Aprecieri pe Facebook

miercuri, 6 iunie 2012

Juramantul lui Hipocrate

Absolventii institutiilor de invatamant medical au obligatia morala de a respecta Juramantul lui Hipocrate. Hipocrate, fiul lui Heraclid, este considerat pe drept cuvant cel mai mare medic al Antichitatii. In opera hipocratica predomina observatiile si consideratiile generale asupra organismului uman, asupra sanatatii si bolii, asupra dependentei omului de natura. Corpus hippocraticum - aceasta denumire defineste o culegere de lucrari medicale atribuite lui Hipocrate si scolii sale (Scoala din Cos), culegere intocmita prima oara pentru marea Biblioteca din Alexandria in secolul al III-lea i.e.n. Aceste scrieri au circulat sub forma de manuscrise in tot cursul Evului Mediu si au facut parte din primele carti medicale tiparite in Italia. Aceasta colectie cuprinde dupa Littre 53 de scrieri impartite in 72 de carti cu subiecte diferite medicale si medico-filozofice. Mai multe>>>


Despre felul in care respecta acest juramant al acestei nobile profesii, Dumnezeu cu siguranta ii va judeca !

marți, 5 iunie 2012

BANCHERII care fac parte din grupul BILDERBERG


Grupul Bilderberg tocmai a încheiat cea de-a 60-a întâlnire anuală, care a avut loc la Chantilly, Virginia, Statele Unite. La întâlmire au participat aproximativ 145 de persoane, printre care oameni politici, jurnaliști cu influență, dar și bancheri.

La vârful grupului considerat guvernul din umbră al lumii sunt șefi de bănci și din asigurări. Președintele Bilderberg este Henri de La Croix de Castries, președinte și CEO al AXA Group.

Mai jos, redăm o listă cu bancherii care fac parte din grupul Bilderberg și care, conform listei oficiale a participanților, au fost  la întâlnirea anuală a grupării.

Josef Ackermann, fost șef al Deutsche Bank AG

Marcus Agius, Președinte al Barclays plc

Luís Amado, Președinte al Banco Internacional do Funchal (BANIF)

Mark J. Carney, Guvernator al Băncii Centrale a Canadei


Willibald Cernko, CEO al UniCredit Bank Austria AG

Edmund Clark, CEO și Președinte al TD Bank Group

Douglas J. Flint, Președinte al HSBC Holdings plc

Frank McKenna, Vicepreședinte al TD Bank Group

Juan María Nin Génova, Vicepreședinte și CEO al Caixabank

Peter R. Orszag, Vicepreședinte a Citigroup

Rudolf Scholten, Membru în boardul Directorilor Executivi Oesterreichische Kontrollbank Austria

Robert B. Zoellick,  Președintele Băncii Mondiale

Pe lângă aceștia au mai participat o serie de personalități surpriză precum : Reid Hoffman, CEO și co-fondator al Linkedin, Eric Schmidt, directorul Google.


Grupul Bilderberg a luat naştere în mod oficial în 1954, prima întrunire având loc în Hotelul Bilderberg, din localitatea olandeză Oosterbeek, de unde i se trage şi numele. Proprietarul hotelului era Prinţul Bernhard de Olanda, tatăl Reginei Beatrix. Potrivit jurnalistei spaniole Cristina Martin Jimenez, care a studiat istoria şi evoluţia grupului, finanţistul Joseph H. Retinger, un evreu de origine poloneză, îi ceruse Prinţului Bernhard să îi invite pe liderii NATO şi nu numai la o dezbatere deschisă pe teme de actualitate externă. Printre cei care au răspuns atunci invitaţiei s-au numărat reprezentanţii tuturor statelor membre NATO, precum şi magnatul David Rockefeller, directorul CIA Walter Bedell Smith şi preşedintele companiei multinaţionale Unilever, Paul Rijkens. În total, 66 de participanţi. Primul preşedinte al Bilderberg a fost chiar Prinţul Bernhard, care a deţinut această funcţie până în anul 1976.

Un rol important în coagularea Grupului Bilderberg l-a avut Planul Marshall. Pe lângă implicarea Statelor Unite ale Americii în reconstrucţia economică post-belică şi renaşterea capacităţii de consum a clasei mijlocii europene s-a propus şi crearea Europei Occidentale a Cărbunelui şi Oţelului.
Astfel, cu doi ani înaintea primei întruniri a Grupului Bilderberg, a luat fiinţă Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului. Acesta a fost primul pas al mişcării de unificare a Europei, avându-l ca principal propulsor chiar pe Joseph H.Retinger.


Ierarhia Bilderberg se structurează în trei cercuri concentrice. Cercul intern şi inaccesibil îl constituie aşa-numitul Comitet al Înţelepţilor. Este alcătuit din patru membri, dar nu se ştie decât numele unuia dintre ei: americanul David Rockefeller, acum în vârstă de 96 de ani. În calitate de preşedinte, vicontele Etienne Davignon face parte din Comitetul Director, cercul intermediar, unde mai sunt reprezentate secretariatele şi trezoreriile de pe ambele maluri ale Atlanticului. Etienne Davignon, care este fost vicepreşedinte al Comisiei Europene şi preşedinte al Agenţiei Internaţionale pentru Energie s-a instalat la conducerea Bilderberg în anul 2000.

