Aprecieri pe Facebook

miercuri, 31 iulie 2013

Catedrala din Santiago de Compostella, Spania, spectacol exceptional multimedia 3D

Santiago de Compostella - orasul pelerinilor

Capitala istorica a provinciei spaniole Gaticia este monumentalul oras Santiago de Compostella. „Santiago" este numele spaniol al sfantului apostol Iacob, intrucat orasul este considerat a fi locul de odihna a celui mai in varsta dintre apostoli, fratele Sfantului Apostol loan. Etimologic, „compostello" inseamna "camp de stele", denumire datorata unei legende ce spune ca ramasitele apostolului ar fi fost aduse din Orientul Mijlociu In Spania, fiind ingropate da un pastor intr-un loc aratat de o stea. Aici avea sa te ridice peste secole celebra catedrala din Santiago Potrivit unei traditii, moasele sfintului lacab ar fi fost descoperite in 835 de Theodomir, episcopul din Iria Flavia, desi o alta teorie spune ca ramasitele din cripta ar apartine unui anume Priscillian, ascet din Avilla, considerat un eretic in Franta, dar un sfint in partea de nord a Spaniei. Mai multe: Santiago de Compostela

In 24 Iulie, 2012, GPD multimedia spectacol conceput cu tehnologii de ultimă oră, care au  avut impact  3D pe fatada Catedralei din Santiago de Compostella prin tehnica de cartografiere.
Fatada in stil baroc a catedralei a fost transformata într-un ecran gigant, care a transpus povestea ei printr-un tur virtual in care au fost combinate, lumina, sunet, muzică, pirotehnie si efecte speciale.

Editare de sunet peste 50.000 de wati. Productie audiovizuală rezolutie filme Full HD. 12 proiectoare de format mare, cu o capacitate totală de 300.000 de lumeni. 





joi, 25 iulie 2013

Nou, folia solara de 1 euro, care va incarca telefoanele mobile

Din categoria energie naturala fotovoltaica:

Grupul chinez TCL, al şaptelea producător mondial de telefoane mobile, va integra în smartphone-urile sale o folie fotovoltaică flexibilă care va permite încărcarea rapidă a bateriilor, dispozitivul fiind fabricat în Europa.

Compania chineză şi firma franceză SunPartner, unul dintre cele mai promiţătare start-up-uri din domeniul tehnologiilor fotovoltaice, au semnat un parteneriat pentru integrarea acestei folii fotovoltaice în smartphone-urile cu touch screen produse de compania chineză. Dacă rezultatele testelor se vor dovedi concludente, foliile vor echipa câteva milioane de telefoane de smartphone-uri din clasa superioară, atât din gama TCL, cât şi Alcatel One Touch.

Tehnologia Sun Partener, botezată Wysips ( What You See is Photovoltaic Surface), presupune o reţea de microlentile montate pe un strat fotovoltaic subţire, care poate fi asamblat atât deasupra, cât şi dedesubtul ecranului tactil. Folia este practic invizibilă pentru utilizator şi, conectată la un cip, converteşte lumina în energie electrică suficientă pentru a încărca bateria smartphone-ului în câteva ore. Mai mult pe: http://www.economica.net/europenii-au-facut-folia-solara-care-va-incarca-bateria-telefonului-costa-doar-un-euro_58023.html