Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 4 iunie 2016

In Memoriam, Regelui boxului profesionist Cassius Clay, alias Muhammad Ali, mort la 74 de ani, vineri, 3 iunie 2016, video documentar


In Memoriam, Regelui boxului profesionist Cassius Clay, alias Muhammad Ali, mort la 74 de ani, vineri, 3 iunie 2016, video documentar

Legenda sportului mondial, personalitate marcantă a secolului XX, el s-a stins din viață la un spital din Phoenix (Arizona).

"După un meci de 32 de ani împotriva maladiei Parkinson, Muhammad Ali a decedat la vârsta de 74 de ani. Tripluil campion mondial al greilor a murit în cursul serii", a anunțat purtătorul de cuvânt al familiei sale, Bon Gunnell.

"Funeraliile vor avea loc în orașul său natal, Louisville (Kentucky)", a mai precizat Gunnell, fără însă a preciza data ceremoniei.

Regele incontestat al categoriei, cel supranumit "The greatest" (cel mai mare), a șocat Statele Unite în 1967 refuzând să satisfacă serviciul militar și să lupte în războiul din Vietnam, din cauza convingerilor sale religioase.

A fost încarcerat, deposedat de titluri și a primit interdicția de a boxa timp de trei ani și jumătate, înainte de a redeveni campion mondial în 1967, reunificând titlurile WBA și WBC în urma victoriei prin KO (runda 8) în fața lui George Foreman, într-un meci la Kinshasa, în Zair (Republica Democratică Congo).

El a pierdut titlul la puncte în fața lui Leon Spinks pe 15 februarie 1978, dar l-a recuperat în meciul revanșă de pe 15 septembrie același an.

Muhammad Ali și-a încheiat cariera profesionistă în urma unei înfrângeri la puncte în fața lui Trevor Berbick, pe 11 decembrie 1981 la Queen Elizabeth Sports Centre din Nassau.

Citiți mai mult: (AGERPRES)

A murit marele boxer american Muhammad Ali — fisă biografică


VIDEO DOCUMENTAR 
(O subtitrare aproximativa in limba romana daca dati click>setari>subtitrari 1>traducere automata>alegeti limba romana)