Aprecieri pe Facebook

joi, 16 iunie 2016

EURO 2016: România - Elveția 1-1, video rezumat, galerie foto Agerpres

Mai multe imagini pe 

fluxul AGERPRES FOTO


EURO 2016: România - Elveția 1-1, video rezumat, galerie foto Agerpres

Naționala de fotbal a României a terminat la egalitate cu formația Elveției, 1-1 (1-0), miercuri, pe stadionul ''Parc des Princes'' din Paris, într-un meci din Grupa A la EURO 2016, dar păstrează șanse de calificare în optimile de finală.

Golurile au fost marcate de Bogdan Stancu (18 — penalty), respectiv Admir Mehmedi (57).

Iordănescu a făcut nu mai puțin de patru schimbări în echipă față de meciul cu Franța, însă echipa a jucat mai slab ca în partida de deschidere.

Toate fazele >>> LIVE UPDATE EURO 2016: România - Elveția 1-1 (AGERPRES)

Rezumat Video




marți, 14 iunie 2016

Iosif Visarionovici Stalin, documentar biografic, produs de HBO, subtitrat ro

Iosif Visarionovici Stalin, documentar biografic, produs de HBO, subtitrat ro


Fără a fi un portret exhaustiv al unei perioade istorice de tragică amintire, "Stalin" oferă imaginea unui monstru care nu are nimic sfânt şi care a făcut mai mult rău omenirii decât orice alt tiran, ucigând mai mulţi oameni decât toate epidemiile din istorie.
Nostalgicii comunismului trebuie să vadă neapărat acest film înainte de a mai vorbi despre o epocă a terorii. Un film dureros şi dur, cu o interpretare viguroasă a lui Robert Duvall.

Filmul, o biografie a dictatorului sovietic Josef Stalin, este focusat nu numai pe viata personala a acestuia ci si pe strategiile sale politice. O parte importanta a productiei este dedicata masacrului de care Stalin a fost responsabil, ucigand peste 20 de milioane de oameni.
Film biografic inspirat din memoriile Svetlanei Aliluieva, "Stalin" prezintă anumite aspecte din viaţa dictatorului georgian care a fost vinovat direct sau indirect de moartea a 50 de milioane de oameni în timpul în care a condus Uniunea Sovietică. Conducătorul sovietic este interpretat memorabil de Robert Duvall, revelându-se ca un om paranoic ce vedea peste tot conspiraţii şi de asemenea ca un om crud care nu uită şi nu iartă niciun afront indiferent din partea cui ar proveni. Având un caracter viclean, el îşi păcăleşte colegii de partid care-l subestimează şi acumulează treptat toit mai multă putere, supraveghindu-l cu stricteţe pe Lenin. Ajuns la putere cu sprijinul unor colegi care se temeau de Troţki, el nu ezită să elimine pe rând pe toţi oamenii inteligenţi care i-ar putea periclita puterea printre care Serghei Kirov şi Nikolai Buharin şi se înconjoară numai de oameni slugarnici şi fricoşi. Decapitarea armatei de conducători face ca Armata Sovietică să piardă primele bătălii cu Armata Germană. Dispune confiscarea produselor agricole de la ţărănime şi izbucnirea astfel a unei perioade de foamete fără precedent în întreaga Rusie. Stalin se dovedeşte la fel de crud şi în relaţie cu propria familia, insultându-şi periodic fiul cel mare pe care refuză să-l salveze de la moarte după ce fusese capturat de nemţi şi împingându-şi soţia la sinucidere.



Video, puzzle inexplicabil?!

Video, puzzle inexplicabil?!


Jocul de puzzle constă în reconstituirea unei imagini sau a unui obiect tridimensional având la dispoziție numeroase piese (diferite ca formă și culoare) ce se pot intercala. Pentru cele mai multe persoane, această activitate este un hobby.

Istoria acestui tip de joc pornește de la o pictură sau un desen realizat pe o placă de lemn care apoi este decupată în mici forme ce pot fi mai apoi reasamblate. După aproximativ 300 de ani de la primele forme de joc, puzzle-ul este astăzi realizat din carton, întrucât acest material este mai convenabil. De asemenea, în locul picturii, intervine tiparul, astfel că jocurile pot avea un conținut mare de detalii precum și o libertate mai mare în alegerea imaginii ce urmează a fi realizată. După tipar, cartonul este decupat folosind un cuțit-matriță metalic după un contur complex.

Jocul poate fi 2D sau 3D si are de la 4-9 piese până la mii de piese, mărind astfel dificultatea dar și interesul pasionaților.

Originar, în limba engleză, puzzle denumește orice tip de joc, jucărie sau problemă care solicită ingeniozitate, logică, perspicacitate și perseverență pentru a ajunge la o soluție. Limba română a preluat acest termen pentru ceea ce în engleză se numește jigsaw puzzle (puzzle-decupaj).

Demonstratia video de mai jos are deja 8.908.379 vizualizari si multe nedumeriri...






Inexplicabil, nedumerire ?!


