Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 4 iulie 2015

Taxa auto, timbrul de mediu, declarat ilegal fata de Tratatul de Functionare a UE, articolul 110

Taxa auto, timbrul de mediu, declarat ilegal fata de Tratatul de Functionare a UE, articolul 110


"CAPITOLUL 2
DISPOZIȚII FISCALE

Articolul 110

(ex-articolul 90 TCE)

Nici un stat membru nu aplică, direct sau indirect, produselor altor state membre impozite interne de orice natură mai mari decât cele care se aplică, direct sau indirect, produselor naționale similare.
De asemenea, nici un stat membru nu aplică produselor altor state membre impozite interne de natură să protejeze indirect alte sectoare de producție."

După mai bine de doi ani de la momentul intrării în vigoare a OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, Curtea de Apel Timișoara – Secția Contencios Administrativ și Fiscal își reconsideră jurisprudența și constată, în considerarea jurisprudenței in cazul Manea, că timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE.


Curtea a concluzionat în mod ferm, în repetate rânduri, că „Articolul 110 TFUE trebuie interpretat în sensul că se opune ca un stat membru să instituie o taxă de poluare aplicată autovehiculelor cu ocazia primei lor înmatriculări în acest stat membru, dacă regimul acestei măsuri fiscale este astfel stabilit încât descurajează punerea în circulație, în statul membru menționat, a unor vehicule de ocazie cumpărate în alte state membre, fără însă a descuraja cumpărarea unor vehicule de ocazie având aceeași vechime și aceeași uzură de pe piața națională”.

Prin urmare, normelor fiscale interne nu le este permis să favorizeze vânzarea autovehiculelor second-hand naționale, corelativ descurajând importul de vehicule second-hand similare. Cu toate acestea, același efect favorizant față de produsele naționale îl prezintă și dispozițiile OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu, cel puțin în raport cu autovehiculele de ocazie importate din statele membre ale Uniunii Europene, fiind contrar astfel articolului 110 TFUE.

Așadar, după eforturi îndelungi de a convinge instanțele naționale de incompatibilitatea prevederilor OUG nr. 9/2013 cu prevederile art. 110 TFUE, Curtea de Apel Timișoara – Secția contencios administrativ și fiscal este cea care a receptat și aplicat jurisprudența europeană. Dacă, în privința taxei pentru emisii poluante, Curtea de Apel Oradea – Secția contencios administrativ și fiscal are o poziție identică, în ceea ce privește timbrul de mediu, Curtea de Apel Timișoara pare să fie prima instanță care se pronunță ferm în sensul constatării incompatibilității cu art. 110 TFUE.


Concluzia este ca puteti recupera cu siguranta banii platiti pentru timbrul de mediu in orice instanta din tara.Documentar video Leul Alb, un mesaj de protectie a speciilor rare

“White Lion” este mai mult decât un simplu documentar – este o poveste despre supravieţuire şi prietenie, venind în acelaşi timp cu un mesaj umanitar: animalele rare trebuie apărate cu orice preţ.
Leul alb este considerat un dar de la zei. Simpla lui prezență garantează pacea şi prosperitatea pentru tribul Shangaan. De mult timp însă, băstinaşii nu au mai văzut picior de leu alb până la…Letsatsi.
Precum leuţul Simba din “Lion King”, Letsatsi este izgonit de haită lui şi trebuie să supravieţuiască în ostila savană. Dar pe urmele sale este un braconier avid; va reuşi el să îi scape vânătorului implacabil? Şanse sunt, avându-l ca tovarăş pe Nkulu, un leu adult şi ca protector, pe Gisani, unul dintre Shangaani.