Aprecieri pe Facebook

vineri, 24 mai 2013

Adriano Celentano, concert extraordinar in Verona 2013 - La 75 de ani

 Adriano s-a născut la Milano pe 6 ianuarie 1938, pe strada Gluck nr 14. Părinții săi erau din Foggia, dar se mutaseră în nord pentru a lucra. Adriano și-a petrecut copilăria și adolescența la Milano, mutându-se cu familia în 1951 pe strada Correnti. N-a terminat școala generală, ci a avut diferite ocupații, ultima fiind cea de ceasornicar. În aceeași perioadă a început să se intereseze de muzică, în special de rock 'n' roll pe care, la fel ca mulți alți tineri italieni, a început să o cunoască în 1955, odată cu ajungerea în Italia a filmului Blackboard Jungle (în italiană Culoarea (samburele) violenței): pe coloana sonoră e un cântec intitulat "Rock Around the Clock", interpretat de un cântăreț pe atunci necunoscut încă în Italia, Bill Haley, acompaniat de formația sa "The Comets" și Celentano (ca și alti tineri) a rămas impresionat, hotărând să devină cântăreț de rock'n'roll.

Influențat puternic de idolul său Elvis Presley și de revoluția rock din anii 1950, mai este cunoscut și ca cel mai faimos dansator al dansului tip Hula. În Italia a vândut milioane de discuri și a aparut în numeroase show-uri TV și filme. În ceea ce privește filmele, a fost de asemenea un creator al genului comic, cu mersul său caracteristic și expresiile sale faciale. În general, filmele lui au avut succes la public, în anii 1970 și parțial în anii 1980, era regele încasărilor în Italia, în filmele cu buget redus.
Ca actor, cel mai mare suces a fost "Serafino" (1968), regizat de Pietro Germi.
Ca regizor de film, le-a distribuit în special pe Ornella Muti, Eleonora Giorgi și pe soția sa, Claudia Mori.
El și Claudia au trei copii: Rosita Celentano, Rosalinda Celentano (cunoscută audienței mondiale pentru rolul său de Satan în filmul lui Mel Gibson, "The Passion of the Christ") și Giacomo Celentano. Acesta din urmă este de asemenea gazda mai multor show-uri tv italiene.
A scos 40 de albume: 29 albume de studio, 3 albume live și 8 compilații. Cel mai cunoscut cântec al sau este "Azzurro", cu versuri de Paolo Conte, lansat în 1968 și copiat de multi muzicieni de atunci.
Adriano Celentano este vegetarian din 2005 si apără drepturile animalelor.
Până în prezent, cântărețul a vândut 70 de milioane de albume.

Concertul extraordinar sustinut de  ADRIANO in celebrele Arene Romane din Verona, anul trecut , in 2013, este un eveniment foarte special.
Este vorba un spectacol conceput in integro de Celentano ( ideea, scenariul si regia). Fara paiete, fara fite decorative...

Producator Claudia Mori. V-o mai aduceti aminte pe frumoasa actrita din filmul "In genunchi ma intorc la tine " cu Gianni Morandi ?

Minunatia de concert, pe care il puteti urmari imediat ( o ora si 50 de minute) este un recital-manifest pentru salvarea valorilor, a traditiilor culturale, a naturii si civilizatiei italiene si europene in cele din urma.
Fabulos! Un glas care da solutii euroscepticilor..

"A fi alaturi, impreuna pentru o viata adevarata, mai buna si mai frumoasa!"...



Aveti la dispozitie rubrica de comentarii unde va puteti exprima impresiile.....


2 comentarii :

  1. Exista undeva subtitrare la acest concert? Este extraordinar si as vrea sa inteleg si mesajul lui Celentano, este foarte important! Multumesc anticipat oricui binevoieste sa-mi raspunda!
    Marcela

    RăspundețiȘtergere