Click AICI si veti avea explicatia.



luni, 13 iunie 2016

Video, puzzle inexplicabil?!...explicatia

Video, puzzle inexplicabil?!...explicatia


"Aceasta este o animație 3D , facuta pentru a explica magia cu puzzle de magicianul  numit Azulejos Puzzle.  Vă mulțumim pentru vizionare și să va bucurati de frumusetea magiei." Xiaoke Ding 




duminică, 12 iunie 2016

Semnificatia celor mai cunoscute simboluri din lume

Semnificatia celor mai cunoscute simboluri din lume


„Simbol = semn, obiect, imagine etc. care reprezintă indirect (în mod convențional sau în virtutea unei corespondențe analoge) un obiect, o ființă, o noțiune, o idee, o însușire, un sentiment”. Aceasta este definiția de dicționar. Pentru cei care le utilizează însă, simbolurile sunt chei cu care pot fi deschise porțile anumitor dimensiuni spirituale și energii. Ele reprezintă interfața lumii fizice cu cea astrală. Vă invităm să cunoașteți câteva dintre multiplele simboluri ale umanității și semnificația lor.

OBELISCUL



 
Obeliscul este un pilon înalt, cu patru laturi care se îngustează la vârf sub forma unei piramide. Dedicat de egipteni celui mai important zeu al lor, Zeul Soare Ra, acest monument păgân, care reprezintă energia masculină, poate fi întâlnit astăzi în foarte multe orașe importante din lumea creștină, musulmană, budistă etc.: Roma, Londra, Paris, Istanbul, Washington, Montreal, Dublin, Delhi, Buenos Aires, Jakarta, Rio de Janeiro, Phenian... Atunci când cele mai mari orașe din lume și-au declarat independența, acestea au decis să ridice obeliscuri, ca simbol al puterii lor depline.

SVASTICA




Cu decenii înainte ca Hitler s-o adopte ca emblemă politică, svastica era deja răspândită în Europa de Vest, ca semn al norocului și bogăției. Hitler a ales-o cu același gând, ca semn distinctiv al Partidului Nazist. De fapt, svastica este un simbol antic, găsit pe obiecte vechi de 4.000-10.000 de ani î.e.n. Populațiile din Valea Indusului (Pakistanul de azi) și religii ca hinduismul, budismul și jainismul încă folosesc acest simbol, care semnifică fie protecția divină, fie razele soarelui benefic. În budism, se spune că, înainte de a fi înmormântat, lui Buddha i-a fost desenată o svastică pe piept, cunoscută sub numele de Sigiliul inimii. Cea mai veche atestare a svasticii pe teritoriul României este în cultura Cucuteni, acum 7.000 de ani!


CRUCEA



Înainte ca religia creștină să o adopte ca emblemă, crucea a fost un simbol păgân al Zeului Soare Ra, divinitatea lor supremă, și semnifica uniunea perfectă dintre energia masculină și cea feminină. Inițial, crucile aveau axele egale, iar Papa încă mai poartă această cruce de formă originală, fapt explicabil, dacă ne gândim că creștinii îl consideră pe Iisus fiul lui Dumnezeu, divinitatea lor supremă, echivalentul lui Ra. Constantin cel Mare, primul împărat roman convertit la creștinism, obișnuia să practice venerarea Soarelui, așa că este posibil ca adoptarea creștinismului ca religie principală și apoi a crucii, ca simbol principal, să nu fie o coincidență.

STEAUA LUI DAVID


 

Deși hexagrama este astăzi simbolul primar al statului Israel, reprezentând Scutul lui David, originea ei este mult mai veche. Prima consemnare istorică a utilizării acestui simbol de către evrei datează din anul 1018 e.n. Templele indiene, datând cu mii de ani înaintea erei noastre, aveau reprezentate hexagrame (unele alături de svastici) care le împodobeau la exterior. Hindușii utilizează hexagrama în mandala (simbol ritualic, reprezentând Universul), pentru a ilustra chakra inimii. În „Cartea tibetană a morților” există imagini cu svastici desenate în interiorul unei hexagrame, care simbolizează forța creatoare a Universului. Așadar, când Hitler a folosit hexagrama pentru a-i reprezenta pe evrei ca malefici, a greșit. Hexagrama este un simbol folosit în multe religii din întreaga lume, semnificând întotdeauna un principiu pozitiv.


LUNA CRESCĂTOARE MUSULMANĂ



Deși utilizarea simbolurilor sfinte este interzisă prin lege la musulmani, luna crescătoare împodobește steagurile câtorva națiuni de această religie, și a fost adoptată pentru a simboliza, neoficial, credința islamică. Luna crescătoare este unul dintre cele mai vechi simboluri ale umanității, reprezentând aspectul feminin al vieții, venerat sub forma zeiței grecești Artemis, al cărei cap era întotdeauna înconjurat de o lună crescătoare. În timpul Imperiului Roman, același simbol a însoțit-o pe Diana, zeița vânătorii și a Lunii, despre care se spune că proteja fecioarele.


