Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 6 august 2016

Sfaturi utile pentru încărcarea corectă a telefonului mobil

Sfaturi utile pentru încărcarea corectă a telefonului mobil


Scurt ghid întocmit de experţii cu cele mai bune sfaturi care te ajută să îţi încarci telefonul corect şi să prelungeşti, astfel, durata de viaţă a bateriei:

1. Nu folosi telefonul la extreme
Acumulatorii telefoanelor mobile sunt proiectaţi să funcţioneze optim între 15-85%. Astfel că, de fiecare dată când forţezi încărcarea acestora la 100% sau descărcarea acestora la 0%, nu faci altceva decât să afectezi durata de viaţă a bateriei.

2. Încarcă telefonul cât mai des
Specialiştii spun că telefoanele trebuie încărcate cât mai des, în aşa fel încât să aibă, mai tot timpul, între 40 şi 80% din baterie, nivel la care acumulatorul funcţionează în parametri. Este o falsă teorie faptul că numărul de încărcări ar afecta durata de viaţă a acumulatorilor.

3.Evită să încarci telefonul cu un încarcător prea puternic
Nu folosi încărcătoare mai puternice decât suportă telefonul. Dacă simţi că telefonul se încălzeşte, scoate chargerul din telefon. Cu cât acumulatorul este păstrat mai rece, cu atât va ţine mai mult.

4.Foloseşte numai chargerul original
Foloseşte numai încărcătorul original al telefonului, iar dacă nu-l mai ai, utilizează exclusiv încărcătoare de firmă. Nu te lăsa sedus de preţul mai mic al chargerelor no-name.

5. Evită să încarci telefonul wireless
Chiar dacă această tehnologie este în vogă, încearcă să o foloseşti cât mai puţin. Nu zice nimeni să nu încarci telefonul pe un pad wireless, însă cu chargerul original, bateria se va încărca mai repede şi mai bine.

6.Nu lăsa telefonul la încărcat în priză, pe timpul nopţii
Dacă te-ai obişnuit să pui telefonul noaptea la încărcat, încearcă să eviţi această practică. Experţii spun că păstrarea telefonului în priză, peste limita de încărcare a acestuia, afectează durata de viaţă a bateriei.

7.Nu folosi decât acumulatori originali
Dacă ai un telefon la care poţi să îi scoţi bateria, schimb-o numai cu acumulatori originali, produşi de compania care a realizat şi telefonul mobil. Acumulatorii ieftini, no-name, pot afecta funcţionarea telefonului în parametri normali.

8.Păstrează mufele de încărcare curate
Dacă vrei ca timpul de încărcare să fie unul optim, curăţă cu atenţie mufele telefonului şi încărcătorului, în aşa fel încât să nu aibă pe ele praf sau alte impurităţi. Mare atenţie şi la picăturile de apă sau alte lichide care pot distruge iremediabil telefonul, producând un scurt-circuit.


Recomanda sau distribuie la prieteni...