Aprecieri pe Facebook

miercuri, 1 mai 2013

Rosia Montana intre interese obscure, coruptie si distrugere - Video documentare

Guvernul a decis, prin hotarare aprobata in sedinta de marti, infiintarea unei noi companii, care se va ocupa exclusiv de proiectul Rosia Montana si care va functiona doar in subordinea ministrului delegat pentru Proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, Dan Sova (PSD).

Noua companie va rezulta din reorganizarea, prin divizare partiala, a Companiei Nationale a Cuprului, Aurului si Fierului Minvest Deva, care detine in prezent 19,3% din actiuni la societatea Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).

"Hotararea de Guvern are in vedere divizarea partiala, in interesul actionarilor, a Minvest, in scopul separarii activitatii de gestionare a pachetului minoritar de actiuni detinut de Minvest la SC "Rosia Montana Gold Corporation" SA de restul activitatilor companiei, precum si in scopul transferului corespunzator al patrimoniului aferent acestei activitati, respectiv a pachetului de actiuni detinut de companie la RMGC si a pasivelor rezultate din imprumuturile contractate de catre companie in scopul participarii la majorarile de capital ale RMGC", se mentioneaza intr-un document de pe site-ul Guvernului. Mai multe>>>http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/rosia-montana-unda-verde-guvernul-infiinteaza-o-firma-special-pentru-proiect-89053/

Sa salvam Rosia Montana !



"Acesta este cazul ansamblului istoricoarheologic Alburnus Maior, care este in cvasi-totalitate suprapus de "amprenta" proiectului minier. RMGC este din pornire "predestinata" sa distruga 95% dintre
vestigiile romane de la Rosia Montana. Exploatarea minereului aurifer in cariera condamna, intr-adevar, la disparitie masivele Carnic, Cetate, Jig-Vaidoaia, Tarina si Orlea, adica tocmai locurile unde sunt localizate galeriile romane. O pierdere la fel de mare, de asemenea ireparabila, este distrugerea peisajului cultural, natural-istoric,..." (Mircea Babes)
In vremea ministeriatului Theodorescu, din Ministerul Culturii au fost inlaturati mai multi oponenti ai proiectului, precum prof. dr. Ioan Piso, dr. Ioana Bogdan-Cataniciu, conf. dr. Mihai Irimia sau regretatul dr. Niculae Conovici, iar masivul Carnic a fost scos de sub protectia legii (M.Babes)


".....Una dintre problemele cele mai controversate la ora actuala privind mineritul preroman in zona Rosiei Montane se refera la posibilitatea existentei unui minerit subteran in perioada dacica. Judecand dupa marimea prazilor in metal pretios ridicate
de romani din Dacia, este evident ca mineritul aurifer a fost practicat intens in ultimele secole de existenta ale regatului dac i-a permis sa emita nu doar monede din argint, asa cum au facut si celtii, dar si monede de aur, celebrii "kosoni"..." (H.I. Ciugudean).

" ... Lungimea lucrarilor subterane de la Rosia Montana n-a putut fi banuita pana in urma cu 2--3 ani, cand misiunea franceza a ajuns sa carteze doar in masivul Carnic peste 5 km de galerii romane, fara insa ca cercetarea lor sa se fi incheiat, alte vaste lucrari identificate in zona Orlea, Paru-Carpeni si Catalina-Monulest asteptand sa fie si ele
explorate in viitor. Cea mai impresionanta lucrare ramane insa galeria descendenta din Carnic, prevazuta cu 125 de trepte cioplite in stanca, care a starnit admiratia arheologilor francezi si romani, nu insa si pe cea a "specialistilor" Ministerului Culturii si Cultelor, acestia acceptand cu seninatate "descarcarea" si, implicit, distrugerea acestui monument cu caracter de unicat in intregul Imperiu Roman...." (Ciugudean)





Rosia Montana In Inima Apusenilor este pe cale de distrugere desi este parte semnificativa a patrimoniului cultural si natural al Romaniei.
Fara Rosia Montana, Romania nu mai este Romania.




