Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 22 iunie 2013

Misterioasele porţi de legătură cu Universul, în Carpaţii româneşti

Misterioasele porţi de legătură cu Universul, în Carpaţii româneşti, cei cinci munti din Romania, invaluiti in mister. Afla care sunt acele locuri despre care se spune ca dau fiori pana si celor mai curajosi turisti.

Muntii Buzaului

Muntii Buzaului sunt cunoscuti in mediile oculte, si in cele foarte "terestre", mai ales ale armatei, ca regiune unde se manifesta fenomene ciudate: disparitii de persoane, aparitii de Obiecte Zburatoare Neidentificate, ape vii, izvoare radioactive, defectari ale aparaturii electrice, voalarea filmelor fotografice.

Nu este de mirare ca in Muntii Buzaului stabilise generalul Ilie Ceausescu o subunitate cu un caracter ocult, pentru a "puncta" si antrena soldati pentru unitatea de paranormali pe care voia s-o infiinteze. Aceasta zona, ce pare din alta lume, este denumita de localnici "Tara Luanei", un taram al misterelor, mesajelor ocultate si manifestarilor paranormale, potrivit blogului templusecretelor.



Muntele tamaduitor 


De "Gura de Rai" din Muntii Bucegi a auzit cineva? Este o regiune de aproximativ 1 km situata sub Muntele Omu si Sfinx, undeva pe langa "Sapte Izvoare", unde pana si cei mai sceptici dintre oamenii care au ajuns acolo au realizat ca se intampla ceva ciudat. Anume ca organismul se refacea in totalitate dupa orice fel de efort la care fusese supus.

S-au adus in discutie campuri electromagnetice si alte anomalii, pentru ca refacerea functiilor organismului se facea la o rata mult prea mare ca sa poate fi explicata medical.

Apoi se mai vorbeste si despre cutremurele care au fost in 1993, in luna august. S-a discutat atat in presa, cat si in cercuri restranse despre presupusele tuneluri subterane ce se afla in interiorul Muntilor Bucegi. Se pare ca acele cutremure din 1993 se datoreaza tunelurilor subterane ce au fost facute de alte civilizatii. Legat de acest lucru, exista persoane ce cred cu tarie ca aici traiesc chiar extraterestri sau cel putin civilizatii necunoscute noua. Poate lucrul cel mai ciudat care s-a intamplat in legatura cu aceste tuneluri este ca armata romana si chiar masonii se preocupa de ele, potrivitproalpin.ro.


Pestera Polovragi
Pestera Polovragi
Blestemul lui Zamolxis 

Pe malul Oltetului, intr-o ambianta de vis, in mijlocul naturii ne priveste ochiul negru al unei pesteri in care a fiintat odinioara insusi Zamolxis, Zeul-Om atat de iubit de daci. Numita printre altele, pestera lui Zamolxis, Pestera lui Pahomie sau Pestera Polovragi, formatiunea carstica din muntii Olteniei ascunde taine nebanuite.

Zvonurile despre comorile dacice ascunse in Polovragi au atras sumedenie de rauvoitori si aventurieri lacomi. Toti acestia au avut parte de morti tragice in incercarile lor nesabuite de a tulbura linistea locului. Se spune ca blestemul lui Zamolxis inca vegheaza locul. Stau marturie zecile de cazuri, povestite in popor, despre ciobani carora le-au disparut oile, vacari care au ramas fara vacile din fata ochilor, nuntasi carora le disparea de pe mese bautura si mancarea - lasandu-i muti de spaima si bolnavi de nebunie. Entuziastii fenomenelor paranormale numesc zona "Triunghiul Bermudelor din Oltenia", potrivit descopera.ro.


