Aprecieri pe Facebook

duminică, 25 septembrie 2016

NASA, Journey to Space (2015), Călătorie spre spațiu, documentar online, subtitrat ro

NASA, Journey to Space (2015), Călătorie spre spațiu, documentar online, subtitrat ro

Documentarul, realizat cu sprijinul NASA,  prezintă o trecere în revistă a realizărilor zdrobitoare ale omenirii în spațiu, precum și activitățile în curs de desfășurare dar și planurile de viitor calatoria spre Marte, alte planete si asteroizi.

Probabil că ați auzit despre intenția NASA de a se focaliza mai mult asupra explorării spațiului cosmic îndepărtat, atât cu echipaj uman, cât și în misiunile robotizate, părăsind regatul orbitelor joase terestre și cele suborbitale, în favoarea companiilor comerciale. Este o mișcare majoră!

Aceasta înseamnă, totodată, o oportunitate pentru public de a se pronunța asupra explorării spațiului cosmic din adâncime, grație unei inițiative pentru idei competitive, lansată deopotrivă de universități, studenți, companii și agenții guvernamentale. Rezultatul este că propunerile dumneavoastră ar putea ajuta la rezolvarea problemelor care vor avea nevoie de rezolvare în următorii ani.

Noile departamente tehnologice ale NASA sunt pregătite să cheltuiască milioane de dolari în acest scop, s-a anunțat în cadrul unui seminar, ca parte a Simpozionului Memorial Von Braun, din Huntsville, Alabama. NASA speră la un buget care ar putea cuprinde aproape 560 milioane dolari, ceea ce ar trebui să fie de ajuns pentru premiile competiției de un milion de dolari, sau mai mult.

”Avem un program al tehnologiei spațiale, care implică ceva costuri”, a spus la seminar Șeful Programului Tehnologic Andrews Keys.

Noua rachetă grea liftată care a fost proiectată va costa inițial un miliard de dolari sau mai mult, și continuă să utilizeze tehnologia convențională pentru prima sa lansare programată în 2017. Dar acele prime rachete sunt apoi înlocuite de altele mai mari, modificări tehnologice sunt așteptate să schimbe totul, alte acceleratoare mai bune să fie proiectate, de exemplu, lucruri care sunt necesare pentru a duce omul în locuri mai îndepărtate din spațiu, precum planeta Marte.

Navigația solară este, de asemenea, un bun exemplu al noii tehnologii, care este mult diferită de rachetele convenționale, utilizând presiunea fotonilor emiși de Soare pentru propulsie, o idee foarte inovativă, care este acum dovedită a fi posibilă și optimă.

Ca și în alte domenii ale afacerilor și ale tehnologiei, competiția va fi un element provocator, ajutând la coagularea celor mai bune idei și concepte dintr-o zonă largă de cunoaștere, permițând industriei spațiale să se miște mai rapid și mai eficient în interiorul sistemului nostru solar și dincolo de acesta. Poate nu vom avea, încă, o navă spațială de tipul Star-Trek, cu viteze de ordinul warp, dar viitorul pare luminos pentru explorarea spațială, un viitor care poate fi împărtășit de noi toți.

Sursa: UniverseToday