Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 14 decembrie 2013

DOCUMENTAR: Radu Beligan, o legendă vie a teatrului românesc

Foto: AGERPRES ARHIVA / LUCIAN TUDOSE
DOCUMENTAR: 
Radu Beligan, o legendă vie a teatrului românesc.

Numele maestrului Radu Beligan se identifică, de peste 75 de ani, cu teatrul. 

O astfel de personalitate cum este Seniorul teatrului românesc reprezintă nu doar un monument de talent, ci și un artist unic - prin glasul său inconfundabil, prin dragostea și plăcerea cu care urcă pe scenă și cu care joacă, prin ''averea'' de roluri în teatru și film pe care a adunat-o de-a lungul unei cariere impresionante.95 de ani de viață, 75 de carieră

Maestrul Radu Beligan va fi prezent chiar de ziua lui, pe 14 decembrie, pe scena Teatrului Metropolis, alături de toți cei apropiați, oferindu-le cadou premiera "Lecția de violoncel" de Mona Radu, în regia lui Felix Alexa — o comedie savuroasă în care maestrul va interpreta rolul principal și va fi pe scenă alături de fiica sa Lamia Beligan și actorii Marius Manole și Tania Popa, Rodica Ionescu. Ce spune fiica despre tatăl său? ''M-a învățat să trăiesc demn, frumos, să-mi respect publicul, îi sunt recunoscătoare, dar nu am nici pe sfert din puterea lui de muncă și rigoarea lui profesională, însă mă apropii. El e un workaholic, cum ar spune englezii. Cuvintele sunt prea puține, cum să spun în cuvinte iubirea? Pentru mine, tatăl meu a fost un real model în viață și în profesie", spunea Lamia Beligan într-un talkshow televizat.

Tot sâmbătă, de ziua sa, maestrul Radu Beligan și primarul Capitalei Sorin Oprescu vor inaugura, pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului din Capitală, "Gongul Thaliei", un simbol al teatrului ce semnifică longevitatea și evoluția spirituală a slujitorilor scenei, marcând astfel 200 de ani de istorie a teatrului în București. Actorul Radu Beligan a primit în 2011 o stea pe Aleea Celebrităților.

Seara următoare, pe 15 decembrie, Radu Beligan va urca pe scena Sălii Studio a Teatrului Național București, în spectacolul "Egoistul" de Jean Anouilh — unul dintre cele mai longevive spectacole ale Naționalului bucureștean, care a atins pe 22 martie cea de-a 100-a reprezentație. "Egoistul" este un spectacol în care îl putem întâlni pe Radu Beligan nu numai în calitate de actor, ci și de regizor. Imediat după spectacol, Maestrul Radu Beligan va primi titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru, din partea Guinness World Records.


S-a născut la 14 decembrie 1918 (ziua Sfântului Filimon — protectorul artiștilor), la Galbeni, în apropiere de orașul Roman, iar amintirile despre copilărie și despre mama sa sunt emoționante.

"Eu m-am născut într-o familie modestă, cu patru copii. Tatăl meu, un actor cu mai puțin noroc decât mine, și-a încheiat prematur viața teatrală în urma unui diferend avut cu Mihail Sadoveanu. Mama avea o voce frumoasă, era grecoaică, venea din țara care a inventat teatrul. (...) Era casnică, ținea din toate punctele de vedere casa singură, până și hainele de pe noi erau croite și cusute de ea. În plus, știind foarte bine limba franceză ne-a învățat și pe noi. Eu am fost favorizat pentru că și-au dat seama că îmi place cartea. Părinții mei au investit tot ce puteau, ca să ajung undeva departe.(...) 
Sunt un băiat plecat de la țară. Mergeam cu vaca, cu picioarele goale. Imaginați-vă că băiatul acesta a luat masa cu Regina Angliei!'', povestea Radu Beligan într-un interviu.A studiat Dreptul și Filosofia, în perioada 1937-1938, folosind bursa oferită de facultate pentru a-și plăti taxele la Conservator, dar și Academia Regală de Muzică și Artă Dramatică, unde a avut-o profesoară pe Lucia Sturdza Bulandra.
Debutul pe scenă a fost în spectacolul ''Crimă și pedeapsă'', după Dostoievski. În primii ani ai carierei de actor a jucat la Teatrul ''Regina Maria'' (1937-1938), la ''Uranus'' (1938-1939), la Teatrul din Sărindar, la Grădina ''C.A. Rosetti'', la Teatrul ''Tudor Mușatescu'', la Majestic, la Savoy, la Teatrul ''Comedia'', la Municipal. La sfârșitul anilor '40, a existat chiar și Compania ''Radu Beligan''. La Teatrul Național din București a venit pentru prima dată în 1945.

Cititi mai mult: AGERPRES/(Documentare — Marina Bădulescu)

Tratament de reabilitare pentru bărbații în vârstă ...mersul pe jos

Tratament de reabilitare pentru bărbații în vârstă ...mersul pe josMedicul meu mi-a pornit  un program de exercitii de reabilitare.
Am mers pe jos, cu un terapeut de mers pe jos în fiecare zi.
N-am știut ca mersul pe jos cu altcineva este un astfel de
 stimulent ...

Noi nu vorbim prea mult în timpul de mers pe jos.

Terapeutul meu merge aproximativ cu 10  metri în fața mea 
și stabilește ritmul, așa cum este stabilit de către medicul meu.

.
.
.
.
.
.
.
...


.
.
Până în prezent, am urmărit-o  27 de km, fără a
 folosi bastonul !
Mă simt mai bine cu fiecare km și  inima mea,
tensiunea mea,respirația mea par să se îmbunătățească.

Acum trebuie doar să-mi amintesc modul în care pot ajunge acasă ...

(Trimite la toți oamenii în vârstă pe care ii cunosti si nu numai,  pentru aplicarea  stimulentului!)


Poate asa faceti  miscare ....​ 
Mai trebuie sa va gasiti terapeutul!joi, 12 decembrie 2013

YouTube Rewind 2013, topul celor mai în vogă clipuri vizualizate international

Google a lansat YouTube Rewind 2013, topul celor mai în vogă clipuri vizualizate international pe YouTube.

Top 10 clipuri functie numarul de vizualizari (sute si zeci de milioane) au fost cele pe care le puteti vedea in lista de redare de mai jos daca dati click pe butonul Play All

Vizionare placuta !20 de sfaturi pentru a face economie la facturile de la gaze, energie si caldura pe timp de iarna


