Aprecieri pe Facebook

joi, 17 decembrie 2015

Video full senzational al meciului Danemarca - Romania in sferturile CM Hanbal feminin 2015

VIDEO FULL  Calificare fantastică după o desfășurare dramatică » România a învins Danemarca în ultima secundă a prelungirilor și merge în semifinale  cu Norvegia.

Naționala de handbal feminin a României a obținut o calificare superbă în semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca în fața țării gazdă, scor 31-30 după prelungiri.

După prima repriză, naționala României a intrat la pauză cu un avantaj de trei goluri, scor 13-10. Partea a doua a început mai bine pentru daneze, însă jucătoarele noastre n-au reușit să ducă meciul decît în prelungiri unde s-au impus dramatic în ultima secundă prin golul Adei Nechita.

România va evolua în semifinale, vineri, de la ora 21:45, împotriva Norvegiei, care a trecut în sferturile de finală de Muntenegru, scor 26-25. Naționala noastră s-a mai întîlnit cu Norvegia în faza grupelor, unde nordicele s-au impus cu 26-22.




Desi Norvegia are un avantaj, fata de reprezentativa noastra prin prisma rezultatelor anterioare, speram ca victoria muncita in meciul cu Danemarca sa fie un imbold in drumul spre victorie.








sâmbătă, 12 decembrie 2015

Video, Cel mai mare distrugător de ultima generatie US Navy Zumwalt (DDG 1000) lansat la apa,

Video, Cel mai mare distrugător de ultima generatie US Navy Zumwalt (DDG 1000) lansat la apa.

Cel mai mare distrugător construit vreodată pentru Forțele Navale americane se îndreaptă spre Atlantic, pentru a fi testat. USS Zumwalt are o lungime de 185 de metri, cântărește 15.000 de tone și construcția sa a costat 4,4 miliarde de dolari, scrie The Telegraph.

Distrugătorul a coborât pe Râul Kennebec, în statul Maine, până la ocean. El va fi testat în apele oceanului, înainte de a intra în dotarea armatei americane, anul viitor.

Dimensiunile și prețul său sunt impresionante, iar căpitanul James Kirk, comandatul navei, s-a declarat entuziasmat de faptul că în sfârșit distrugătorul va intra în teste.

„Suntem absolut încântați să vedem că Zymwalt este lansat la apă. Pentru membrii echipajului și pentru toți cei implicați în crearea și construirea acestei nave fantastice, acest moment este unul extrem de important”, a mărturisit el.


Constructia




Atât de avansate sunt capacitățile sale de a se ascunde, încât pe radare apare ca o navă mică, de dimenisunile unui vas de pescari.

Cu toate acestea, este cu 30 de metri mai lung și cu 6 metri mai lat decât actualele vase din categoria distrugătoarelor, și are, evident, arme mult mai sofisticate. Sistemul computerizat antirachetă poate atinge ținte aflate la o distanță de 100 de km și nava poate fi echipată cu arme cu laser și  tunuri electromagnetice.

Îmbunătățirile tehnologice au făcut ca Zumwalt să poată fi operat cu jumătate din membrii unui echipaj de care este nevoie, în prezent, pe acest gen de navă masivă.

Elmo R. Zumwalt Jr. a fost un celebru amiral american, in onoarea si memoria caruia a fost botezat distrugatorul construit de santierul naval Bath Iron Works.

Probele in ocean