Aprecieri pe Facebook

luni, 14 ianuarie 2013

Blidul de lemn - copii, parinti, bunici - roata vietii...


Blidul de lemn

Un batranel impovarat de ani s-a dus sa locuiasca impreuna cu fiul si cu nora lui, care aveau un baietel de 4 ani. Mainile batranului tremurau tot timpul, ochii ii erau incetosati, iar pasii impleticiti.

Intreaga familie manca impreuna la masa, insa mainile nesigure ale batranului si vederea lui tot mai slabita il puneau mereu in incurcatura - boabele de mazare i se rostogoleau din lingura pe covor, cand intindea mana dupa cana cu lapte, jumatate din lapte se varsa pe fata de masa. Fiul si nora se simteau tot mai iritati de neajutorarea lui. Pana-ntr-o zi cand...

"Trebuie sa facem ceva cu bunicu', a spus fiul. M-am saturat sa tot vad lapte varsat pe masa, sa tot calc pe boabe de mazare si sa tot aud cum plescaie si troscaie in farfurie!" Asa ca sotul si sotia au pus o masuta in coltul camerei, dupa usa. Acolo bunicu' manca singur, in timp ce intreaga familie se bucura in jurul mesei. Si pentru ca bunicu' reusise sa sparga vreo 2-3 farfurii, i-au cumparat un blid de lemn.


Uneori, cand se uitau in directia bunicului, familia putea sa vada o lacrima stinghera in ochii lui slabiti si tristi - singur, dupa usa, bunicu' isi manca bucatica de paine muiata in lapte. Cu toate acestea, singurele cuvinte pe care fiul si nora le aveau pentru el erau de mustrare cand ii cadea furculita pe covor sau cind se mai varsa din lapte pe masa. Baietelul se uita cand la bunicu', cand la mamica si la taticu' lui, fara sa spuna un singur cuvant...

Apoi, intr-o seara, chiar inainte de cina, tatal a observat ca baietelul mestereste ceva pe covor. S-a apropiat si a vazut ca incearca sa ciopleasca o bucata de lemn. "Ce faci tu acolo", l-a intrebat tatal duios.

Baietelul si-a ridicat ochii mari spre taticul lui si i-a raspuns la fel de duios: "O, am treaba, vreau sa fac un blid de lemn din care sa mananci tu si mami cind cresc eu mare..."
A zambit si s-a intors la "treaba" lui.

De data aceasta a fost randul parintilor sa ramana fara cuvinte. O liniste apasatoare s-a asternut in camera. Si lacrimi mari si curate au inceput sa le tremure in ochi, sa li se rostogoleasca peste obrajii care de-acum luasera culoarea singelui varsat pe crucea de la Calvar. Nici un cuvant, deplina tacere, dar amandoi stiau prea bine ce au de facut.

In seara aceea, sotul l-a luat pe bunic de mana si l-a condus cu grija la masa mare din centrul camerei. Bunicu' urma sa manance la masa impreuna cu intreaga familie - in seara aceea si in fiecare seara de-atunci inainte, pana la sfarsitul zilelor lui. Si, dintr-un motiv sau altul, nici fiul si nici nora nu mai pareau sa fie deranjati daca se varsa din lapte pe fata de masa sau daca mai cadea cate-o furculita pe covor.



dupa o povestire de Lev Tolstoi


duminică, 13 ianuarie 2013

Gangnam Style - nr 1 in top 100 Youtube video


Park Jae-sang ( n. 31 decembrie 1977), mai bine cunoscut după numele său de scenă PSY , este un rapper, cântăreț, cantautor, dansator și producător de discuri sud-coreean.
El este bine cunoscut pentru clipurile sale pline de umor și spectacolele de pe scenă și pentru hit-ul său „Gangnam Style”, un cântec despre locul de unde provine el și care vorbește despre viața oamenilor din Gangnam, care este un cartier în Seul, Coreea de Sud .
PSY a apărut în emisiuni de televiziune precum The Ellen DeGeneres Show, Extra, Good Sunday: X-Man, The Golden Fishery, The Today Show, Saturday Night Live, Sunrise și The X-Factor.
La 23 octombrie 2012, PSY s-a întâlnit cu Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, la sediul Organizației Națiunilor Unite, Ban Ki-moon exprimându-și dorința de a lucra cu PSY. El a menționat că PSY are o „rază de acțiune nelimitată la nivel mondial” și a comentat: „Eu sper că putem lucra împreună, folosind acoperirea ta la nivel mondial”.


Gangnam Style - oficial video



Publicat la 15.07.2012 | Nr. 1 în Top 100 pe YouTube
1,173,693,451 vizionari pana azi.