20 de sfaturi pentru a face economie la facturile de la gaze, energie si caldura pe timp de iarna.Odata cu apropierea iernii, resimtita prin frigul care a cuprins Romania si zapada care a cazut in unele zone, isi vor face aparitia si facturile mai mari le energie electrica si caldura.
Revista.Meteo.ro va prezinta cateva sfaturi despre cum putem reduce semnificativ costurile.
Compania E.ON Energie Romania a remis un comunicat de presa in care sfatuieste populatia ce masuri sa ia pentru a reduce din costurile facturilor pentru electricitate si gaze naturale.
 1. Izolati imbinarile ferestrelor cu garnituri de etansare autoadezive (tip purfix). In cazul ferestrelor cu tamplarie de lemn si sticla simpla, pierderile de caldura prin spatiile neizolate pot reprezenta mai mult de 30% din totalul pierderilor de caldura in sezonul rece.
 2. Reglati temperatura din locuinta dumneavoastra in functie de confortul dorit luand in considerare ca peste temperatura de 19 °C, fiecare grad in plus poate sa insemne o crestere a consumului de gaze naturale cu circa 8%.
 3. Deschideti larg ferestrele pe perioade scurte de timp astfel incat spatiile sa se aeriseasca si sa se incalzeasca mai repede. Pierderile de caldura sunt mai mari daca lasati ferestrele intredeschise pe perioade lungi de timp.
 4. Izolati conductele de agent termic mai ales in cazul celor care traverseaza spatii neincalzite (holuri, subsoluri, garaje, magazii), pentru a minimiza pierderile de caldura.
 5. Asigurati-va ca radiatoarele nu sunt acoperite de perdele sau alte obiecte, pentru a nu ingreuna schimbul de caldura, aerisiti si caloriferele de cate ori este cazul.
 6. Setati din centrala termica o temperatura mai scazuta a apei calde astfel incat sa nu necesite combinarea cu apa rece. Trebuie mentionat ca la o centrala de apartament care prepara atat agent termic cat si apa calda menajera, consumul de gaze naturale este maxim in momentul cand se prepara apa calda.
 7. Folositi un termostat de ambianta care comanda functionarea centralei tinand cont de temperatura setata in camera in care se monteaza si care determina o reducere cu pana la 25% a costurilor de incalzire.
 8. Montati robinete cu cap termostatat pe calorifere pentru a controla debitul agentului termic din radiator in fiecare camera.
 9. Izolati termic peretii, acoperisul si ferestrele pentru a reduce cu pana la 50% costurile de incalzire.
 10. 10. Asigurati-va de functionarea optima a aparatelor consumatoare de gaz. Solicitati sprijinul instalatorilor autorizati pentru reglarea arzatoarelor, verificarea filtrelor de apa si a depunerilor de calcar pe conducte, astfel incat sa evitati consumul excesiv de gaze naturale.
 11. In masura posibilitatilor, inlocuiti centrala veche neperformanta sau sobele cu o centrala termica moderna: ori cu tiraj fortat si camera etansa de ardere (randament de aproximativ 90%) sau cu o centrala termica in condensatie (randament de aproximativ 96%), pentru a obtine o economie de energie de pana la 20% sau chiar mai mult.
 12. Utilizati becuri economice sau becuri cu LED. De exemplu un bec clasic de 100W consuma anual circa 100 kWh, din aceasta cantitate doar 6% fiind transformata in lumina, restul de 94% se pierde prin caldura.
 13. Alegeti puterea becurilor in functie de nivelul de lumina necesar. Nu este necesar sa folositi becuri de 100W pe holuri, pot fi utilizate spoturi de putere mica.
 14. Utilizati iluminatul local pentru anumite activitati. Pentru a citi se poate folosi o lampa de birou, nu e nevoie de o lustra cu 5 becuri de 100W.
 15. Folositi lumina naturala cat mai mult acolo unde este posibil, prin ajustarea perdelelor, draperiilor sau a storurilor.
 16. Amplasati aparatele de racit, congelator, frigider la distanta de sursele de caldura. De evitat amplasarea acestora in bataia directa a razelor solare sau in medii in care apare efectul de sera cum sunt balcoane inchise.
 17. Achizitionati aparatura electrocasnica de clasa energetica superioara A++ sau A+++, pe termen lung reprezinta alegerea corecta, costurile fiind amortizate deoarece consuma mai putin si sunt mai eficiente. Conform specialistilor, un sfert din consumul de curent din gospodarii este dat de functionarea frigiderului/congelatorului iar 10% de cea a masinii de spalat.
 18. Aparatele electrocasnice lasate in stand by consuma energie, chiar daca nu sunt folosite.
 19. Deconectati echipamentele care nu le folositi, ca de exemplu incarcatoarele pentru telefoanele mobile, acestea consuma energie chiar daca nu va incarcati telefonul.
 20. Verificati periodic instalatia-contactele imperfecte, defectele de izolatie.

