Aprecieri pe Facebook

vineri, 16 noiembrie 2012

Bani pe net - 2Parale.ro - campanie noiembrie si decembrie 2012

2Parale este prima si cea mai mare retea de marketing afiliat din Romania si Bulgaria.

In acest moment, in 2Parale sunt peste 220 de advertiseri (integram lunar intre 5 si 35 de advertiseri noi) si peste 13500 de afiliati (numarul de afiliati creste zilnic).



2Parale.ro
 
 
 
Am lansat programul propriu de afiliere prin care oferim comisioane de tip lead pentru advertiserii si afiliatii atrasi in 2Parale.



Inregistreaza-te sa prinzi campaniile de Black Friday, Craciun si Anul Nou

Mai multe:

Inregistrari afiliati si advertiseri

joi, 15 noiembrie 2012

Energia viitorului: fără reţea electrică

Ce-ar fi dacă am genera electricitate prin panourile ferestrelor? Sau dacă am obţine controlul suprem asupra esenţei energiei, electronul?, se intreabă Justin Hall-Tipping pe Ted.com. Să ne gândim la spaţiul pe care-l folosim mai tot timpul. O cantitate de energie uriaşă provine de la soare. Ne place lumina care intră în cameră, dar în mijlocul verii, toată căldura intră în camera pe care încercăm s-o menţinem răcoroasă. Iarna, e exact invers. Încercăm să încălzim spaţiul în care ne aflăm, dar căldura se pierde prin fereastră. N-ar fi oare grozav dacă fereastra ar putea direcţiona căldura în interiorul camerei dacă e nevoie sau în afară, înainte să intre? Un material care poate face asta este un material remarcabil, carbonul, care îşi schimbă structura printr-o reacţie incredibilă în care grafitul e sublimat cu jet de vapori şi când vaporii de carbon se recondensează, se solidifică într-o structură diferită: o reţea hexagonală tubulară. Dar acest carbon hexagonal, numit nanotub de carbon, e de o sută de mii de ori mai subţire decât firul de păr. E de o mie de ori mai conductiv decât cuprul. Carbonul obişnuit e negru, iar la scară nanometrică, e transparent şi flexibil. În această formă structurală, dacă-l combin cu un polimer şi-l aplic pe fereastră, când e în starea sa colorată va reflecta toată lumina şi căldura, iar în faza transparentă va lăsa toată lumina şi căldura să treacă, cu faze intermediare posibile. Imaginaţi-vă că n-ar trebui să folosim lumina artificială pentru a circula noaptea.Cu ajutorul a două materiale nanometrice: un detector şi un imager, preiau toate undele infraroşii disponibile noaptea, le transformă în electroni în interspaţiul celor două pelicule şi permite vizualizarea unei imagini transparente.Transparenţa e esenţială. E o peliculă prin care poţi vedea. Centrala electrică de mâine nu e o centrală.Până acum, cea mai bună alternativă pentru stocarea energiei pe care o avem e ceva conceput în Franţa cu 150 de ani în urmă, bateria acidă cu plumb. Din perspectiva cost / eficienţă e tot ce avem mai bun.
Aşa a fost construit EBox.


EBox testează nanomateriale noi capabile să stocheze electroni pe exterior, să-i ţină până ai nevoie de ei şi apoi să-i elibereze şi să-i transfere. Asta înseamnă că putem genera energie fără poluare, eficient şi ieftin chiar în locul în care ne aflăm. Este energia noastră şi dacă nu ne trebuie, o putem redirecţiona sau stoca pe fereastră şi să o trimitem sub formă de fascicul de lumină către alte locuinţe. Iar pentru asta nu avem nevoie de o reţea electrică între noi. În viitor, reţeaua electrică nu va mai exista, iar energia, nepoluantă şi eficientă, va fi într-o zi gratuită.


VIDEO

- http://on.ted.com/HallTipping setati subtitrare in limba romana