Mai mult pe: http://ro.wikipedia.org/wiki/Grupul_Bilderberg


"Eu nu cred că suntem o clasă conducătoare globală pentru că nu cred că există aşa ceva. Pur şi simplu cred că suntem oameni influenţi interesaţi să le vorbim altor oameni influenţi", spunea șeful Bilderberg acum şase ani, într-un interviu pentru BBC, referindu-se la întâlnirile anuale ale Grupului.





 Acest GRAFIC arată legăturile BILDERBERG cu toată planeta




Click aici pentru marire!


Sursa: Capital.ro


Un film realizat la o rezolutie de 4096 x 2304 pixeli - 160GB

Un cunoscut jurnalist american, Tom Lowe, a prezentat primul film documentar din lume realizat la o rezolutie fantastica de 4096 x 2304 pixeli.

Documentarul TimeScapes surprinde o serie de peisaje spectaculoase din Statele Unite.

Pentru ca filmul avea 160 GB, a fost lansata si o versiune ceva mai mica cu rezolutia de 2560 x 1440 pixeli.

Filmul a fost tras cu o camera digitala Red MX dotata cu Canon Lowe 5.6K 5D Mark II DSLRs si editata in Adobe Premiere si After Effects.


Trailer 2: 'TimeScapes 4K'




Filmul in varianta redusa il puteti descarca de pe iTunes, pentru 9,99 dolari.

Pentru cei care vor varianta de 4096 x 2304 pixeli, o pot cumpara in format Cineform 4:2:2 la pretul de 299 dolari. Detalii aici.

duminică, 3 iunie 2012

Arta de a conduce




Un dirijor de orchestră este pus in fața probei maxime de conducere: să creeze armonie perfectă fără a spune nici un cuvânt.
În discursul său captivant, Itay Talgam demonstrează stilurile unice a şase mari dirijori ai secolului 20, ilustrând lecţii cruciale pentru orice conducător.

Sfaturi utile pentru un CV si un interviu de succes

Atunci cand cauta oamenii potriviti, angajatorii sunt foarte atenti la studiile candidatilor, dar si la specializarile si calificarile ulterioare.
Conteaza daca au absolvit o facultate de stat sau una particulara, avand o preferinta pentru cei care finalizeaza o facultate de stat.
Ei considera ca in facultatile de stat, chiar daca  de multe ori materiile nu sunt unele adaptate realitatii, procesul de invatamant se face cu mai mare seriozitate si implicare, atat din partea profesorilor, dar si din partea studentilor.



1. Incepe prin a-ti construi corect CV-ul, corectand eventuale greseli de ortografie si date de contact sau date calendaristice, orice alte detalii care tin strict de atentie. Adauga informatii la sectiunea "Realizari", enumera proiectele importante in care ai fost implicat, trainingurile si studiile urmate.

Este foarte important sa treci in prezentarea joburilor anterioare detalii tehnice si de experienta relevante pentru postul la care aplici. Spre exemplu, daca aplici pentru functia de contabil, trebuie sa reiasa din cv-ul tau tipul aplicatiilor si raportarilor contabile folosite. Daca aplici pentru un post de manager, noteaza dimensiunea echipelor anterior administrate.

2. Pozitioneaza-te corect din punct de vedere a directiei carierei tale. Pentru o dezvoltare armonioasa, determina cum iti doresti sa iti dezvolti cariera si in functie de obiective, aplica la job-urile disponibile. Aplicand targetat, iti vei putea adapta CV-ul cerintelor postului disponibil si astfel iti vei spori sansele de angajare.

3.Fii activ in cautarea si identificarea joburilor disponibile. Urmareste site-urile si ziarele cu anunturi de angajare si trimite CV-uri catre agentii de recrutare si catre site-urile companiilor care activeaza in industria/domeniu in care ai experinta. 

4. Prezinta-te corespunzator la interviu, pentru ca ai la dispozitie o ora in care sa dovedesti ca esti omul potrivit pentru acel job. Din punctul meu de vedere, sansele de angajare ale unui candidat cresc simtitor, bineniteles pe langa experienta si cunostinte, daca la interviu raspunde la obiect si argumenteaza aproape orice cu un exemplu (scurt, dar relevant), raspunsurile oferite sunt coerente si logice, nu vorbeste foarte mult si reuseste sa intuiasca atunci cand trebuie sa se opreasca. Oricat ai fi de bun in ceea ce faci, evita atitudinea atotstiutoare si autosuficienta si fii sincer.

5. Urmeaza cursuri de specializare in directia in care alegi sa iti dezvolti cariera.


Mult succes !

sâmbătă, 2 iunie 2012

Fotbal – EURO 2012: Programul televizărilor meciurilor turneului final




Cea de-a 14-a ediţie a Campionatului European de fotbal – EURO 2012, competiţie organizată sub egida UEFA, se va desfăşura în perioada 8 iunie – 1 iulie 2012, în Ucraina şi Polonia.