Muntii Godeanu
Muntii Godeanu
Punte catre extraterestri

Miturile sumeriene, egiptene, mayase, chineze, ca sa citam numai pe cele mai cunoscute, vorbesc despre fluviul ceresc al creatiei, denumit cand coloana de sustinere a cerului, cand crocodil sau dragon. Cert este ca toate aceste denumiri se refera la cordonul ombilical care facea legatura dintre Cer si Pamant, fiind o poarta de legatura cu Universul, nimeni alta decat ceea ce anticii o denumeau Axis Mundi (Axa Lumii).

Conform unei teorii controversate, dar nu lipsita de argumente, prin axa lumii, favorizata de puternicul flux energetic au debarcat extraterestrii, creand Oamenii Primordiali. Dupa unii cercetatori, Axa Lumii trece prin maximul energetic al planetei, situat in Masivul Godeanu, dupa altii ar trece prin muntele sacru al dacilor – Kogaionon, scrie independent-al.ro.



Cele mai vechi scrieri din lume 


Muntii Neamtului par a fi o zona plina de mistere pe care istoria nu le-a elucidat inca. La poalele Ceahlaului, in zona denumita Vadu Rau, unele sapaturile arheologice au scos la iveala artefacte bizare, printre care o structura de piatra care seamana uimitor de tare cu ceea ce consideram astazi ca ar fi un OZN.

Piatra este de o duritate extrema, "nu este nici ciment, nici argila, nici vreun alt adeziv cunoscut si folosit de-a lungul istoriei, pana azi. Aici au mai fost gasite tablite din lut, imprimate cu pictograme care s-ar putea dovedi a fi forme ale celei mai vechi scrieri din lume, fiind datate cu aproximativ 1.000 de ani inaintea placutelor sumeriene, potrivit blogului dezvatatorul.


Triunghiul vietii in caz de cutremur, sfaturi care iti pot salva viata


      Doar uitandu-va la aceste fotografii si puteti invata mai multe decat din 1000 de cuvinte despre cum sa te protejezi in caz de cutremur.





      Daca esti in interiorul unei masini iesi afara si intinde-te langa aceasta. Daca ceva cade pe masina va ramane un spatiu liber langa ea. Vezi mai jos...








In casa.....langa piesele de mobilier cele mai solide






Niciodata !



Harta cutremurelor din ultimele 2 saptamani in Europa 





  

Ce se intelege prin Pogorarea Sfantului Duh ? Video

Ce se intelege prin Pogorarea Sfantului Duh ? Video

"Veniti de luati toti Duhul intelepciunii Duhul intelegerii, Duhul temerii de Dumnezeu“.

Cincizecimea este ultimul dintre praznicele imparatesti legate de Sfintele Pasti, ea incheind ontologic si liturgic ciclul pascal , pentru a inaugura astfel economia eclesiala. Prin Pogorarea Sfantului Duh asupra Ucenicilor se constituie Biserica, suntem introdusi in dimensiunea veacului ce va sa fie, prin inaugurarea unei noi dimensiuni a existentei - viata in har.

Inaintea Inaltarii Sale la cer, Hristos fagaduise Ucenicilor Sai ca le va trimite pe Duhul Sfant, Care sa-i invete, sa-i mangaie si sa-i conduca la tot adevarul. Aceasta promisiune s-a implinit in ziua a zecea dupa Inaltarea lui Hristos la cer, sau a cincizecea dupa Invierea Sa din morti. In amintirea acestui eveniment Biserica praznuieste sarbatoarea Cincizecimii (Penthkosth hmera ), numita asa pentru ca este ziua a cincizecea dupa Pasti. Totodata sarbatoarea inlocuieste un praznic iudaic, cu acelasi nume, praznic pe care iudeii il tineau in amintirea primirii Legii, pe muntele Sinai, dar si pentru a multumi lui Iahve pentru darurile Sale ( Se sarbatorea la incheierea secerisului ).

