Aprecieri pe Facebook

marți, 5 martie 2013

Nou - OUG pentru Timbru de Mediu a fost publicata in MO


Taxa auto a fost inlocuita oficial de timbrul de mediu, dupa ce actul normativ care il reglementeaza a fost publicat luni in Monitorul Oficial al Romaniei.

Dupa ce am citit ordonanta nu am vazut nici o diferenta de conceptie fata de vechea taxa de poluare: acelasi mod de calcul cu coeficienti oarecum diferiti, aplicabila pentru prima inmatriculare si nu dupa principiul poluatorul plateste, in contradictie cu directivele europene ceea ce va da castig de cauza in justitie celor obligati la plata acestui timbru.
Normal mi s-ar fi parut ca o taxa de poluare auto  a mediului sa fie platita de toti posesorii de auto, dar sa aiba o valoare mica accesibila si celor cu salarii mici si adaugata la impozitul anual. Daca ar fi fost aplicat acest pricipiu: mai putin dela mai multi, suma adunata la buget ar fi fost mult mai mare, dar ce pretentii sa avem de la ministresa mediului cu numele predestinat Plumb.

Timbrul de mediu va fi platit o singura data atat pentru masinile inmatriculate pentru prima data in Romania, cat si pentru cele care au fost inmatriculate, dar pentru care nu s-a platit o astfel de taxa. Mai mult decat atat, timbrul de mediu va fi achitat, cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, si de cei care au obtinut in instanta restituirea taxei de poluare sau inmatricularea unui autoturism fara plata acesteia.


OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 119 din 4 martie 2013.

Acest act normativ abroga vechea lege care reglementa taxa de poluare (legea nr. 9/2012), precum si normele sale de aplicare.

Ordonanta de urgenta publicata luni stabileste ca, incepand din 15 martie, cand noile reglementari intra in vigoare, timbrul de mediu va fi platit, o singura data, in urmatoarele situatii:

- cand un autoturism este inmatriculat pentru prima data in Romania
- cand un autoturism este reintrodus in parcul auto national, in cazul in care la momentul scoaterii sale din parcul auto national, proprietarului I s-a restituit valoarea reziduala a timbrului
- pentru masinile rulate pentru care nu a fost achitata nicio taxa de poluare/inmatriculare, timbrul de mediu se va plati cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate
- pentru autoturismele rulate pentru care s-a dispus de catre instante restituirea  sau inmtaricularea fara plata unei taxe de poluare/ de inmatriculare. Timbrul de mediu in aceasta situatie va fi achitat tot cu ocazia ocazia transcrierii dreptului de proprietate

Atentie! Masinile inmatriculate in perioada 1 ianuarie 2007 – 1 iulie 2008 nu vor trebui sa achite timbrul de mediu intrucat ele au fost supuse unei sarcini fiscale similare, respectiv la prima inmatriculare a acestora a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule in temeiul art 214^1 – 214^3 din Codul Fiscal.

OUG nr. 9/2013 precizeaza ca pentru autovehiculele hibride sau electrice nu se va plati timbru de mediu.

Cum se calculeaza timbrul de mediu:

Timbrul de mediu, in vigoare de la 15 martie, se calculeaza pe baza unor criterii obiective (tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisia de CO2 si norma de poluare), luand in considerare si anumite reduceri in functie de vechimea autoturismului si rulajul mediu anul real al autovehiculului.

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_32426/Regulile-privind-timbrul-de-mediu-s-au-publicat-De-cand-se-aplica-si-cine-il-plateste.html#ixzz2Mh8GLdtr

Calculator online Timbru de mediu 2013 - click !




HTC One premiat cu Global Mobile Award la Mobile World Congress 2013 Barcelona

Click pe foto pentru mai multe detalii !

Mobile World Congress 2013 a fost gazduit intre 25 - 28 februarie de Barcelona Spania si a deschis un nou orizont in domeniul comunicatiilor mobile prin cei 72000 de participanti din peste 200 de tari.


