Aprecieri pe Facebook

duminică, 17 februarie 2013

Romanii au talent - primul episod sezonul 3 ( 2013) - Reluare


 Romanii au talent - primul episod sezonul 3 (15 februarie 2013) - Reluare

Cea mai mare audienta la Pro TV in seara de vineri 15 februarie 2013 cu emisiunea Romanii au talent.
Pentru cei care nu au putut vedea emisiunea in direct sau pentru cei care doresc sa o vada in reluare va prezint mai jos video inregistrarile primului episod din sezonul 3 - 2013.

Partea 1


 



Partea 2













Daca doriti sa vedeti episodul urmator click pe linkul de mai jos:


ROMANII AU TALENT - SEZONUL 3 - EPISODUL 2 ONLINE VIDEO - 22 FEBRUARIE 2013

joi, 14 februarie 2013

Catastrofa nucleara de la Cernobal - 26 aprilie 1986 - vezi traseul norului radioactiv

Acest articol este un argument de promovare a energiilor naturale geotermice, hidraulice, solare si eoliene, care desi pe moment au costuri mai mari fata de energia nucleara, sunt mai sigure si fara discutie ecologice.

In urma cu 27 de ani, accidentul nuclear de la Cernobal a fost un accident catastrofal în Centrala Atomoelectrică Cernobal, pe data de 26 aprilie 1986 la 01:23 noaptea, care s-a compus dintr-o explozie a centralei, urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare.

Acest dezastru este considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. Un nor de precipitații radioactive s-a îndreptat spre părțile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei și părțile estice ale Americii de Nord. Suprafețe mari din Ucraina, Belarus și Rusia au fost puternic contaminate, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane. Filmul evenimentelor petrecute si cauzele le puteti citi aici.

Accidentul de la Fukushima-Daiichi care a avut loc la data de 11 martie 2011 la centrala electrică atomică Fukushima din Japonia a fost de gradul 5, ridicat apoi la gradul 7, nivelul maxim pe scara accidentelor nucleare.
Nivelul 7 a fost și nivelul declarat la accidentul nuclear da la Cernobal în 1986.

Cauzele acestor accidente au fost greselile de proiectare a masurilor de siguranta in caz de avarie, dar si greseli de exploatare in cazul Cernobal.

Oricat de sigure par centralele nucleare exit un risc care nu poate fi cuantificata in cazurile unor catastrofe naturale, iar poluarea radioactiva nu poate fi controlata sute de ani.

Acest  motiv a generat o politica de inchidere a centralelor nucleare nesigure si trecerea la metode de obtinere a energiei electrice ecologice, Germania fiind prima tara care aplica acest principiu prin subventii de la stat atat pentru gospodariile particulare cat si pentru proiectele de mare anvergura.

Jumătate din energia regenerabilă a ţării este deţinută de germanii obişnuiţi, deoarece acel tarif de energie regenerabilă face să fie extrem de simplu şi de sigur  pentru ca oamenii să-şi investească banii în generarea de electricitate solară direct de pe acoperişul lor, în loc să câştige câţiva eurocenţi din dobânda de la bancă. [mai mult aici.]

Documentar:

Cursul istoriei se poate schimba in doar cateva ore sau in cateva minute atunci cand fiecare secunda, fiecare cuvant si fiecare decizie este responsabila nu doar de soarta unei natiuni, ci de cea intregii omeniri.
"Dezastrul de la Cernobil" examineaza o astfel de ora plina de evenimente, povestea palpitanta a celui mai grav dezastru nuclear din lume -- explozia nucleara de la Cernobil.
Aceasta a fost de zece ori mai puternica decat cea de la Hiroshima si a avut loc datorita combinatiei dintre o greseala umana si o tehnologie imperfecta.
Acest documentar examineaza cele 60 de minute critice si ne conduce de la muncitorii uzinei pana la doi pescari care isi incercau norocul in apele poluate ale Cernobilului.
Cu o combinatie extraordinara intre drama si arta simularii pe computer, "Dezastru la Cernobal" ne prezinta reconstrituirea secundelor finale ce au dus la dezastru si urmarile sale terifiante.




In perioada 26 aprilie 1986 si pana pe 10 mai 1986 norul radioactiv de mare intensitate a facut inconjurul pamantului.

Vedeti aici simularea video a raspandirii norilor radioactivi:

http://www.irsn.fr/FR/popup/Pages/tchernobyl_video_nuage.aspx



Fusiunea (fuziunea) nucleara alternativa actualei fisiuni nucleare

Fuziunea nucleară este procesul prin care două nuclee atomice reacţionează pentru a forma un nou nucleu, mai greu (cu masă mai ridicată) decât nucleele initiale. Ca urmare a fusiunii se produc şi alte particule subatomice, ca de exemplu neutroni sau raze alfa (nuclee de heliu) sau beta (electroni sau pozitroni).
Din cauză că nucleele participante în fuziune sunt încărcate electric, reacţia de fuziune nucleară poate avea loc numai atunci când cele două nuclee au energie cinetică suficientă pentru a învinge potenţialul electric (forţele de respingere electrică) şi prin urmare se apropie suficient pentru ca forţele nucleare (care au rază de acţiune limitată) să poată rearanja nucleonii. Această condiţie presupune temperaturi extrem de ridicate dacă reactia are loc într-o plasmă, sau accelerarea nucleelor în acceleratoare de particule.
Fuziunea nucleară este sursa principală de energie în stelele active.
Fuziunea nucleară ar putea deveni o sursă de energie practic nelimitată (şi ecologică) atunci când reactoarele de fuziune (care în prezent se află în fază experimentală şi nu produc încă un surplus net de energie) vor deveni viabile din punct de vedere tehnologic şi economic.
In plus acest proces nu emana radiatii radioactive.
In curind va voi prezenta ultimile experimente care demonstreaza ca fusiunea nucleara va putea fii pusa in practica fara costurile enorme evaluate pina in momentul de fata. Va urma...