Aprecieri pe Facebook

duminică, 25 septembrie 2016

ADEVARUL, În căutarea fotbalului pierdut (2016), film documentar hd

ADEVARUL, În căutarea fotbalului pierdut (2016), film documentar hd


Campionatul European 2016 ?!

Dar înainte să ne facem speranţe sau să ne declarăm pesimişti, e bine să ştim că naţionala pe care o trimitem în Franţa este produsul unui fotbal ajuns în pragul falimentului. “Adevărul” vă prezintă istoria acestui declin, spusă de oamenii care cândva ne-au făcut să ieşim în stradă de bucurie, dar şi de cei care au ţinut frâiele fotbalului şi au provocat prăbuşirea.

Cel mai bun film documentar despre fotbalul românesc şi echipa Naţională de Fotbal, de la glorie la declin. O privire în urmă, timp de peste douăzeci de ani, de la generaţia de aur a lui Hagi până la dezastrul Euro 2016.

De ce am ajuns aşa ? O privire realistă asupra acestui fenomen. Lucrurile sunt în schimbare, totul se schimbă, fotbalul s-a schimbat. Mai este fotbalul acel joc care transmite emoţiile intense de altădată sau totul este acum comercial ?

Dacă nu vom reuşi să ţinem pasul cu aceste schimbări, probabil că nu vom mai avea nicioadata un alt Hagi. În orice colţ al lumii nu există om al planetei să nu fi auzit de Hagi, el este cel mai cunoscut roman. Şi atunci mai putem spune ca fotbalul nu este important?