www.dailybusiness.ro/stiri-auto/se-da-startul-la-rabla-2012-vezi-de-cand-isi-pot-casa-romanii-masinile-74766/

Montajul turnului Eiffel din Paris, documentar PPS

Pe fiecare piesa de metal ce compune turnul Eiffel scrie “Made in Resita – Romania”. 
Putini sunt cei care stiu ca simbolul Parisului, celebrul Turn Eiffel, a fost realizat dupa o tehnologie inventata in Romania de inginerul Gheorghe Panculescu.
Dupa ce a absolvit cursurile Politehnicii din Zurich , inginerul Gheorghe Panculescu ajunge sa lucreze in cadrul companiei Eiffel, la recomandarea marelui scriitor Vasile Alecsandri. In 1878, 
Panculescu revine in tara pentru a construi calea ferata Bucuresti-Predeal. In acea perioada, inginerul inventeaza un sistem de imbinare a traverselor de cale ferata, care avea sa revolutioneze constructiile metalice. 
Astfel, datorita metodei de montare a sinei pe traverse in afara spatiului caii ferate, Panculescu a reusit sa termine lucrarea concesionata in mai putin de un an, desi termenul de livrare era de aproape cinci ani.
Impresionat de proiectul inginerului roman, Gustave Eiffel se deplaseaza special la Valenii de Munte pentru a-l intalni pe Panculescu, cel care avea sa devina inspector general al Cailor Ferate Romane.
Eiffel a vrut sa vada tehnologia folosita de acesta la montarea caii ferate.

Cititi mai multe pe: http://www.romaniapozitiva.ro/romania-internationala/turnul-eiffel-este-construit-din-otel-made-in-romania/

MONTAGE DE LA TOUR EIFEL(PPS)


Wikipedia:

Top 100 Universitati cu cea mai buna reputatie din lume

Topul universitatilor - reputatieUniversitatea Harvard, Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) si Universitatea Cambridge sunt universitatile cu cea mai buna reputatie din lume, potrivit clasamentului Times Higher Education 2012. Topul este dominat de universitatile americane, institutiile asiatice de invatamant superior inregistreaza si ele un avans semnificativ, in timp ce Romania nu are nicio universitate in top 100 al universitatilor cu cea mai buna reputatie din lume.
Topul universitatilor - reputatie
Foto: timeshighereducation.co.uk

Clasamentul mondial al universitatilor in functie de reputatie este elaborat pe baza datelor furnizate de agentia Thomson Reuters, iar topul din acest an se bazeaza pe 17.554 de raspunsuri detaliate, cu 31% mai mult decat anul trecut, informeaza Times Higher Education. Vezi aici metodologia utilizata

Pe primele zece pozitii se afla Harvard (SUA), Institutul de Tehnologie din Massachusetts - MIT (SUA), Universitatea Cambridge (Marea Britanie), Stanford (SUA), Berkeley California (SUA), Oxford (Marea Britanie), Princeton (SUA), Universitatea din Tokyo (Japonia), Universitatea California Los Angeles (SUA) si Yale (SUA).

Citi mai multe pe: http://www.campusnews.ro/stiri-stiri-11754172-top-100-universitati-cea-mai-buna-reputatie-din-lume-harvard-mit-primele-locuri-universitatile-din-romania-nu-apar-clasament.htm?cfnl=