Aprecieri pe Facebook

vineri, 11 septembrie 2015

Obsession, Obsesia, Fundamentalismul islamic în razboi cu Occidentul (2005), documentar subtitrat ro,

Obsession: Radical Islam's War Against the West (2005)
OBSESIA, Fundamentalismul islamic în razboi cu Occidentul (2005)

Regizor:
Wayne Kopping
Scenaristi:
Raphael Shore
Wayne Kopping
Genul:
Documentar 2005

Documentarul se deschide cu următorul citat atribuit lui Edmond Burke, politician şi filosof irlandez din secolul al XVIII-lea: “Pentru ca răul să învingă pe pământ este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”.

Film documentar despre ameninţarea reprezentată de fundamentaliştii islamici pentru civilizaţia occidentală. Este construit din fragmente difuzate de televiziuni de limbă arabă care incită la „jihad-ul global” şi din interviuri cu jurnalişti, militanţi pentru drepturile omului,  avocaţi, scriitori, bloggeri pe teme politice, profesori şi chiar un fost luptător în Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei.

Musulmanii înteleg prin Jihad folosirea tuturor energiilor și resurselor pentru a urma sistemul islamic de viață, pentru a obține favoarea lui Allah, dar de aici pana la fanatismul care duce la crime si atentate, intoleranta fata de celelalte credinte este deja un pericol care trebuie stopat.

Acesta este un film despre teroarea Islamului Radical, o ideologie periculoasa, hranita de ura religioasa, din fericire este important sa retinem ca majoritatea musulmanilor sunt pasnici si nu spijina terorismul.




Am adaugat acest documentar, subtitrat ro, in memoria victimelor din SUA - Turnurile Gemene- 11 septembrie 2001, dar si victimelor despre care auzim in fiecare zi.
În total, în urma atacurilor la Turnurile Gemene au murit 2.993 de oameni, civili, cetățeni din 90 de țări, inclusiv teroristii.