Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 11 iunie 2016

Video rezumat, Franta-Romania in deschiderea Euro 2016, fotbal de intensitate maxima

Video rezumat, Franta-Romania in deschiderea Euro 2016, fotbal de intensitate maxima


Franta - Romania 2-1/ Răpuși de o super executie a lui Payet si doua ocazii uriase ratate de Bogdan Stancu


Vazuta drept "victima sigura" inainte de partida cu vedetele Frantei, Romania lui Anghel Iordanescu a impresionat in meciul de debut de la Euro 2016, tricolorii avand impotriva "cocosilor" atitudinea corespunzatoare. Prima reprezentativa nu a refuzat jocul, a incercat sa tina piept tarii gazda cu "arsenalul din dotare" si doar reusita de exceptie a lui Payet (89') a stabilit invingatoarea. Franta s-a impus cu 2-1, insa Romania a aratat precum o echipa "solida si care atrage atentia", dupa cum a precizat L'Equipe.

"As vrea sa remarc faptul ca am facut o partida buna, in care am avut multe momente de joc bun. Am avut situatii de a marca. Am avut momente si mai putin inspirate, dar trebuie sa remarc si startul din repriza a doua, puteam inscrie la acea ocazie. Ii felicit pe baieti, au pus in practica tot ce le-am spus, planul tactic pe care l-am impus inaintea partidei. E dureros si trist sa pierzi in minutul 89, dar eu am incredere ca mergem mai departe" - a declarat Anghel Iordanescu, dupa meci, pentru ProTV.

Franta: Lloris (cpt) - Sagna, Rami, Kante, Koscielny - Pogba, Kante, Matuidi - Griezmann, Giroud, Payet (4-3-3)

Romania: Ciprian Tatarusanu - Razvan Rat, Dragos Grigore, Vlad Chiriches (cpt), Cristi Sapunaru - Mihai Pintilii, Hoban, Nicusor Stanciu - Bogdan Stancu, Florin Andone, Adi Popa (4-3-3)

A inceput partida, lovitura de incepere a apartinut Frantei

Minutele importante:

4' Prima lovitura de colt a meciului apartine Romaniei. Mingea ajunge, dintr-o deviere, la Bogdan Stancu, iar reluarea acestuia din doar doi metri este respinsa miraculos de Lloris! Ocazie monumentala pentru Romania!

Tricolorii se apara organizat, francezii incearca sa sparga defensiva Romaniei pe extreme

Franta nu a avut nicio actiune importanta in primele noua minute

La pauza 0-0

57' Payet iese in evidenta cu inca o centrare perfecta, mingea este ratata de Tatarusanu (iesit dintre buturi), iar Giroud deschide scorul cu o lovitura de cap....Franta deschide scorul. Faza seamana izbitor cu cea care i-a avut drept actori principali pe Bogdan Stelea si Christophe Dugarry...(La Euro 1996, Franta s-a impus cu 1-0)

64' "Fault prostesc" (cum spune L'Equipe) al lui Evra asupra lui Nicusor Stanciu, iar Kassai dicteaza penalti....Centralul a luat aceasta decizie insa la atentionarea unuia dintre arbitrii aditionali

65' Cu doua ratari imense la "activ", Bogdan Stancu arata ca are un curaj nebun, ia mingea si inscrie de la 11 metri...Franta - Romania 1-1

89' Payet (cel mai bun jucator al Frantei) preia o minge, se intoarce, suteaza perfect cu piciorul stang si trimite mingea la vinclul portii lui Tatarusanu...Franta - Romania 2-1. Este al patrulea gol al lui Payet in 19 meciuri pentru nationala Frantei....

Final de partida: Franta - Romania 2-1


Grupa A, componenta:

Franta, Romania, Elvetia, Albania 

Urmatoarele meciuri

 15 iunie, ora 19:00 / Romania - Elvetia: "Parc des Princes", Paris

 19 iunie, ora 22:00 / Romania - Albania: "Parc Olympique Lyonnais", Lyon.


Rezumatul video al  partidei Franta vs Romania: