Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 12 decembrie 2015

Video, Cel mai mare distrugător de ultima generatie US Navy Zumwalt (DDG 1000) lansat la apa,

Video, Cel mai mare distrugător de ultima generatie US Navy Zumwalt (DDG 1000) lansat la apa.

Cel mai mare distrugător construit vreodată pentru Forțele Navale americane se îndreaptă spre Atlantic, pentru a fi testat. USS Zumwalt are o lungime de 185 de metri, cântărește 15.000 de tone și construcția sa a costat 4,4 miliarde de dolari, scrie The Telegraph.

Distrugătorul a coborât pe Râul Kennebec, în statul Maine, până la ocean. El va fi testat în apele oceanului, înainte de a intra în dotarea armatei americane, anul viitor.

Dimensiunile și prețul său sunt impresionante, iar căpitanul James Kirk, comandatul navei, s-a declarat entuziasmat de faptul că în sfârșit distrugătorul va intra în teste.

„Suntem absolut încântați să vedem că Zymwalt este lansat la apă. Pentru membrii echipajului și pentru toți cei implicați în crearea și construirea acestei nave fantastice, acest moment este unul extrem de important”, a mărturisit el.


Constructia




Atât de avansate sunt capacitățile sale de a se ascunde, încât pe radare apare ca o navă mică, de dimenisunile unui vas de pescari.

Cu toate acestea, este cu 30 de metri mai lung și cu 6 metri mai lat decât actualele vase din categoria distrugătoarelor, și are, evident, arme mult mai sofisticate. Sistemul computerizat antirachetă poate atinge ținte aflate la o distanță de 100 de km și nava poate fi echipată cu arme cu laser și  tunuri electromagnetice.

Îmbunătățirile tehnologice au făcut ca Zumwalt să poată fi operat cu jumătate din membrii unui echipaj de care este nevoie, în prezent, pe acest gen de navă masivă.

Elmo R. Zumwalt Jr. a fost un celebru amiral american, in onoarea si memoria caruia a fost botezat distrugatorul construit de santierul naval Bath Iron Works.

Probele in ocean











joi, 10 decembrie 2015

Top 10 video-uri YouTube virale in Romania 2015, clasament Google

Google prezinta lista celor mai populare video-uri de pe YouTube in Romania in 2015. Satira cu ritm, animatie si jocuri populare, acestea sunt cateva dintre elementele care stau la baza viralizarii in 2015 pe YouTube in Romania. Creatiile romanesti sunt cele care tin capul de afis atunci cand vorbim de consum de muzica pe YouTube in 2015.
  Umorul a fost cheia viralizarii pe YouTube in Romania anul acesta. Cele mai multe dintre video-urile din top folosesc acest ingredient, in diferite retete.

Top 10 video-uri YouTube virale in Romania 2015, clasament Google 

Clipul de pe primul loc are aproape 2,3 milioane de vizualizari, cel de pe locul zece are peste 600.000.













































Nissan Leaf, Mașina electrică, de la vehicul rutier la alimentarea biroului și casei

Nissan Leaf

Nissan Leaf, Mașina electrică, de la vehicul rutier la alimentarea biroului și casei


Mașina electrică va depăși statutul de simplu vehicul rutier și va fi folosită la alimentarea biroului și a casei. Acesta este unul dintre dezideratele parteneriatului încheiat recent între producătorul celui mai bine vândut automobil electric din lume și a doua cea mai mare companie energetică din Europa în funcție de capacitatea instalată.

Cu ocazia celei de-a 21-a Conferințe ONU privind schimbările climatice (COP21), la Paris, Nissan și Enel au semnat un acord prin care vor sa revoluționeze modul în care consumatorii și companiile gestionează utilizarea energiei.

Cele două companii și-au unit forțele pentru a dezvolta sistemul Vehicle 2 Grid, care permite conducătorilor auto și utilizatorilor de energie să funcționeze precum niște "hub-uri de energie" individuale, cu posibilitatea de a folosi, depozita și reintroduce excesul de energie electrică în rețea.   

Sunt deja în curs de desfășurare studii pentru a testa viabilitatea vehiculelor integrate în rețea. Este pentru prima dată când aceste sisteme sunt testate, arătând modul în care vehiculele electrice pot contribui în mod activ la dezvoltarea pieței de energie.  

Continuare>>>









miercuri, 9 decembrie 2015

Wiz Khalifa cu piesa 'See You Again', cel mai vizionat videclip al anului pe YouTube

Rapperul Wiz Khalifa și piesa lui 'See You Again', care apare pe banda sonoră a filmului 'Furious 7' ca omagiu pentru regretatul actor Paul Walker, este cel mai vizionat videoclip muzical al anului pe portalul YouTube, peste 1,2 miliarde de vizualizari.

1.229.026.687

Al doilea loc este ocupat de Maroon 5 cu piesa 'Sugar' în timp ce medalia de bronz îi revine cântăreței Ellie Goulding pentru 'Love Me Like You Do'.


912.606.176




847.464.257
Sursa: AGERPRES