10 sfaturi utile pentru a conduce pe zapada, By meteo.ro

1. Obligatoriu anvelope de iarna
Chiar daca unor soferi nu le convine, legea spune acum ca este obligatorie folosirea anvelopelor de iarna atunci cand conditiile meteorologice se inrautatesc. Mai exact, daca ninge si/sau drumurile sunt acoperite cu zapada, masina pe care o conduci trebuie sa fie dotata cu cauciucuri de iarna pe toate rotile, nu doar pe rotile care asigura tractiunea.
Fara anvelope de iarna, masina ta va deveni sanie
Daca nu faci asta, risti sa fii amendat de Politie. Dar riscul de a primi o amenda nu se compara cu riscul de a face un accident. Anvelopele de iarna sunt construite dintr-un cauciuc mai moale decat anvelopele de vara si ofera o aderenta mai buna atunci cand termometrul scade sub sapte grade Celsius, iar drumurile sunt acoperite cu gheata sau zapada.
2. O verificare generala a masinii nu strica niciodata
Inainte ca primii fulgi de nea sa se aseze pe drumurile din zona in care locuiesti, e recomandat sa faci o verificare generala pentru masina ta. Cei de la service (sau chiar tu, daca te pricepi indeajuns de bine) vor verifica starea in care se afla sistemul de suspensie, sistemul de franare, sistemul de racire si motorul, dupa care iti vor da o lista cu problemele pe care masina ta le are.
Pe timp de iarna, e foarte important ca franele sa functioneze foarte bine, iar in sistemul de racire sa existe un lichid potrivit pentru temperaturi scazute, care sa nu inghete. Bineinteles, si celelalte probleme – care pot parea minore – ar trebuie remediate inainte sa vina frigul.
3. Verifica presiunea in roti
E foarte important ca anvelopele sa fie umflate la presiunea corecta, indiferent de anotimp – astfel se reduce riscul de pierdere a aderentei, iar consumul de carburant ramane la cote normale. Poti sa faci aceasta verificare la orice vulcanizare.
4. Nu uita de racleta, lopata, nisip, manusi si lanturi
Pe timpul iernii, e foarte bine sa ai in portbagaj un set de manusi calduroase, o lanterna, o lopata de mici dimensiuni, un saculet cu nisip si un set de lanturi, pe langa nelipsita racleta. Oricat de pregatit ai fi, nu stii niciodata cand poti ramane blocat pe drum din cauza unui viscol puternic.
De asemenea, daca obisnuiesti sa pleci la drum fara sa ai plinul de carburant facut, ar fi bine sa tii in portbagaj o canistra mica plina cu combustibil. Daca ramai blocat, trebuie sa ai benzina sau motorina in rezervor ca sa poti avea parte de caldura de la motor.
5. Nu pleca la drum fara sa iti cureti masina de zapada
De cate ori nu ai vazut masini care circula iarna cu geamurile acoperite cu zapada fiindca soferul nu a avut timp sau chef sa curete complet masina? De prea multe ori, cu siguranta.
Nu fi lenes! Da zapada jos de pe toata masina.
Recomandarea noastra: nu fi unul dintre acei soferi. Pleaca mai devreme cu zece minute si curata complet masina de zapada, fara sa blochezi celelalte masini parcate. Astfel, ai parte de vizibilitatea cea mai buna, iar ceilalti soferi de pe drum nu trebuie sa stea cu frica in san ca in orice moment o bucata de zapada de pe masina ta ar putea sa ajunga pe parbrizul lor.
6. Redu viteza
Atunci cand drumurile sunt acoperite cu zapada, trebuie neaparat sa rulezi mai incet decat daca ai conduce pe un drum uscat de vara. Oricat de bune ar fi anvelopele de iarna pe care le ai si oricat de sofisticate ar fi sistemele electronice de asistenta, e clar ca la o viteza mai mica e mai usor de redresat masina daca pierzi controlul volanului.
7. Pastreaza distanta
Incearca sa pastrezi o distanta mai mare decat de obicei intre masina ta si masina din fata ta. Deoarece franarea se face mai greu pe drumuri acoperite cu zapada, e bine sa ai o zona-tampon mai mare decat atunci cand conduci pe drumuri uscate.
8. Usor cu acceleratia si frana
In conditii de aderenta scazuta (zapada sau gheata), trebuie sa ai mai multa grija cu pedalele de acceleratie si frana. Daca accelerezi brusc pe zapada, rotile motrice vor pierde aderenta, iar tu s-ar putea sa pierzi controlul. La fel si cu franarea – daca apesi brusc pedala de frana, rotile se pot bloca, iar asta inseamna ca te transformi intr-o sanie pe roti.
Fireste, cele spuse mai sus se aplica in special masinilor care nu sunt dotate cu ABS si sisteme electronice de control al tractiunii. In cazul automobilelor dotate cu astfel de sisteme, riscurile scad, dar si modul de condus trebuie modificat putin.
Mai exact, in cazul masinilor cu ABS, pedala de frana trebuie calcata cu putere, iar soferul nu trebuie sa ridice piciorul atunci cand pedala incepe sa vibreze.
De asemenea, daca ai ramas blocat in nameti, iar sistemele de control al tractiunii nu te ajuta nicicum, poti sa le dezactivezi pentru a putea avea parte de intreaga putere a masinii. Dupa ce reusesti sa iesi din incurcatura, nu uita sa reactivezi ce ai dezactivat. Daca nu stii cum se reactiveaza, cel mai simpla solutie este sa opresti si sa repornesti motorul – astfel, masina pleaca la drum cu toate sistemele activate.
9. Foloseste frana de motor
Pentru a ajuta masina sa incetineasca, trebuie sa folosesti frana de motor. Adica retrogradezi dintr-o treapta de viteza superioara intr-o treapta inferioara. Poti sa faci asta cu toate masinile dotate cu cutie de viteze manuala, dar si cu majoritatea masinilor cu cutii automate, in modul manual.
10. Atentie la curbe
In cazul masinilor cu tractiune pe punte fata, de obicei exista ceea ce se numeste caracter subvirator. Altfel spus, daca intri cu viteza prea mare intr-o curba, masina va merge tot inainte, desi tu ai virat. Ei bine, in timpul iernii, acest caracter subvirator se accentueaza din cauza aderentei mai scazute.
Solutia la aceasta problema este sa incetinesti usor inainte de intrarea intr-o curba si sa nu accelerezi brusc in timpul virajului. Daca observi ca masina o ia tot inainte, in loc sa mearga dupa directia rotilor, incearca sa micsorezi unghiul volanului – astfel, rotile din fata vor prinde aderenta, iar masina va reveni pe directia ideala.
In cazul masinilor cu tractiune pe spate apare caracterul supravirator. Mai exact, daca accelerezi brusc atunci cand rotile din fata sunt virate, spatele masinii va pierde tractiunea si se va indrepta catre stanga sau dreapta.
Si la masinile cu tractiune pe fata poate sa „fuga” spatele intr-o curba, mai ales atunci cand rulezi la vale si franezi. Regula de baza, in acest caz, este sa virezi intotdeauna in directia derapajului – daca spatele o ia spre stanga, virezi spre stanga.
Din nou, multe dintre sistemele electronice de siguranta te vor ajuta in aceste situatii delicate, insa cea mai buna abordare este cea precauta.

miercuri, 11 decembrie 2013

Daniela Crudu pictorial Playboy

Viral pe Youtube, CrazyRussianHacker, cateva sfaturi simple si farse pentru prieteni

Viral pe Youtube, CrazyRussianHacker, cateva sfaturi simple si farse pentru prieteni.


Mai multe pe: http://www.youtube.com/user/CrazyRussianHacker?feature=watch


duminică, 8 decembrie 2013

Vocea Romaniei, 7 Decembrie 2013, online reluare video

Vocea Romaniei, 7 Decembrie 2013, online reluare video.
Gala a-2-a live, din emisiunea muzicală - Vocea României, sezonul 3 episodul 11 online, difuzat in data de 7 decembrie 2013 la pro tv.

Demis Roussos concert la sala Palatului 5 decembrie 2013, foto&video

Demis Roussos a adus spiritul sărbătorilor mai aproape de bucureșteni pe 5 decembrie 2013. Concertul organizat anul acesta la Sala Palatului oferă un regal de colinde, dar și alte piese care au încălzit inima publicului precum „Ave Maria", „White Christmas", „Silent Night" sau „Amazing Grace". Pe lângă piesele specifice sărbătorilor de iarnă, artistul a cântat și melodiile care l-au consacrat. „Dinata, dinata", „Goodbye my love, goodbye!" sau „My friend the wind" nu au lipsit din setlist-ul concertului. Demis Roussos a cucerit publicul din întreaga lume cu vocea sa inconfundabilă. Este primul artist născut în Africa (Egipt) , ce a reușit să își creeze o carieră internațională de succes.

O galerie foto de la acest concert puteti vedea pe iconcert.ro