Rosia Montana (comunitate, patrimoniu, natura, viata) este pe cale de distrugere datorita intereselor unei corporatii in detrimentul intereselor poporului roman. 
Istoria si mostenirea romanilor nu ar trebui sa se negocieze, dar conducerea tarii o face !







marți, 30 aprilie 2013

Un nou tip de motor OPOC va revolutiona consumul de combustibil - Video

Compania americana EcoMotors va lansa in productie un motor care poate revolutiona masinile viitorului. Acesta va consuma cu 20 pana la 50% mai putin decat propulsoarele clasice cu combustie interna.
Expertii americani spun ca motorul, denumit OPOC (opposed-piston, opposed-cylinder), difera de cele existente in prezent.
Una dintre noutati este faptul ca pistoanele sunt asezate unul in fata celuilalt in fiecare cilindru. In plus, motorul poate sa mearga cu mai multe tipuri de combustibil.
Motorul OPOC va fi produs incepand de anul viitor in China. De altfel finantarea proiectului va fi asigurata de compania chinezeasca Zhonding Power, care va construi o fabrica speciala in provincia Anhui.
Americanii si chinezii vor sa produca anual peste 150.000 de motoare.



Video principiul de functionare







duminică, 28 aprilie 2013

Romanii au talent semifinala 4 din sezonul 3 online reluare - 26 aprilie 2013

Romanii au talent semifinala 4 din sezonul 3 online reluare



 Românii au Talent - Sezonul 3, Emisiune difuzată de PRO TV si VOYO.RO 

ROMÂNII AU TALENT - SEZONUL 3 - SEMIFINALA 4 ONLINE din data de 26 aprilie 2013 

Urmeaza  semifinala nr 5 in data de 3 mai 2013

Finala in data de 10 mai 2013

PARTEA 1


 


PARTEA 2






PARTEA 3





PARTEA 4





PARTEA 5







Floriile – Intrarea lui Hristos in Ierusalim


Floriile - Intrarea lui Hristos in Ierusalim

Sarbatoarea Intrarii lui Hristos in Ierusalim este cunoscuta in popor sub denumirea de Florii. Parintele profesor Ene Braniste afirma ca aceasta sarbatoare se mai numea si Duminica aspirantilor la Botez, deoarece in aceasta zi catehumenii, care fusesera admisi la Botez, mergeau la episcop pentru a primi Crezul ca marturisire de credinta. Aceasta duminica a purtat si denumirea de Duminica gratierilor, pentru ca in cinstea ei, imparatii acordau gratieri.


Biserica vede in aceasta sarbatoare inaintarea lui Hristos spre jertfa de pe cruce. El putea sa evite moartea, insa, o primeste de buna voie pentru a o birui. Lui nu-i este impusa moartea ca o necesitate, asa cum ne este impusa noua. De aceea El moare pentru altii, nu pentru Sine. El nu avea pacatul imprimat in firea Sa, ca noi toti, pentru ca S-a nascut ca om prin voia Sa.


Existand din vesnicie ca Dumnezeu, El a luat firea omeneasca, dar a incadrat-o in ipostasul dumnezeiesc. Daca s-ar fi nascut ca orice om din pacat, prin pasiune omeneasca, ar fi murit pentru El si nu pentru noi. Ar fi ramas in moarte ca orice om, deci nu ar fi inviat. Intrarea in Ierusalim este o prefigurare a Intrarii in Ierusalimul ceresc. Astfel, nu intamplator noi cantam in noapte de Pasti: “Lumineaza-te, lumineaza-te noule Ierusalim”.


Continuare: http://www.crestinortodox.ro/floriile/88561-floriile-intrarea-lui-hristos-in-ierusalim





Floriile


Vasile Alecsandri


Iata zile-ncalzitoare

Dupa aspre vijelii,

Vin Floriile cu soare

Si soarele cu Florii!


Primavara-ncantatoare

Scoate iarba pe campii,

Vin Floriile cu soare

Si soarele cu Florii.


Lumea-i toata sarbatoare,

Ceru-i plin de ciocarlii,

Vin floriile cu soare

Si soarele cu Florii.


Păcat, zau, de cine moare,

Şi ferice de cei vii!

Vin Floriile cu soare

Şi soarele cu Florii


Copiliţă, nu vrei oare,

Nu vrei cu mine sa vii,

Cand Floriile-s cu soare

Şi soarele cu Florii?






Să culegem la răcoare

Viorele albăstrii?

Hai! Floriile-s cu soare

Şi soarele cu Florii.


Eu ţi-oi da de orice floare

Mii de sarutari şi mii.

Hai! Floriile-s cu soare

Şi soarele cu Florii.


Iar tu dulce, zâmbitoare,

Te-i face că te mânii …

Hai! Floriile-s cu soare

Şi soarele cu Florii.






La multi ani cu sanatate si fericire,
tuturor celor ce poarta nume de flori !

Comenteaza si da mai departe>>
Comenteaza si da mai departe !