Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 7 aprilie 2012

Un discurs cu mesaj tulburator din 1940 se dovedeste actual si in 2012

Potrivit Wikipedia, Dictatorul (The Great Dictator) este un film regizat de catre Charles Chaplin, care joaca si rolul principal.
Lansat pe marele ecran la data de 15 octombrie 1940, filmul este o satira a lui Adolf Hitler si a nazismului.
El este celebru atat datorita faptului ca este primul film sonor al lui Chaplin, cat si datorita succesului sau comercial foarte mare.
Chaplin interpretează în film un dublu rol: cel al bărbierului evreu și cel al dictatorului fascist al Tomaniei, Adenoid Hynkel, personaj modelat după conducătorul Germaniei, Adolf Hitler. Țara în care se petrec aceste evenimente se numește Tomania (și simbolizează Germania nazistă).
Filmul se termină cu scena în care bărbierul, fiind confundat cu dictatorul, se adresează unei mari audiențe și prin radio întregii națiuni, înainte de invadarea de către imediat după invadarea de către Tomania a statului Osterlich (o aluzie evidentă la Anschluss-ul de către Germania a Austriei la data de 12 martie 1938). Chaplin își axează discursul pe explicarea motivelor care necesită încetarea ostilităților.
Discursul din Dictatorul a inspirat clipul video de mai jos care demonstreaza actualitatea politicilor dictatoriale ale marilor puteri pentru acapararea zonelor de influenta.



Floriile - Intrarea Domnului in Ierusalim



Floriile - Intrarea lui Hristos in Ierusalim
Sarbatoarea Intrarii lui Hristos in Ierusalim este cunoscuta in popor sub denumirea de Florii. Parintele profesor Ene Braniste afirma ca aceasta sarbatoare se mai numea si Duminica aspirantilor la Botez, deoarece in aceasta zi catehumenii, care fusesera admisi la Botez, mergeau la episcop pentru a primi Crezul ca marturisire de credinta. Aceasta duminica a purtat si denumirea de Duminica gratierilor, pentru ca in cinstea ei, imparatii acordau gratieri.
Biserica vede in aceasta sarbatoare inaintarea lui Hristos spre jertfa de pe cruce. El putea sa evite moartea, insa, o primeste de buna voie pentru a o birui. Lui nu-i este impusa moartea ca o necesitate, asa cum ne este impusa noua. De aceea El moare pentru altii, nu pentru Sine. El nu avea pacatul imprimat in firea Sa, ca noi toti, pentru ca S-a nascut ca om prin voia Sa.
Existand din vesnicie ca Dumnezeu, El a luat firea omeneasca, dar a incadrat-o in ipostasul dumnezeiesc. Daca s-ar fi nascut ca orice om din pacat, prin pasiune omeneasca, ar fi murit pentru El si nu pentru noi. Ar fi ramas in moarte ca orice om, deci nu ar fi inviat. Intrarea in Ierusalim este o prefigurare a Intrarii in Ierusalimul ceresc. Astfel, nu intamplator noi cantam in noapte de Pasti: “Lumineaza-te, lumineaza-te noule Ierusalim”.
1340608630_fbcb43c1d2

La multi ani cu sanatate si fericire,
tuturor celor ce poarta nume de flori !

Comenteaza si da mai departe>>
Comenteaza si da mai departe !

MOTORUL CU APA – Inventie romaneasca

Un inventator român vrea să vândă brevetul unui motor cu apă.

O persoană fizică a apelat la Bursa Română de Mărfuri (BRM) pentru a vinde, în urma unei licitaţii internaţionale, drepturile asupra unui brevet de invenţie pentru un motor care funcţionează cu apă, preţul de pornire solicitat fiind de 100 milioane de euro.
Garanţia pentru participarea la licitaţie, programată pentru data de 30 octombrie, se ridică la un milion de euro, potrivit buletinului informativ al BRM.
Brevetul pentru acest motor a fost înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) încă din anul 2000 de către o persoană fizică, Mihai Ruşeţel.
Stire MEDIAFAX – BUCUREŞTI / 18:05, 22.10.2007
Mihai Ruşeţel a inventat motorul cu apă!
“Cazul Ruşeţel”, este elocvent pentru geniul românesc dar şi pentru “talentul” cu care ne risipim forţele şi putem să ne pierdem valorile. Proiectul a fost depus la OSIM în 1980 şi a fost brevetat în … ianuarie 2001. Până atunci, Securitatea l-a şicanat pentru refuzul de a cesiona invenţia statului, iar în februarie 1990, precaut, el a refuzat angajarea ca şi consilier tehnic la “Mercedes” (2.500 DM lunar) pentru a nu pierde, eventual, proprietatea invenţiei… Motorul său se bazează, ca principiu de funcţionare, pe “cazanul Traian Vuia”, invenţie folosită încă la locomotivele Diesel‑electrice pentru încălzirea vagoanelor. Poate fi utilizat în domeniul transporturilor terestre şi navale, în locul turbinelor din termocentrale, şi chiar a centralelor termoelectrice.În lume, mai există două brevete în domeniu (Japonia şi SUA), dar acestea nu depăşesc nivelul locomotivei cu aburi, necesitând combustibil solid sau lichid. “Motorul Ruşeţel” foloseşte drept combustibil doar apa, şi are dimensiunile unui motor de Dacie, sursa de energie iniţială fiind o banală baterie de maşină. Datele tehnice preconizate de a patra sa machetă (10 l/100 km consum de apă, 70 km/h viteza maximă) pot fi îmbunătăţite la realizarea prototipului: un motor cu apă montat pe o Dacie 1310. Directorul general al Uzinelor Dacia, ing.Constantin Stroe, care cunoaşte acest proiect chiar din 1980, a afirmat că este dispus să ajute inventatorul cu orice are nevoie pentru realizarea prototipului şi a declarat, încântat. “Reuşita ar fi un miracol, şi cred că în asemenea caz ar trebui să se inventeze pentru acest om Premiul SuperNobel”.
Multumita comentatorului Darie, caruia ii multumesc pe aceasta cale, avem detaliile brevetului de inventie de la OSIM, in format -> PDF
Schema de principiu si explicatia functionala:
 