Click pe foto pentru detalii !
Smartphone HTC One a primit pe 28 februarie, premiul GSMA pentru cel mai bun dispozitiv, tabletă sau smartphone nou de pe piaţă. "Suntem încântaţi de reacţiile primite de noul HTC One atât de la consumatori, cât şi de la colegii din industrie. E un terminal la care s-a lucrat ani întregi şi de care suntem foarte mândri. Cu funcţii excelente, precum BlinkFeed, BoomSound, camera UltraPixel, alături de designul zero-gap al carcasei din aluminiu, suntem convinşi că HTC One va schimba modul în care oamenii îşi folosesc telefonul, revoluţionând întreaga experienţă mobilă", precizează Benjamin Ho, Chief Marketing Officer HTC. Votat în cadrul unui panel format din experţi în industrie, oameni de media şi analişti, premiul marchează terminalul mobil despre care juraţii consideră că are potenţialul de a fi cel mai mare succes al anului în piaţă, prin caracteristicile, designul şi funcţionalităţile avansate pe care le aduce. Prin designul elegant, experienţa revoluţionară oferită de ecranul de start, sunetul superior şi tehnologia camerei foto inovatoare, HTC One a avut un adevărat impact la ediţia de anul acesta a Mobile World Congress, impresionând juraţii şi vizitatorii.


Despre firma HTC

Fondat în anul 1997, HTC Corp (HTC) este producătorul unei serii de dispozitive mobile premiate în repetate rânduri, dar și al unor telefoane care au marcat premiere pe plan mondial. Poziţionând utilizatorii în centrul atenției, HTC depășește barierele design-ului și tehnologiei pentru a crea experiențe personale inedite pentru utilizatorii din întreaga lume. Portofoliul de produse HTC include smartphone-uri și tablete propulsate de HTC Sense, o interfață grafică prin care experiența de utilizare este îmbunătățită și simplificată. HTC este listată la Bursa de Valori Taiwan cu indicativul 2498.

Pentru mai multe informaţii despre HTC vă rugăm să vizitaţi >>>  www.htc.com/ro/


Samsung Electronics Co, Ltd. a fost premiat pentru al doilea an consecutiv la categoriile „Cel mai bun producător de dispozitive al anului” si “Cel mai bun smartphone”, în cadrul competitiei Global Mobile Awards care a avut loc  la Mobile World Congress. Premiile au fost acordate de juriul GSM Association, organizaţia mondială care reprezintă interesele industriei de comunicaţii.

Mai multe informatii >>> http://pcworld.ro/stiri/samsung-a-fost-premiat-la-mobile-world-congress-2013/



luni, 4 martie 2013

Romanii au talent sezon 3 episod 3 - 1 martie 2013



Romanii au talent episodul 3 din sezonul 3 difuzat de Pro Tv vineri 1 martie 2013 a batut din nou recordul de audienta.
“Romanii au talent” este o oportunitate extraordinara pentru sutele  sau zecile de mii de romanii talentati  al caror talent nu este cunoscut  decat familiei sau prietenilor.
Mi se pare un show revolutionar in ceea ce priveste egalitatea de sanse, pentru ca intr-o tara in care aprope toata lumea crede ca iti trebuie pile ca sa te afirmi, acest show ofera sanse egale tuturor.
Am urmarit in direct si am simtit de multe ori emotia pana la lacrimi pentru conationalii mei care au avut curajul sa participe la acest concurs, obtinand aprecierea publicului si a juriului.
Pentru cei care nu au avut posibilitatea de a urmari emisiunea in direct va ofer reluarea.


PARTEA 1





PARTEA 2




PARTEA 3



















vineri, 1 martie 2013

Bun venit primavara - 1 martie 2013

Bun venit primavara !



La multi ani cu fericire si bucurie, doamnelor si domnisoarelor !

Oficial de azi e prima zi de primavara, chiar daca afara inca e zapada, iar soarele isi arata timid razele incalzindu-ne sufletele. 
Si fiind 1 martie sarbatorim Martisorul, acest mic simbol al primaverii.
   Pe scurt despre originea si semnificatia martisorului: