Aprecieri pe Facebook

marți, 3 decembrie 2013

De ce sunt evreii atât de inteligenti ? Dr. Stephen Carr Leon o teorie demna de urmat

De ce sunt evreii atât de inteligenti ?



Dr. Stephen Carr Leon

Am petrecut câțiva ani în Israel – pentru un stagiu, în câteva spitale de acolo – și mi-a venit ideea de a face o cercetare: „De ce sunt evreii atat de inteligenti?”
Este evident faptul că evreii sunt mai avansați în multe aspecte ale vieții, cum ar fi ingineria, muzica, știința și, cel mai evident, în mediul de afaceri; aproape 70 % din comerțul mondial este deținut de
evrei, cum ar fi cosmeticele,  moda, produsele alimentare, armament, hoteluri, industria filmului ( Hollywood și altele ), etc.

Este aceasta o coincidență, sau este ceva făcut în mod rațional?

Cercetarea mi-a luat aproximativ 8 ani pentru a aduna informații, într-un mod cât mai exact posibil, despre alimentația evreilor, cultură, religie, pregătirea inițială a sarcinii, etc., pentru a le
compara cu obiceiurile altor nații.

Să începem cu pregătirea inițială a sarcinii.

În Israel , primul lucru pe care l-am observat este că mama însărcinată cântă mereu și încearcă să rezolve, cât mai des, probleme de matematică, împreună cu soțul. Am fost foarte surprins să văd că
viitoarea mamă purta mereu cărți de matematică și, uneori, chiar mă ajuta în rezolvarea unor probleme.
La întrebarea: ” Faci asta pentru copilul din tine? “, ea mi-a raspuns: ” Da, pentru a instrui copilul încă din burtă, numai asa va fi un geniu mai târziu.”
Până se va naște copilul, problema de matematica va fi rezolvată…

Un alt lucru pe care l-am observat – este vorba despre mâncare.

Viitoarei mame îi place să mănânce migdale și curmale cu lapte, salate amestecate cu migdale și alte fructe cu coajă lemnoasă cum ar fi nucile.
Pentru masa de prânz – pâine și pește fără cap. Există convingerea că peștele este bun pentru dezvoltarea creierului dar capul  peștelui este nociv pentru creier.
Și, de asemenea, este o cultură a evreilor ca mamele gravide să consume ulei de ficat de cod. De câte ori am fost invitat la masă, am observat că, evreii, în momentul în care mănâncă pește ( carne șau file ), nu consumă și carne animală.
În credința lor, carnea de animal și peștele, consumat împreună, nu vor da nici un beneficiu pentru corpul nostru.

Deasemenea, ei mănâncă întotdeauna înainte de masa principală fructe.

În convingerea lor, dacă mănânci mai întâi masa principala ( cu pâine sau orez ), apoi fructele, te vei simți somnoros și îți va fi greu să înțelegi orice lecție care ți se va preda la școală. Modul de
alimentatie a copilului este întotdeauna sub îndrumarea părinților, în primul rând se consumă salata de fructe cu migdale, urmată de ulei de ficat de cod .

În Israel, fumatul este tabu.

În cazul în care sunteți invitatul lor, nu încercați să aprindeți o țigară în casă, vă vor cere politicos să
mergeți afară pentru a fuma. Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Israel, nicotina distruge celule din creier și afectează genele și ADN-ul, lucru ce poate avea ca efect generarea
unui idiot.
Deci, fumatori, vă rugăm să luați notă! ( În mod ironic, cel mai mare producător de țigări este un evreu… cred ca știi cine … te las sa ghicesti!)

Din ceea ce am văzut, cei mai mulți dintre copii evrei stiu cel putin 3 limbi: ebraica, araba si engleza.