Si totusi inventia nu este o noutate absoluta ca principiu, injectia cu apa pentru economia de combustibil a fost folosita in cel de al doilea razboi mondial de nemti care erau in criza de resurse.
De atunci diverse variante au incercat perfectionarea principiului, problema fiind de adaptare a unui astfel de sistem pe motoare existente fara mari modificari.
Iata unul din posibilele principii de functionare a unui motor cu injectie de apa, care aduce totusi modificari de constructie in cilindri - video:


Stanley Meyer a experimentat un motor cu celula de combustibil care a functionat si deschis calea pentru cercetarile in domeniu pentru multi fabricanti de automobile.
Moartea subita la 21 martie 1998 a nascut multe suspiciuni privind teoria conspiratiei.
Despre Stanley Meyer mai multe in Wikipedia si in  Summary of Stanley Meyer’s water for fuel technology

Daca mai stiti ceva despre “Motorul cu apa”, astept completari la acest post, dar am presimtirea ca acest brevet este la pastrare si “praful” istoriei va fi sters cand barilul de petrol va depasi pragul psihologic si de eficienta a extractiei de 200$/baril, iar “taxa de poluare auto” o gluma buna, pe banii nostrii.
Update: Deoarece articolul a prezentat interes vin cu o documentatie privind injectia de apa pe care o gasiti in format PDF>convertyourcartorunonwater !
Puteti cumpara pe internet un kit profesionist de injectie cu apa de la firma Aquamist
Sfatul meu: Inainte de a face investitia de modificare pentru injectia cu apa sau de achizitie a unui kit, faceti un mic calcul de eficienta si veti vedea ca timpul de amortizare este destul de lung si ramane de preferat pentru economia de combustibil clasicul deja GPL.
Rog cititorii sa comenteze si cu alte variante cunoscute.


vineri, 6 aprilie 2012

Isus din Nazaret 1977 in regia lui Franco Zeffirelli subtitrat ro

Regia: Franco Zeffirelli  1977
Cu: Laurence Olivier, Christopher Plummer, Anthony Quinn, Robert Powell
Gen: Drama
Durata: 371 minute


Drama biblica. Ampla evocare a vietii si suferintelor lui Iisus Hristos, de la nastere pana la rastignire, impecabil realizata cinematografic de Zeffirelli si dinamizata de muzica lui Maurice Jarre.


Biblia / Noul Testament: Ioan 14:6
Iisus i-a zis: “Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”.


 

 
Nicodemus

 

 
Caiaphas

 

 
Herod Antipas

 

 

Robert Powell
Iisus
Hristos

 

 
adulterina

 

 
Judas Iscariot

 

 
Maria Magdalena

 

 
Ioan Botezătorul

 

 
Zerah

 

 
Herod







joi, 5 aprilie 2012

Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego - Nosa nosa - melodie in top 2011 si 2012

Michel Teló (nascut la Medianeira, 21 ianuarie 1981) este un cântăreț și compozitor brazilian.[1][2] Teló a făcut parte din două formații muzicale, dar acesta era în trupa „Grupo Tradição” când cariera sa de cântăreț a început. Cele mai mari hituri ale grupului, au fost „Goodbye”, „Cauldron”, „Forever My Life”, „The Brazilian” și „I Want You”. În afară de faptul că este cantautor el este, de asemenea, dansator și cântă la acordeon, chitară și muzicuță.

Mai multe pe Wikipedia




271,893,331 vizualizari pana azi


Varianta in limba engleza

IF I CATCH YOU - OFFICIAL - MICHEL TELÓ (AI SE EU TE PEGO)  





18,802,132 vizualizari pana azi







Versurile traduse in romana:

La naiba, la naiba,
În felul ăsta o să mă omori
Ah, dacă te prind,
Ah, ah, dacă te prind ce-ți mai fac!

michel telo

Ce bine arăți!
În felul ăsa o să mă omori
Ah, dacă te prind,
Ah, ah, dacă te prind ce-ți mai fac!
Sâmbătă seara la discotecă,
Lumea a început să danseze
Iar pe lângă mine a trecut cea mai frumoasă fată.
Mi-am luat inima-n dinți, și i-am spus:
La naiba, la naiba,
În felul ăsta o să mă omori
Ah, dacă te prind,
Ah, ah, dacă te prind ce-ți mai fac!
Ce bine arăți!
În felul ăsa o să mă omori
Ah, dacă te prind,
Ah, ah, dacă te prind ce-ți maï fac!

Versuri de la: http://www.versuri.ro/