Aprecieri pe Facebook

joi, 8 mai 2014

Alice Herz-Sommer, cea mai în vârstă supravieţuitoare a Holocaustului,un testament al iubirii pur divine, video

 Alice Herz-Sommer, cea mai în vârstă supravieţuitoare a Holocaustului,un testament al iubirii pur divine, video


Cea mai în vârstă supravieţuitoare a Holocaustului, Alice Herz-Sommer, a murit la 23 februarie 2014, la Londra. Pianista, în vârstă de 110 ani, a fost prizonieră timp de 2 ani în lagărul de concentrare de la Terezin din Cehia, potrivit „The Guardian.

Născută în 1903 într-o familie evrei din Praga, Herz-Sommer a fost prizonieră în lagărul de concentrare nazist de la Terezin. 
În 1942,  mama lui Herz-Sommer, în vârstă de 73 de ani, a fost dusă în lagărul de la Terezin, iar ulterior la Treblinka, unde a murit. 
Fosta pianistă şi fiul său, Stephan, au fost duşi în lagărul de concentrare de la Terezin în 1943, loc unde aproape 34.000 de evrei au fost ucişi. Aceştia au reuşit să supravieţuiască la Terezin, fiind eliberaţi în mai 1945, moment în care armata sovietică a ajuns în Cehoslovacia. 
Întrebată într-un interviu acordat publicaţiei „The Guardian” de motivul care a stat cel mai mult la baza puterii sa de a rezista în lagărul de concentrare, aceasta a declarat că „temperamentul, optimismul şi disciplina”. 
Herz-Sommer a fost pianistă şi profesoară de muzică, predând la Conservatorul din Ierusalim până în 1986, an în care a decis să se mute la Londra. Un film care prezintă viaţa acesteia a fost nominalizat la categoria cel mai bun scurtmetraj pentru Premiile Oscar.
 În una din declaraţiile sale, Herz-Sommer susţinea că: „Sunt evreica, dar Beethoven este religia mea”, pasiunea fostei pianiste pentru muzică trecând de barierele vârstei, dragostea sa pentru pian fiind cultivată de când avea numai cinci ani. „Cred că acestea ultimele zile ale mele, dar nu mai contează pentru că am avut o viaţă frumoasă (…) 

Viaţa este frumoasă, dragostea este frumoasă, natura şi muzica este frumoasă.”, adăuga fosta pianistă şi supravieţuitoare a lagărului de concentrare de la Terezin. 
Soţul lui Herz-Sommer, Leopold Sommer, bărbat cu care fosta pianistă s-a măritat în 1931, a murit de tifos în lagărul de la Dachau, în sudul Germaniei.

 Alice Herz Sommer care la data de 26 Noiembrie 2013 a implinit 110 ani este un testament al iubirii pur divine...vizionati acest clip si veti simti in inimile voastre bucuria vesniciei...











duminică, 4 mai 2014

Romanii au talent, semifinala 4, 2 mai 2014, Pro Tv, online reluare,

Romanii au talent, semifinala 4, 2 mai 2014, Pro Tv, online reluare, video

Noii "eroi" ai acestui sezon "Romanii au talent" isi continua lupta pentru titlul suprem in cea de-a patra semifinala a competitiei. Vezi aici in data de 2 mai 2014, cea mai nouă ediţie din show-ul Românii au talent sezonul 4 semifinala 4 online, difuzată vineri la pro tv. 







sâmbătă, 3 mai 2014

Hartă interactivă, filmări aeriene din 20 mari oraşe româneşti, video super

Hartă interactivă, filmări aeriene din 20 mari oraşe româneşti, video super!

Cele mai interesante filmări din aer ale unor oraşe româneşti. 

Atingeţi cu mouse-ul harta de mai jos şi veţi descoperi butoane care, la un click, vă vor duce spre videoclipul din oraşul pe care doriţi să îl admiraţi cu ajutorul filmărilor aeriene. 
Pe această hartă interactivă, imagini din Botoşani, Iaşi, Piatra Neamţ, Bacău, Galaţi, Brăila, Constanţa, Bucureşti, Ploieşti, Târgovişte Craiova, Braşov, Sibiu, Alba Iulia, Hunedoara, Cluj Napoca, Satu Mare, Oradea, Arad şi Timişoara. 
Filmările cu drona (un mic aparat de zbor, ghidat de la sol, căruia i se ataşează o cameră foto) au devenit foarte populare în ultimii ani.