Aprecieri pe Facebook

miercuri, 28 august 2013

Roger Waters, concert extraordinar,The Wall, Bucuresti 28/08/2013, video

Roger Waters

Informații generale

Nume naștere: George Roger Waters
Data și locul nașterii: 6 septembrie 1943 (69 de ani),
Regatul Unit Surrey, Marea Britanie
Gen muzical: Rock progresiv, rock psihedelic, opera, art rock
Ocupație: muzician, compozitor, actor, producător
Ani de activitate: 1964 - prezent
Case de discuri: Capitol, Columbia, Sony, Harvest

Website:  Roger-Waters.com

George Roger Waters (n. 6 septembrie 1943, Great Bookham, Surrey) este un muzician rock englez. Este cel mai cunoscut ca fiind basistul dar și unul dintre principalii compozitori ai trupei engleze Pink Floyd în perioada 1964 - 1985. După despărțirea de Pink Floyd din 1985, Waters a început o carieră solo de succes lansând trei albume de studio și înregistrând o coloană sonoră pentru un film.
Concertul său The Wall Concert in Berlin din 1990 fiind unul dintre cele mai impresionante susținute vreodată. În 2005 a lansat opera Ça Ira și s-a alăturat grupului Pink Floyd în cadrul concertelor Live 8 din Londra. A fost pentru prima oară când toți cei patru membrii din formula clasică a formației au fost împreună pe scenă după o pauză de 24 de ani.
Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Roger_Waters

Astăzi, fanii Pink Floyd vor avea ocazia să vadă la București concertul Roger Waters, o super-producția inspirată de cel de-al unsprezecelea album al trupei: The Wall.

Potrivit organizatorilor, evenimentul este programat să înceapă în jurul orei 20.00, iar accesul publicului se va face începând cu ora 17.00, pe la intrările dinspre Parcul Izvor şi Bulevardul Regina Maria.

Show-ul ROGER WATERS- The Wall este o combinație perfectă între muzică, proiecții impresionante și efecte vizuale uimitoare, reunite într-o construcție sub forma celebrului zid.
"The Wall" va avea peste 150 de metri lățime, 12 metri înălțime și o suprafață de aproximativ 20.000 mp, fiind astfel cea mai mare suprafață de proiecție din cadrul unui turneu mondial. Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului, întreaga punere în scena bucurându-se astăzi de avantajele tehnologiei.
Programul turneului in Europa in luna august 2013:

August
Miercuri 7 - Praga Synot TIP Stadium (SLAVIA)
Vineri 9 - FRANKFURT COMMERZBANK ARENA
Duminica 11 - COPENHAGA Parken STADIUM
Miercuri 14 - Oslo TELENOR ARENA
Joi 15 - Oslo TELENOR ARENA
Sâmbătă 17 - GOTHENBURG Stadionul Ullevi
Marți 20 - Varsovia Narodowy STADIUM
Vineri 23 - VIENA Donauinsel
Duminica 25 - Budapesta Stadionul Puskas Ferenc
Miercuri 28 - BUCURESTI PIATA CONSTITUTIEI
Vineri 30 - Sofia Stadionul Vasil Levski

Cu promisiunea de a posta video concertul de la Bucuresti, va propun celor care nu au posibilitatea sa vada acest concert, inregistrarea de la Roger Waters Stadio Olimpico Roma 28/07/13 The Wall.




Update:
1.Reportaj: http://www.mediafax.ro/life-inedit/reportaj-concertul-lui-roger-waters-la-bucuresti-sau-lectie-despre-cum-se-doboara-un-zid-foto-11278946?
2. Galerie foto: http://www.mediafax.ro/life-inedit/show-ul-the-wall-la-bucuresti-roger-waters-a-spus-o-poveste-despre-totalitarism-si-libertate-in-fata-a-peste-50-000-de-oameni-galerie-foto-11278701

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu