Aprecieri pe Facebook

vineri, 29 noiembrie 2013

DOCUMENTAR - Fenomenul Song - un cor studențesc ce a făcut istorie


Povestea grupului Song a început în 1974. Oameni tineri, studenți, frumoși. Erau o pată de culoare și de viață într-o realitate cenușie, la acea vreme. Era un cor care nu cânta melodii patriotice, iar cei care îl alcătuiau nu erau îmbrăcați în costume negre și rochii lungi, tot negre, înțepeniți pe o scenă. Era ceva ce nu mai se mai văzusem până atunci. Un grup de tineri veseli, care dansau în ritmul melodiilor, îmbrăcați modern, în culori vii, care trăiau muzica și cântau cu o plăcere ce li se citea pe chip și în priviri.
(Foto: AGERPRES FLUX /M HUDEK)
Ioan Luchian Mihalea și grupul Song în concert la Sala Palatului
''Totul a început în '74. Noi eram un grup de studenți la limbi germanice și voiam să cântăm muzică americănească... Pe atunci, să vorbești engleza era considerat un gest cam subversiv. (...) Am cunoscut niște conservatoriști. Oanță era printre ei. Am început să lucrăm cu Bibi Coman și cu Oanță melodii de negro spirituals și altele. După terminarea Conservatorului, Bibi a fost repartizat la Moțătei, în județul Mehedinți, iar Oanță în comuna Scânteia, de lângă Slobozia, adică aproape de București. Astfel că, prin selecție naturală, am rămas sub conducerea lui Oanță", își amintea, într-un interviu, unul dintre fondatorii grupului, Gabriel Pâslaru.
În cei aproape 20 de ani de existență, sute de studenți au trecut prin sala 11 a Casei de Cultură 'Grigore Preoteasa" pentru a cânta în Song.




"Poate înainte de toate Song-ul înseamnă mereu 20 de ani. Chiar dacă ne-am aflat în 1973, sau 1979, sau 1986. Timpul pare nemișcat când aerul care te înconjoară e proaspăt și merită respirat", spunea Ioan Luchian Mihalea, conducătorul și dirijorul grupului, căruia toți cei apropiați îi spuneau simplu — Oanță.

Continuare: http://www1.agerpres.ro/cultura/2013/11/28/documentar-fenomenul-song-un-cor-studentesc-ce-a-facut-istorie-12-04-37


Puterea gandului, sfaturi pentru sanatatea dumneavoastra

Posted: 28 Nov 2013 02:20 PM PST
“Mintea umană este cel mai mare făcător de minuni” (Montaigne) Autosugestia este foarte importantă. Trebuie să credem cu tărie că putem realiza orice lucru. Să avem încredere în noi. Puterea gândului şi a imaginaţiei asupra organismului nostru este cu mult mai mare decât se poate bănui. Fiecare celulă a corpului este înzestrată cu o disponibilitate [...]


Posted: 28 Nov 2013 03:55 AM PST
Omul traieste în interiorul constiinţei sale si nu afara, în lumea exterioara. El nu-si da seama ca s-a lovit de o obstrucţie materiala, decât atunci când mesajul a fost transmis constiinţei sale, prin intermediul nervilor. Lucrurile pe care le sufera omul, le sufera în interiorul constiinţei sale, atunci când nervii îi raportează senzaţia. Trebuie sa [...]





Posted: 28 Nov 2013 03:40 AM PST
Sistemul limfatic este situat de-a lungul corpului, si actioneaza ca un sistem de canalizare in miniatura. El are marele rol de a transporta deseurile din celule, sange, colon si rinichi, intrucat functioneaza ca un filtru pentru bacterii, microorganisme si de eliminiator a celulelor moarte si a deseurilor din corp, scrie suntsanatos.ro. Alimentele pe care le [...]

joi, 28 noiembrie 2013

Nanotehnologie si nanoparticule, care sfideaza SF-ul, materialul care se regenereaza

NANOTEHNOLOGÍE (‹ nano- + tehnologie) s. f. Tehnică modernă care permite fabricarea de dispozitive, de talie moleculară, capabile să manipuleze materia atom cu atom. Termenul a fost introdus (1959) de fizicianul englez Richard Feynman.

Cercetatorii de la Universitatea din Pittsbourgh au anuntat dezvoltarea unui polimer care are capacitatea de a se regenera. Cu alte cuvinte, isi revine la forma initiala daca este rupt, taiat, lovit sau degradat in orice alta forma.
Materialul  foloseste nanoparticule care sunt capabile sa regenereze gelul polimer la forma initiala. 

Potrivit expertilor, procesul imita modul in care salamandrele 
isi regenereaza cozile, atunci cand acestea sunt taiate. 

Dr. Anna Balazs, conducatorul proiectului, a declarat ca proiectul reprezinta un pas urias inainte in stiinta materialelor inteligente.
Ganditi-va la faptul ca, odata implementati in diverse obiecte, acesti polimeri vor avea capacitatea de a reface suprafata acestora la nivelul intial in caz de zgariere, rupere sau taiere.
Science Daily relateaza ca noul material este cu atat mai important cu cat acesta va putea fi realizat la imprimantele 3D. Cu alte cuvinte, va fi dezvoltat rapid si la un pret foarte mic.

Nanometru=nano =n= 1000 la−3= 10 la−9 =0.000000001m

luni, 25 noiembrie 2013

Exploziv, decizie controversata a arbitrului in meciul de box Froch vs Groves, video

Carl Froch cel care l-a invins pe Lucian Bute luindu-i centura de campion mondial versiunea IBF a pastrat titlurile WBA si IBF la categoria supermijlocie dupa ce arbitrul a oprit, intr-un mod de neinteles si controversat, lupta in runda a 9-a in meciul cu George Groves.
Pana in runda respectiva a partidei de la Manchester, Carl Froch (36 de ani), favorit clar la pariuri, a fost dominat incredibil de mult mai tanarul Groves (25 de ani), care a reusit sa-l trimita la podea chiar in prima runda. 
O decizie surprinzatoare chiar si pentru Froch si una contestata vehement de Groves, dar si de spectatori, care au huiduit minute bune.
Pentru Groves a fost prima infrangere suferita in cele 20 de partide la profesionisti, in timp ce Froch a ajuns la 32 de victorii.
George Groves a intrat in sala in huiduielile a 20.000 de oameni prezenti in sala din Manchester, dar, dupa noua runde superbe, in care a aratat un box fantastic, a iesit in aplauzele acestora. Pugilistul de 25 de ani a reusit sa-l puna in dificultat pe Froch mai mult decat au facut-o Andre Ward sau Mikkel Kessler.

In schimb, Carl Froch, care a fost trimis la podea doar pentru a doua oara in cariera, a ajuns sa fie fluierat de fanii care la inceputul partidei il aclamau.


Reactii dupa meci:

 Groves - Froch trebuie să-mi acorde revanșa sau să se retragă !

''Froch trebuie să-mi dea revanșa sau să se retragă. Asta e singura lui opțiune. Nu mai există un alt meci pentru Froch. Credibilitatea lui este în discuție. Am așteptat toată viața să fiu campion mondial și am fost furat în timpul meciului'', a declarat londonezul Groves, 25 ani, pentru Sky Sports.

VIDEO




VIDEO >Daca doriti sa revedeti meciul care ne-a amarat sufletele, Bute vs Froch, in care Bute a pierdut centura mondiala IBF