Noi numim aceasta sarbatoare si Pogorarea Sfantului Duh (Misio Spiritu Sancti) deoarece in aceasta zi slavim pe a treia Persoana a Sfintei Treimi, Sfantul Duh, Care in chip de limbi de foc, S-a pogorat asupra Apostolilor in Ierusalim. Slavind pe Sfantul Duh, facem aceasta aducand lauda si celorlalte doua Persoane ale Sfintei Treimi, Tatalui si Fiului, astfel ca sarbatoarea la care ne este luarea aminte se numeste si a Sfintei Treimi.

Cel mai popular nume al sarbatorii insa, este acela de Rusalii, nume ce ne aminteste de o sarbatoare a romanilor - “Rosalia“, sarbatoare a florilor, din luna Mai, in care ei aduceau omagii zeitei Flora, sarbatoare pe care Biserica a inlocuit-o, dandu-i un sens crestin.[5]

Cincizecimea se praznuieste cu sarbatorire in doua zile: Duminica si Lunea Rusaliilor, zile pentru care sfintele slujbe sunt aproape identice, zile in care cinstind Pogorarea Sfantului Duh, laudam minunea si preaslavim pe Sfantul Duh impreuna cu Tatal si cu Fiul. Biserica, insa ne tine in atmosfera de gand a pogorarii Sfantului Duh pana in Sambata din saptamana urmatoare praznicului, cand facem odovania praznicului Rusaliilor. In cadrul sfintelor slujbe la Rusalii se incepe rostirea rugaciunii "Imparate Ceresc“ (rugaciune care nu se rosteste de la Pasti pana la acest praznic), rugaciunea Rusaliilor prin excelenta, care de acum se va rosti in tot cursul anului bisericesc. Zilele acestui praznic, unul din cele mai mari in cadrul anului bisericesc, sunt un rastimp de bucurie, in care nu se fac ajunari si nu se pleaca genunchii - cu o singura exceptie, la Vecernia din Duminica Rusaliilor, Vecernia plecarii genunchilor, slujba la care credinciosii il invoca pe Duhul Sfant sa lucreze in viata lor. La acest praznic crestinii isi impodobesc casele cu ramuri de nuc sau tei, cu alte verdeturi si flori, toate acestea simbolizand frumusetea spirituala cu care Biserica lui Hristos e impodobita de Duhul Sfant ca o mireasa. Citeste mai multe: http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/pogorarea-sfantului-duh/cincizecimea-pogorarea-sfantului-duh-141051.html

Praznicul Pogorarii Duhului Sfant (Rusaliile, Cincizecimea)_Pr. Calistrat (2012)
Video



marți, 18 iunie 2013

Un documentar de exceptie Mystic India - India Mistica - Video subtitrat ro

Un documentar de exceptie Mystic India - India Mistica - Video subtitrat ro


”Există doar o singură Indie, tarâmul a o sută de popoare, tarâmul viselor și al aventurii, singurul loc pe care toți doresc să-l vadă.”  Mark Twain



Documentarul oglindește povestea unui băiat de numai 11 ani, Neelkanthn, care a pornit într-o călătorie extraordinară prin minunile ”Misticei Indii”,  pentru a deveni yoghin.
La data de 29 iunie 1792, Neelkanthn își începe călătoria . După ce a hotărât să îmbrățișeze provocările naturii, el pleacă de acasă, din orașul Ayodhya.
Neelkanth merge singur într-o noapte furtunoasă rece, purtand haine sumare și desculț, el nu are nimic, nici hărți, nici bani, nici mâncare – cu excepția unui mare curaj interior, încredere și o putere spirituală tăcută.
Pentru a nu putea fi urmărit, el se aruncă în vâltorile râului  Saryu, neștiind unde-l scoate vâltoarea sau dacă supraviețuiește, lăsând în urmă tot ce-i era familiar…
In 45 de minute veti fi martorii unei calatorii in istoria, cultura, traditiile si arhitectura unica a Indiei.

Narator :Peter O’Toole

Mystic India (2005) - India Mistica, film online documentar subtitrat ro