Aprecieri pe Facebook

vineri, 26 aprilie 2013

Timbrul de mediu va fi inlocuit cu taxa de poluare inclusa in pretul carburantului


Epopeea taxei auto continua cu un nou episod. Autoritatile au de gand, mai nou, sa puna la plata pe toti cei care detin sau conduc un automobil pe strazile din Romania. In Parlament se "coace" o lege in acest sens, care are mari sanse sa fie aprobata pana la sfarsitul anului.

Taxa auto, botezata mai nou timbru de mediu, incalca legile europene si instituie un tratament discriminatoriu intre proprietarii de automobile din Romania, sustin avocatii de business.

Un fapt pe care il repetam inca din 2007, de cand prima forma a taxei a intrat in vigoare. De atunci, cu toate ca a pierdut procese pe banda rulanta, taxa a functionat, adevaratul sau scop fiind atins - statul s-a folosit de cateva miliarde din banii cetatenilor, fara dobanda, cu promisiunea ca ii va inapoia undeva in viitor.

Cei mai multi dintre cei care au dat in judecata statul au castigat, si-au primit banii inapoi, altii inca asteapta sa primeasca banii incasati ilegal de statul roman.

DailyBusiness.ro a scris in repetate randuri, citand expertii in drept si industria auto, ca singura solutie pentru ca o astfel de taxa sa fie aplicata legal este sa fie transformata intr-un impozit auto sau sa fie inclus in pretul carburantilor. Cu alte cuvinte, sa fie platita de toata lumea.

Doi senatori PNL, Valeriu Boeriu si Cristian Bodea, au trecut deja la fapte si au depus marti la Senat un proiect de lege pentru eliminarea timbrului de mediu si transformarea lui in taxa de poluare care sa fie inclusa in pretul combustibililor, la valoarea de 1 ban pe fiecare litru de carburant, indiferent ca este vorba despre benzina, motorina sau gaz petrolier lichefiat.

Mai multe pe DailyBusiness.ro

miercuri, 24 aprilie 2013

Cum puteti vorbi gratuit in toata lumea?

Cum puteti vorbi gratuit in toata lumea?




Pentru ca momentele alaturi de cei dragi nu sunt niciodata suficiente, iar apelurile telefonice sunt mereu scurte de teama costurilor, o serie de aplicatii si programe va ofera convorbiri nelimitate gratuite. Acestea pot fi instalate pe laptopuri, iPad-uri sau smartphones.



1.Viber, o aplicatie creata atat pentru Android cat si pentru iPhone, ofera posibilitatea convorbirilor sau SMS-uri gratuite. Conditia este ca persoana apelata sa detina un smartphone pe care a instalat aplicatia Viber.





Aplicatia se foloseste de conexiunea la internet:

-Wi-Fi acasa, la birou sau intr-un spatiu public
-pachet de date de la operatorul GSM


Chiar daca nu aveti posibilitatea de a va conecta la Wi Fi si trebuie sa folositi conexiunea la internet disponibila prin pachetul de date, convorbirile internationale vor fi mult mai ieftine. Aceasta deoarece costul abonamentului de date, care include un anumit consum, este semnificativ mai mic decat costul convorbirilor lungi cu numere internationale sau in roaming.

Viber este disponibila pe Android Market si in App Store pentru toate tipurile de smartphone cu sisteme iOS, Android, Windows Phone, Blackberry, Nokia sau Obada. Dupa instalare aplicatia identifica contactele din agenda care au instalat Viber, astfel incat veti sti cu cine puteti conversa in acest mod.

Prin aceeasi aplicatie se pot transfera fotografii sau mesaje SMS.


2. Tango este o aplicatie pentru apeluri de voce si video gratuite prin 3G sau Wi-Fi, care se bucura de o popularitate crescuta in randul utilizatorilor de telefoane cu sisteme Android si iOS. Dezvoltatorii au lansat si o versiune pentru cei care detin telefoane cu Windows Phone Mango. Aplicatia nu se limiteaza doar la platfomele mobile, ci a fost dezvoltata o interfata pentru PC-uri, astfel incat pot fi efectuate apeluri intre telefoane si PC sau intre PC si PC. Tango este 100% gratuita in App Store.





3. Fring este un serviciu de Multi messenger gratuit care va permite sa vorbiti gratuit in reteaua Skype. Programul se descarca de pe pagina oficiala direct pe telefon, pe care veti primi un SMS cu link-ul de download al softului. Indiferent de serviciul de telefonie mobila, puteti accesa conturile de Skype, MSN Messenger, ICQ, SIP, Google Talk sau Yahoo. Daca sunteti conectat la un hotspot puteti vorbi gratuit de pe telefonul mobil cu un utilizator conectat oriunde in lume pe Skype. Fringe este un multimessenger care va permite sa comunicati cu cei dragi de pe iPhone, iPod touch sau orice alt telefon de generatie noua cu acces la internet.






4. Indiferent de dispozitivul pe care il utilizeaza persoana cu care intentionati sa vorbiti, Skype permite apeluri video si mesaje instantanee gratuite printr-o conexiune 3G sau Wi-fi. Pastrati legatura cu cei dragi de acasa, de la birou sau de oriunde pentru ca Skype este disponibil pe computer, smartphone, tableta, TV si chiar si pe telefonul fix. Este necesar sa aveti un cont activ de gmail, yahoo sau hotmail.






Sursa Flanco

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Romanii au talent semifinala 3 din sezonul 3 - 19 aprilie 2013

Romanii au talent semifinala 3 din sezonul 3 - 19 aprilie 2013 


Vizioneaza online reluare

Românii au talent (Romania's Got Talent) este o emisiune de televiziune care a debutat la ProTV în februarie 2011. Proiectul este o franciză Got Talent, program tv dezvoltat de compania britanică Simco Limited, și are ca gazde pe Smiley și Pavel Bartoș. Juriul emisiunii este compus din Andra, Mihai Petre și Andi Moisescu. Prima emisiune a stabilit un record absolut în domeniul emisiunilor de divertisment din România, peste 4 milioane de telespectatori din întreaga țară urmărind emisiunea.