Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 23 iunie 2012

Azi s-a constituit un nou partid,un partid speranta: Noua Republica ! (Wecast-video)

A trecut mult timp de cand nu am scris nimic in acest blog desi au fost evenimente care s-au derulat cu repeziciune.
 Evenimente importante si cu impact negativ asupra vietii noastre prezente si viitoare.
 Azi insa o licarire de speranta mi-a incalzit sufletul.
 Azi fost congresul de constituire a unui nou partid, un partid coagulat in jurul unor tineri intelectuali si modalitatea de atragere a membrilor si simpatizantilor au fost conferintele in diverse orase, discutiile pe internet.
 Noul partid Noua Republica are ca lider un intelectual de marca cinstit si modest in persoana domnului Mihail Neamtu. Despre acest domn care m-a impresionat am scris in  blog un articol in 28 iulie 2009:


Mihail Neamtu despre Emil Hurezeanu si inactualitatea romaneasca



Il  descoperisem pe acest tanar intelept si intelectual de elita in ziarul online HotNews  intr-un articol de analiza, care punea un diagnostic destul de precis asupra realitatilor din media, articolul fiind elogiat de toate comentariile (163) cititorilor.


 


NOUA REPUBLICĂ este o mișcare politică apărută în toamna anului 2011, ca urmare a publicării pe internet de către Mihail Neamțu a unui manifest intitulat “Crez politic“. Preluat rapid în blogosferă, documentul a generat spontan un val de simpatie și emulație, mii de “internauți” exprimându-și susținerea și comentând intens pe marginea manifestului. Crezul este completat de un Manual de luptă. În scurt timp, inițiative punctuale independente s-au auto-agregat și au dus convergent spre aceeași decizie: nevoia de acțiune. Apariția site-ului www.nouarepublica.ro a dus în mod firesc la constituirea unei comunități online care a cunoscut o evoluție fulminantă, atât ca număr de membri cât și ca prolificitate a dezbaterilor. Pasul următor a fost făcut rapid: ieșirea din sfera pixelilor și prima întâlnire a simpatizaților, pe 13 octombrie 2011, la Casa de Cultură a Studenților din București. Apare conceptul “Șapte pași pentru o nouă Românie Mai multe >>Cine suntem 


IdentitateCrez politicManual de luptă 2.0Decalog




Webcast - Video inregistrare


Congresul de înființare al Noii Republici.

București, Casa de Cultură a Studenților, 23 Iunie 2012 Transmisia începe la ora 9.00. Congresul incepe la ora 9.45




Declarațiile de presă ale fondatorului Partidului Noua Republică, Mihai Neamțu și ale Europarlamentarului Monica Macovei





Acest post se adreseaza celor neresemnati, celor care cred in adevaratele valori ale democratiei !

marți, 19 iunie 2012

Taxa auto se modifică din nou

Desi si-a schimbat denumirea in Timbru de mediu 2013, ramane tot o taxa auto de prima inmatriculare in Romania, ceea ce incalca normele europene si va oferi posibilitatea de a fi atacat in justitie ca si precedenta taxa. Avocatii vor avea din nou de lucru in aceasta speta.

Toate detaliile + Calcultor online Taxa de timbru 2013 >>>>>Click AICI !

************************************************************************************************



“Taxa de primă înmatriculare este în analiza ministerului. Am avut trei grupuri de lucru care s-au concentrat pentru a găsi cele mai bune soluţii astfel încât să venim cu o decizie clară în faţa cetăţenilor privind taxa auto. În momentul în care vom finaliza poziţia, o vom prezenta Guvernului şi o vom comunica public”, a spus ministrul Mediului.

Aceasta a precizat că se va merge pe o variantă în acord cu normele şi reglementările europene, însă va fi adaptată particularităţilor României.


“Vom avea o decizie finală în cursul lunii iulie. Nu vom reveni la prima varianta ci vom merge pe una în acord cu normele şi reglementările europene şi o vom adapta în funcţie de particularităţile României (…). Acest nivel al taxei de primă înmatriculare a fost raţiunea pentru care o parte dintre români s-au îndreptat către Bulgaria, nivel pe care noi vrem să-l reglementăm şi care face obiectul acestor grupuri de lucru”, a adăugat Rovana Plumb.


Mai multe: http://www.financiarul.ro/2012/06/18/nivelul-taxei-de-prima-inmatriculare-va-fi-reglementat-o-decizie-finala-in-luna-iulie/