Încă din copilarie ei vor învăța să cânte la pian sau la vioară, acest lucru fiind absolut necesar.
Există convingerea că această practică crește IQ-ul unui copil și va face din el un geniu. După constatările oamenilor de știință, vibratia muzicii stimulează creierul și acesta ar fi motivul pentru care există o mulțime de genii printre evrei …
Încă din clasa I, copiilor li se va preda matematică cu trimitere la afaceri și subiecte de știință care le fac plăcere…
Pentru comparație, am putut vedea copii de aceeași vârstă în
California, IQ-ul lor este cu aproximativ 6 ani în urmă.
Copiii evrei sunt, de asemenea, implicați în atletism, sau în sporturi cum ar fi tirul cu arcul șau tirul cu arma (cu aer comprimat).
Aceasta, deoarece se crede că tirul ar face creierul mult mai axat pe decizii și precizie.
În liceu, elevii sunt îndemnați să studieze științele, să creeze produse, să se implice în tot felul de proiecte, chiar dacă unele arata ca fiind foarte amuzante sau chiar inutile. Dar, toată atenția
este acordată într-un mod cât se poate de  serios când este vorba de știință aplicată, medicină sau inginerie.
Această cutumă este introdusă și în instituțiile de învățământ superior politehnic si universități.
În facultațile  cu profil economic  se dă multă libertate imaginației, așa că, în ultimul an de facultate, studenții trebuie  să facă un proiect și, practic, ei pot trece doar în cazul în care grupul lor (aproximativ 10 studenti într-un grup ) poate face profit de cel puțin un milion USD.
Nu fiți surprinși, asta este realitatea, iată de ce jumătate din numărul afacerilor din lume este deținută de evrei. Cele mai recente produse ale firmei Levis, au fost proiectate în cadrul Universității din Israel, la Facultatea de afaceri și de moda.

I-ați văzut cum se roagă, ei dau mereu din cap, au înțeles că această acțiune va stimula și  va oferi mai mult oxigen creierului.
Uitați-vă la japonezi, care întotdeauna își înclină capetele, conform tradiției, le place sushi(pește proaspăt), majoritatea dintre ei sunt inteligenți, o fi aceasta o coincidență ?

În New York, centrul comercial al evreilor din SUA, comunitatea se axează pe căutarea și ajutorarea acelor evrei care au o idee benefică, comitetul oamenilor de afaceri evrei oferind împrumut, fără dobândă, pentru a asigura dezvoltarea unor afaceri prospere.
Datorită acestui fapt, Starbucks, Dell Computer, Coca-Cola, DKNY, Oracle, Levis, Dunkin Donut, filme de la Hollywood  și sute de alte companii au fost sub sponsorizarea lor.

Absolvenții evrei de la Facultatea de Medicină din New York, au fost încurajați să apeleze la ei, lucru care le-a permis practicarea medicinei private, cu acest împrumut fără dobândă. Acum, știu de ce
cele mai multe spitale din New York și California duc, dintotdeauna, lipsă de medici specialiști.

În teoria mea, eu nu mă ating de religie sau rasă. Întrebarea pe care o pun este: Am putea să producem generații inteligente urmând practica evreilor?

Răspunsul ar putea fi afirmativ. Modificările necesare sunt în obiceiurile noastre de zi cu zi de a te ocupa de viitorul tău copil, în modul de a manca, în educația pe care o dau părinții, și cred că în
termen de 3 generații , acesta ar putea fi atins .
Fie ca noi toți să fim în pace și să reușim  să producem noi generații, de geniu, pentru binele omenirii, fără să conteze cine ești ca nație sau religie. . .

Gândiți-vă…!

Video tutoriale, metode practice: incalzire economica, miniaragaze de vacanta

Un model antic de spirtiera



Cea mai simpla si mai ieftina metoda de incalzire a locuintei




Aragaz de camping, ieftin, fara butelie, ultra usor, folosind o conserva 

si alcool sanitar





Cum poti folosi o cutie de Nivea



Mini aragaz de camping



Mini aragaz cu lumanare pastila



Confectionarea unui mini aragaz din cutii de bere



O metoda rapida de incalzire mancare cu vreascuri



luni, 2 decembrie 2013

Vocea Romaniei, 1 Decembrie 2013, online reluare video

Vocea Romaniei LIVE - Sezonul 3 - Episodul 10 din 1 Decembrie 2013 Online - VIDEO de la ora 20:30 (difuzat pe ProTV)
Urmareste reluarea sau inregistrarea emisiunii Vocea Romaniei - Sezonul 3 - Episodul 10 din 1 Decembrie 2013, Vezi Vocea Romaniei din 1 Decembrie 2013 Video Online, Emisiunea Completa de la Vocea Romaniei din 1 Decembrie 2013 Video Complet. Te invitam sa urmaresti pe ProTV din 1 Decembrie 2013, Vocea Romaniei - Sezonul 3 - Episodul 10 de astazi, 1 Decembrie 2013 Duminica de la ora 20:30. VOCEA ROMANIEI LIVE-URI !