 Meciurile turneului final vor fi transmise în direct, în România, de posturile de televiziune TVR 1 şi Dolce Sport.

Iată programul televizărilor:

8 iunie: Polonia – Grecia (Grupa A, Varşovia, ora 19:00) – TVR 1

8 iunie: Rusia – Cehia (Grupa A, Wroclaw, ora 21:45) – Dolce Sport

9 iunie: Olanda – Danemarca (Grupa B, Harkov, ora 19:00) – TVR 1

9 iunie: Germania – Portugalia (Grupa B, Lvov, ora 21:45) – Dolce Sport

10 iunie: Spania – Italia (Grupa C, Gdansk, ora 19:00) – TVR 1

10 iunie: Irlanda – Croaţia (Grupa C, Poznan, ora 21:45) – Dolce Sport

11 iunie: Franţa – Anglia (Grupa D, Doneţk, ora 19:00) – Dolce Sport

11 iunie: Ucraina – Suedia (Grupa D, Kiev, ora 21:45) – TVR 1

12 iunie: Grecia – Cehia (Grupa A, Wroclaw, ora 19:00) – Dolce Sport

12 iunie: Polonia – Rusia (Grupa A, Varşovia, ora 21:45) – TVR 1

13 iunie: Danemarca – Portugalia (Grupa B, Lvov, ora 19:00) – Dolce Sport

13 iunie: Olanda – Germania (Grupa B, Harkov, ora 21:45) – TVR 1

14 iunie: Italia – Croaţia (Grupa C, Poznan, ora 19:00) – Dolce Sport

14 iunie: Spania – Irlanda (Grupa C, Gdansk, ora 21:45) – TVR 1

15 iunie: Ucraina – Franţa (Grupa D, Doneţk, ora 19:00) – Dolce Sport

15 iunie: Suedia – Anglia (Grupa D, Kiev, ora 21:45) – TVR 1

16 iunie: Cehia – Polonia (Grupa A, Wroclaw, ora 21:45) – Dolce Sport

16 iunie: Grecia – Rusia (Grupa A, Varşovia, ora 21:45) – TVR 1

17 iunie: Portugalia – Olanda (Grupa B, Harkov, ora 21:45) – Dolce Sport

17 iunie: Danemarca – Germania (Grupa B, Lvov, ora 21:45) – TVR 1

18 iunie: Croaţia – Spania (Grupa C, Gdansk, ora 21:45) – Dolce Sport

18 iunie: Italia – Irlanda (Grupa C, Poznan, ora 21:45) – TVR 1

19 iunie: Anglia – Ucraina (Grupa D, Donetk, ora 21:45) – Dolce Sport

19 iunie: Suedia – Franţa (Grupa D, Kiev, ora 21:45) – TVR

SFERTURI DE FINALĂ

21 iunie: Sfert de finala 1: câştigătoare Grupa A – loc 2 Grupa B (Varşovia, ora 21:45) – TVR 1 şi Dolce Sport

22 iunie: Sfert de finala 2: câştigătoare Grupa B – loc 2 Grupa A (Gdansk, ora 21:45) – TVR 1 şi Dolce Sport

23 iunie: Sfert de finala 3: câştigătoare Grupa C – loc 2 Grupa D (Doneţk, ora 21:45) – TVR 1 şi Dolce Sport

24 iunie: Sfert de finala 4: câştigătoare Grupa D – loc 2 Grupa C (Kiev, ora 21:45) – TVR 1 şi Dolce Sport

SEMIFINALE

27 iunie: Semifinala 1: câştigătoare Sfert 1 – câştigătoare Sfert 3 (Donetk, ora 21:45) – TVR 1 si Dolce Sport

28 iunie: Semifinala 2: câştigătoare Sfert 2 – câştigătoare Sfert 4 (Varsovia, ora 21:45) – TVR 1 si Dolce Sport

FINALĂ

1 iulie: câstigătoare Semifinala 1 – câştigătoare Semifinala 2 (Kiev, ora 21:45) – TVR 1 şi Dolce Sport



Haz de necaz

Haz de necaz



Primit pe mail








Windows 8 Release Preview este gata de download.

Windows 8 Release Preview aduce un plus de eleganţă şi rafinament sistemului Windows 8, îmbunătăţind considerabil imaginea formată de versiunea Consumer Preview, lansată la începutul acestui an.

Mai aproape decât oricând de forma finală de prezentare, Windows 8 Release Preview ne oferă o imagine aproape completă despre cum va arăta sistemul de operare Windows 8 la momentul lansării oficiale, eveniment ce ar trebui să aibă loc până la finalul acestui an.

Dacă versiunea Consumer Prevew părea a fi mai degrabă o improvizaţie, rezultată dintr-un amestec de idei şi concepte încă insuficient conturate, Windows 8 Release Preview ne apropie foarte mult de produsul final, aşa cum ar trebui să arate în viziunea celor de la Microsoft.

Download gratis Windows 8 Release Preview

Mai multe detalii cititi in >>>>go4It


Video