Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 28 aprilie 2012

A cazut guvernul Ungureanu, urmeaza guvernul Ponta

"Micul Titulescu" are ocazia sa demonstreze ca a crescut si s-a maturizat.
De acum conteaza mai putin declaratiile si se vor contoriza faptele.
In asteptarea programului de guvernare as reaminti cele 15 puncte enuntate de Ponta in discursul  pentru investirea guvernului Ungureanu.




Masuri anuntate de Ponta din programul USL:

1. Introducerea in dezbatere publica a Tratatului de guvernanta bugetara si fiscala, cunoscut sub numele de „Pactul fiscal“, decis de 25 dintre statele UE care ar urma sa fie semnat in martie si evitarea situatiilor in care primul ministru nu stie ce documente internationale isi asuma tara noastra, ca in cazul ACTA (The Anti-Counterfeiting Trade Agreement).

2. Dialog sustinut cu Opozitia, ONG-urile, societatea civila, in legatura cu aderarea Romaniei la Spatiul Schengen si cu Mecanismul de Cooperare si Verificare si combaterea politizarii coruptiei promovate sistematic si sistemic de PDL.

 3. Combaterea coruptiei guvernamentale si stoparea spolierii bugetului de stat, prin modificarea si aplicarea Legii achizitiilor publice si prin exercitarea controlului Curtii de Conturi asupra activitatii ANAF si ANRMAP.

4. Depolitizarea structurilor deconcentrate si retragerea „Legii lgas“ privind dreptul de a candida al functionarilor publici.

5. Revenirea la valorile pensiilor si salariilor de dinainte de 1 iunie 2010, asumarea unui deficit de 3%, convenit cu FMI si modificarea de urgenta a Legii responsabilitatii fiscale, care nu contine niciun articol care sa prevada raspunderea in fata Parlamentului a celor care incalca legea.

6. Reglementarea de urgenta a actelor normative referitoare la folosirea Fondului de rezerva al primului ministru.

7. Anchetarea si controlul „baietilor destepti" din energie, care nu servesc interesele PDL si pe cele personale. in detrimentul interesului national.

8. Respingerea proiectului Rosia Montana, cu evaluarea corecta pe trei zone: respectul pentru mediu, protejarea interesului national si combaterea coruptiei politice.

 9. Micsorarea TVA pentru produsele agricole si incurajarea agriculturii bio, si nu a organismelor modificate genetic.

 10. Modificarea legislatiei fiscale, in sensul aplicarii unor taxe diferentiate pe venituri, cu impozitarea pana la 10% a averilor mari.

11. Reducerea CAS-ului pentru angajatori, in scopul stimularii acestora in a asigura noi locuri de munca.

 12, Cresterea valorii salariului minim la 850 de lei, din asigurari si venituri suplimentare la buget.

13. Relansarea companiilor de stat, nu prin privatizare pe bani putini si comisioane mari, ci prin asigurarea unui management privat autentic si prin solutia clasica si sanatoasa a retehnologizarii.

14. Descurajarea UDMR in a mai ridica pretentii si a mai pune conditii (inclusiv in ceea ce priveste scindarea pe criterii etnice a Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures).

15. Adoptarea unei legi electorale negociata cu toate partidele si sustinuta de intreaga clasa politica si promovarea initiativei legislative a USL privind reducerea numarului de parlamentari la 312.

Ce parere aveti, care dintre masurile de mai sus pot fi puse in aplicare in urmatoarele luni?