OCHIUL LUI HORUS





   
Ochiul lui Horus, sau ochiul atotvăzător, aflat deasupra porții de la intrarea în curtea Mânăstirii Neamț, atestată documentar din 1407.
Ochiul lui Horus este un simbol antic egiptean, de protecție și putere regală. Acest simbol sacru se regăsește pe aproape toate operele lor de artă. Era considerat o sursă de fluid magic, ochiul-lumină purificator. Americanii spun că faimosul ochi de pe bancnota de 1 dolar a Statelor Unite reprezintă ochiul lui Dumnezeu, veghind asupra teritoriului țării. Masonii spun că utilizează acest simbol pentru a-și reaminti că gândurile și faptele lor sunt tot timpul vegheate de marele arhitect al Universului. Egiptenii l-au înfățișat pe Horus, zeul protector al țării lor, cu un singur ochi, înconjurat de raze de soare, în timp ce în budism, „ochiul lui Dumnezeu” înseamnă porțiunea deschisă din vârful piramidei, poarta Soarelui, care este conștiința divinității.


PEȘTELE



 
Peștele este, desigur, un simbol al elementului apă. În mitologia indiană, el este călărit de Varuna și asociat cu nașterea sau restaurarea ciclică. Peștele este unul dintre avatarurile lui Vishnu, care-l salvează de la potop pe Manu, legiuitorul ciclului actual; tot peștele îi înmânează apoi Vedele, dezvăluindu-i știința sacră. În China, peștele este simbolul norocului, dar și al fecundității, datorită uluitoarei sale capacități de a se reproduce. În islamism, peștele este asociat tot cu ideea de fertilitate, fiind legat și de cea de prosperitate. În iconografia popoarelor indo-europene, peștele este simbolul înțelepciunii. Peștele trăiește în adâncurile insondabile ale creației, fiind un purtător de mistere. Dar poate cel mai elevat simbol ezoteric al peștelui, reprezentat prin două arcuri ce se intersectează, este acela de Salvator sau Mântuitor, pe care este fundamentată religia creștină. Simbolul a fost inițial folosit de creștini ca un semn secret de identificare, pentru a evita persecuțiile.


HAMSA ARABĂ




 
Hamsa este un simbol utilizat în producerea de amulete, obiecte de decor sau bijuterii. Musulmanii o numesc „mâna Fatimei”, iar creștinii, „mâna Fecioarei Maria”. Reprezintă o palmă deschisă, în mijlocul căreia se găsește un ochi (evreii înlocuiesc uneori ochiul cu Steaua lui David). „Hamsa” în limba arabă înseamnă „cinci”, după numărul degetelor de la mână. Sub formă de amuletă, este folosită ca protecție împotriva deochiului. Simbolul mâinii deschise a fost folosit în mai multe culturi vechi. În budism înseamnă a transmite învățături, în timp ce în hinduism, palma deschisă cu degetele în jos semnifică „a dărui”.


ȘARPELE




În grădina Raiului, Lucifer a luat legendara formă de șarpe, strecurându-se pe lângă pomul cunoașterii și îndemnând-o pe Eva să muște din fructul oprit de Dumnezeu. Aceasta, la rândul ei, l-a convins pe Adam să facă același lucru și, ca urmare, au fost alungați din Paradis. Însă înainte ca Vechiul Testament și cartea Tora să demonizeze șarpele pentru totdeauna, acesta era un simbol sacru în religiile gnostice, semnificând înțelepciune. Gnosticismul a împrumutat de la hinduism conceptul de energie kundalini. În hinduism există credința că cei doi nervi de la baza coloanei vertebrale pot oferi experiența iluminării. Cea mai recentă reprezentare a doi șerpi încolăciți este cea a ADN-ului uman, oglindind simbolul sumerian similar. Un al simbol modern al șerpilor încolăciți în jurul unui baston înaripat este caduceul. În antichitate, era un simbol al comerțului, asociat zeului Hermes, mesagerul zeilor. Caduceul este folosit în America de Nord ca simbol al medicinii, în timp ce simbolul european, tradițional, este „toiagul lui Esculap”, cu un singur șarpe și fără aripi.


PENTAGRAMA




 
Pentagrama este o stea cu 5 colțuri, realizată din 5 linii drepte. Deși lumea modernă o asociază cu venerarea diavolului, pentagrama se întâlnește pretutindeni în istoria umanității și nu a fost niciodată asociată cu forțele răului. Cea mai veche atestare a acestui simbol este cea din jurul anului 3.500 î.e.n., din orașul Ur, în vechea Mesopotamie. Reprezenta puterea imperială și cu acest sens s-a răspândit ulterior în restul lumii. În Sumer, cele 5 puncte ale pentagramei erau legate de cele 5 planete cunoscute, iar grecii din vremea lui Pitagora afirmau că este o perfecțiune matematică și cheia către o cunoaștere superioară. Pentagrama este un simbol precreștin, asociat venerării naturii. Este reprezentativă pentru componenta feminină a lucrurilor, un concept numit în religii „femininul sacru”. Pentagrama inversată, cu un cap de țap în interior (Baphomet), căruia i se închinau cavalerii templieri, este un simbol folosit în timpurile moderne de către sataniști.