Aprecieri pe Facebook

miercuri, 6 iunie 2012

Juramantul lui Hipocrate

Absolventii institutiilor de invatamant medical au obligatia morala de a respecta Juramantul lui Hipocrate. Hipocrate, fiul lui Heraclid, este considerat pe drept cuvant cel mai mare medic al Antichitatii. In opera hipocratica predomina observatiile si consideratiile generale asupra organismului uman, asupra sanatatii si bolii, asupra dependentei omului de natura. Corpus hippocraticum - aceasta denumire defineste o culegere de lucrari medicale atribuite lui Hipocrate si scolii sale (Scoala din Cos), culegere intocmita prima oara pentru marea Biblioteca din Alexandria in secolul al III-lea i.e.n. Aceste scrieri au circulat sub forma de manuscrise in tot cursul Evului Mediu si au facut parte din primele carti medicale tiparite in Italia. Aceasta colectie cuprinde dupa Littre 53 de scrieri impartite in 72 de carti cu subiecte diferite medicale si medico-filozofice. Mai multe>>>


Despre felul in care respecta acest juramant al acestei nobile profesii, Dumnezeu cu siguranta ii va judeca !

marți, 5 iunie 2012

BANCHERII care fac parte din grupul BILDERBERG


Grupul Bilderberg tocmai a încheiat cea de-a 60-a întâlnire anuală, care a avut loc la Chantilly, Virginia, Statele Unite. La întâlmire au participat aproximativ 145 de persoane, printre care oameni politici, jurnaliști cu influență, dar și bancheri.

La vârful grupului considerat guvernul din umbră al lumii sunt șefi de bănci și din asigurări. Președintele Bilderberg este Henri de La Croix de Castries, președinte și CEO al AXA Group.

Mai jos, redăm o listă cu bancherii care fac parte din grupul Bilderberg și care, conform listei oficiale a participanților, au fost  la întâlnirea anuală a grupării.

Josef Ackermann, fost șef al Deutsche Bank AG

Marcus Agius, Președinte al Barclays plc

Luís Amado, Președinte al Banco Internacional do Funchal (BANIF)

Mark J. Carney, Guvernator al Băncii Centrale a Canadei


Willibald Cernko, CEO al UniCredit Bank Austria AG

Edmund Clark, CEO și Președinte al TD Bank Group

Douglas J. Flint, Președinte al HSBC Holdings plc

Frank McKenna, Vicepreședinte al TD Bank Group

Juan María Nin Génova, Vicepreședinte și CEO al Caixabank

Peter R. Orszag, Vicepreședinte a Citigroup

Rudolf Scholten, Membru în boardul Directorilor Executivi Oesterreichische Kontrollbank Austria

Robert B. Zoellick,  Președintele Băncii Mondiale

Pe lângă aceștia au mai participat o serie de personalități surpriză precum : Reid Hoffman, CEO și co-fondator al Linkedin, Eric Schmidt, directorul Google.


Grupul Bilderberg a luat naştere în mod oficial în 1954, prima întrunire având loc în Hotelul Bilderberg, din localitatea olandeză Oosterbeek, de unde i se trage şi numele. Proprietarul hotelului era Prinţul Bernhard de Olanda, tatăl Reginei Beatrix. Potrivit jurnalistei spaniole Cristina Martin Jimenez, care a studiat istoria şi evoluţia grupului, finanţistul Joseph H. Retinger, un evreu de origine poloneză, îi ceruse Prinţului Bernhard să îi invite pe liderii NATO şi nu numai la o dezbatere deschisă pe teme de actualitate externă. Printre cei care au răspuns atunci invitaţiei s-au numărat reprezentanţii tuturor statelor membre NATO, precum şi magnatul David Rockefeller, directorul CIA Walter Bedell Smith şi preşedintele companiei multinaţionale Unilever, Paul Rijkens. În total, 66 de participanţi. Primul preşedinte al Bilderberg a fost chiar Prinţul Bernhard, care a deţinut această funcţie până în anul 1976.

Un rol important în coagularea Grupului Bilderberg l-a avut Planul Marshall. Pe lângă implicarea Statelor Unite ale Americii în reconstrucţia economică post-belică şi renaşterea capacităţii de consum a clasei mijlocii europene s-a propus şi crearea Europei Occidentale a Cărbunelui şi Oţelului.
Astfel, cu doi ani înaintea primei întruniri a Grupului Bilderberg, a luat fiinţă Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului. Acesta a fost primul pas al mişcării de unificare a Europei, avându-l ca principal propulsor chiar pe Joseph H.Retinger.


Ierarhia Bilderberg se structurează în trei cercuri concentrice. Cercul intern şi inaccesibil îl constituie aşa-numitul Comitet al Înţelepţilor. Este alcătuit din patru membri, dar nu se ştie decât numele unuia dintre ei: americanul David Rockefeller, acum în vârstă de 96 de ani. În calitate de preşedinte, vicontele Etienne Davignon face parte din Comitetul Director, cercul intermediar, unde mai sunt reprezentate secretariatele şi trezoreriile de pe ambele maluri ale Atlanticului. Etienne Davignon, care este fost vicepreşedinte al Comisiei Europene şi preşedinte al Agenţiei Internaţionale pentru Energie s-a instalat la conducerea Bilderberg în anul 2000.

Mai mult pe: http://ro.wikipedia.org/wiki/Grupul_Bilderberg


"Eu nu cred că suntem o clasă conducătoare globală pentru că nu cred că există aşa ceva. Pur şi simplu cred că suntem oameni influenţi interesaţi să le vorbim altor oameni influenţi", spunea șeful Bilderberg acum şase ani, într-un interviu pentru BBC, referindu-se la întâlnirile anuale ale Grupului.





 Acest GRAFIC arată legăturile BILDERBERG cu toată planeta




Click aici pentru marire!


Sursa: Capital.ro


Un film realizat la o rezolutie de 4096 x 2304 pixeli - 160GB

Un cunoscut jurnalist american, Tom Lowe, a prezentat primul film documentar din lume realizat la o rezolutie fantastica de 4096 x 2304 pixeli.

Documentarul TimeScapes surprinde o serie de peisaje spectaculoase din Statele Unite.

Pentru ca filmul avea 160 GB, a fost lansata si o versiune ceva mai mica cu rezolutia de 2560 x 1440 pixeli.

Filmul a fost tras cu o camera digitala Red MX dotata cu Canon Lowe 5.6K 5D Mark II DSLRs si editata in Adobe Premiere si After Effects.


Trailer 2: 'TimeScapes 4K'




Filmul in varianta redusa il puteti descarca de pe iTunes, pentru 9,99 dolari.

Pentru cei care vor varianta de 4096 x 2304 pixeli, o pot cumpara in format Cineform 4:2:2 la pretul de 299 dolari. Detalii aici.