 









vineri, 29 noiembrie 2013

DOCUMENTAR - Fenomenul Song - un cor studențesc ce a făcut istorie


Povestea grupului Song a început în 1974. Oameni tineri, studenți, frumoși. Erau o pată de culoare și de viață într-o realitate cenușie, la acea vreme. Era un cor care nu cânta melodii patriotice, iar cei care îl alcătuiau nu erau îmbrăcați în costume negre și rochii lungi, tot negre, înțepeniți pe o scenă. Era ceva ce nu mai se mai văzusem până atunci. Un grup de tineri veseli, care dansau în ritmul melodiilor, îmbrăcați modern, în culori vii, care trăiau muzica și cântau cu o plăcere ce li se citea pe chip și în priviri.
(Foto: AGERPRES FLUX /M HUDEK)
Ioan Luchian Mihalea și grupul Song în concert la Sala Palatului
''Totul a început în '74. Noi eram un grup de studenți la limbi germanice și voiam să cântăm muzică americănească... Pe atunci, să vorbești engleza era considerat un gest cam subversiv. (...) Am cunoscut niște conservatoriști. Oanță era printre ei. Am început să lucrăm cu Bibi Coman și cu Oanță melodii de negro spirituals și altele. După terminarea Conservatorului, Bibi a fost repartizat la Moțătei, în județul Mehedinți, iar Oanță în comuna Scânteia, de lângă Slobozia, adică aproape de București. Astfel că, prin selecție naturală, am rămas sub conducerea lui Oanță", își amintea, într-un interviu, unul dintre fondatorii grupului, Gabriel Pâslaru.
În cei aproape 20 de ani de existență, sute de studenți au trecut prin sala 11 a Casei de Cultură 'Grigore Preoteasa" pentru a cânta în Song.




"Poate înainte de toate Song-ul înseamnă mereu 20 de ani. Chiar dacă ne-am aflat în 1973, sau 1979, sau 1986. Timpul pare nemișcat când aerul care te înconjoară e proaspăt și merită respirat", spunea Ioan Luchian Mihalea, conducătorul și dirijorul grupului, căruia toți cei apropiați îi spuneau simplu — Oanță.

Continuare: http://www1.agerpres.ro/cultura/2013/11/28/documentar-fenomenul-song-un-cor-studentesc-ce-a-facut-istorie-12-04-37


Puterea gandului, sfaturi pentru sanatatea dumneavoastra

Posted: 28 Nov 2013 02:20 PM PST
“Mintea umană este cel mai mare făcător de minuni” (Montaigne) Autosugestia este foarte importantă. Trebuie să credem cu tărie că putem realiza orice lucru. Să avem încredere în noi. Puterea gândului şi a imaginaţiei asupra organismului nostru este cu mult mai mare decât se poate bănui. Fiecare celulă a corpului este înzestrată cu o disponibilitate [...]


Posted: 28 Nov 2013 03:55 AM PST
Omul traieste în interiorul constiinţei sale si nu afara, în lumea exterioara. El nu-si da seama ca s-a lovit de o obstrucţie materiala, decât atunci când mesajul a fost transmis constiinţei sale, prin intermediul nervilor. Lucrurile pe care le sufera omul, le sufera în interiorul constiinţei sale, atunci când nervii îi raportează senzaţia. Trebuie sa [...]





Posted: 28 Nov 2013 03:40 AM PST
Sistemul limfatic este situat de-a lungul corpului, si actioneaza ca un sistem de canalizare in miniatura. El are marele rol de a transporta deseurile din celule, sange, colon si rinichi, intrucat functioneaza ca un filtru pentru bacterii, microorganisme si de eliminiator a celulelor moarte si a deseurilor din corp, scrie suntsanatos.ro. Alimentele pe care le [...]