Aprecieri pe Facebook

duminică, 19 iunie 2016

Bătălia de la Monte Cassino, 1944, Documentar video History, subtitrat ro

17 ianuarie 1944–18 mai 1944

Bătălia de la Monte Cassino, 1944, Documentar video History, subtitrat ro


Bătălia de la Monte Cassino (denumită și Bătălia pentru Roma și Bătălia pentru Cassino) a fost de fapt formata dintr-o serie de patru bătălii grele duse în timpul celui de al Doilea Război Mondial, date de Aliați în scopul de a trece de Linia de Iarnă și de a elibera Roma.

La începutul lui 1944, jumătatea vestică a Liniei de Iarnă era sub controlul ferm al germanilor care ocupaseră văile Rapido, Liri și Garigliano, precum și câteva culmi și creste din jurul lor, toate cunoscute sub numele de Linia Gustav. Germanii nu ocupaseră vechea mănăstire de pe Monte Cassino, o abație înființată în anul 524 de Benedict din Nursia și care domina orașul Cassino și intrarea în văile Liri și Rapido, deși ocupau poziții defensive pe pantele abrupte de sub zidurile abației. La 15 februarie, mănăstirea, aflată pe un munte cu vedere spre orașul Cassino, a fost distrusă de 1.400 de tone de bombe lansate de forțele aeriene americane. Bombardamentul a fost lansat din teama ca abația să nu fie folosită ca post de observație pentru apărătorii germani. După două zile, parașutiștii germani au ocupat poziții în ruine; distrugerea provocată de bombardament și zona plină de dărâmături le-a dat soldaților protecție față de atacurile aeriene și de artilerie, făcând din acel sit o poziție defensivă mai viabilă. Între 17 ianuarie și 18 mai, apărătorii Liniei Gustav au fost asaltați de patru ori de trupele Aliate. În ultimul asalt, Aliații au desfășurat 20 de divizii pe un front de 35 km și i-au împins pe germani de pe pozițiile lor, cu pierderi grele.





joi, 16 iunie 2016

EURO 2016: România - Elveția 1-1, video rezumat, galerie foto Agerpres

Mai multe imagini pe 

fluxul AGERPRES FOTO


EURO 2016: România - Elveția 1-1, video rezumat, galerie foto Agerpres

Naționala de fotbal a României a terminat la egalitate cu formația Elveției, 1-1 (1-0), miercuri, pe stadionul ''Parc des Princes'' din Paris, într-un meci din Grupa A la EURO 2016, dar păstrează șanse de calificare în optimile de finală.

Golurile au fost marcate de Bogdan Stancu (18 — penalty), respectiv Admir Mehmedi (57).

Iordănescu a făcut nu mai puțin de patru schimbări în echipă față de meciul cu Franța, însă echipa a jucat mai slab ca în partida de deschidere.

Toate fazele >>> LIVE UPDATE EURO 2016: România - Elveția 1-1 (AGERPRES)

Rezumat Video




marți, 14 iunie 2016

Iosif Visarionovici Stalin, documentar biografic, produs de HBO, subtitrat ro

Iosif Visarionovici Stalin, documentar biografic, produs de HBO, subtitrat ro


Fără a fi un portret exhaustiv al unei perioade istorice de tragică amintire, "Stalin" oferă imaginea unui monstru care nu are nimic sfânt şi care a făcut mai mult rău omenirii decât orice alt tiran, ucigând mai mulţi oameni decât toate epidemiile din istorie.
Nostalgicii comunismului trebuie să vadă neapărat acest film înainte de a mai vorbi despre o epocă a terorii. Un film dureros şi dur, cu o interpretare viguroasă a lui Robert Duvall.

Filmul, o biografie a dictatorului sovietic Josef Stalin, este focusat nu numai pe viata personala a acestuia ci si pe strategiile sale politice. O parte importanta a productiei este dedicata masacrului de care Stalin a fost responsabil, ucigand peste 20 de milioane de oameni.
Film biografic inspirat din memoriile Svetlanei Aliluieva, "Stalin" prezintă anumite aspecte din viaţa dictatorului georgian care a fost vinovat direct sau indirect de moartea a 50 de milioane de oameni în timpul în care a condus Uniunea Sovietică. Conducătorul sovietic este interpretat memorabil de Robert Duvall, revelându-se ca un om paranoic ce vedea peste tot conspiraţii şi de asemenea ca un om crud care nu uită şi nu iartă niciun afront indiferent din partea cui ar proveni. Având un caracter viclean, el îşi păcăleşte colegii de partid care-l subestimează şi acumulează treptat toit mai multă putere, supraveghindu-l cu stricteţe pe Lenin. Ajuns la putere cu sprijinul unor colegi care se temeau de Troţki, el nu ezită să elimine pe rând pe toţi oamenii inteligenţi care i-ar putea periclita puterea printre care Serghei Kirov şi Nikolai Buharin şi se înconjoară numai de oameni slugarnici şi fricoşi. Decapitarea armatei de conducători face ca Armata Sovietică să piardă primele bătălii cu Armata Germană. Dispune confiscarea produselor agricole de la ţărănime şi izbucnirea astfel a unei perioade de foamete fără precedent în întreaga Rusie. Stalin se dovedeşte la fel de crud şi în relaţie cu propria familia, insultându-şi periodic fiul cel mare pe care refuză să-l salveze de la moarte după ce fusese capturat de nemţi şi împingându-şi soţia la sinucidere.



Video, puzzle inexplicabil?!

Video, puzzle inexplicabil?!


Jocul de puzzle constă în reconstituirea unei imagini sau a unui obiect tridimensional având la dispoziție numeroase piese (diferite ca formă și culoare) ce se pot intercala. Pentru cele mai multe persoane, această activitate este un hobby.

Istoria acestui tip de joc pornește de la o pictură sau un desen realizat pe o placă de lemn care apoi este decupată în mici forme ce pot fi mai apoi reasamblate. După aproximativ 300 de ani de la primele forme de joc, puzzle-ul este astăzi realizat din carton, întrucât acest material este mai convenabil. De asemenea, în locul picturii, intervine tiparul, astfel că jocurile pot avea un conținut mare de detalii precum și o libertate mai mare în alegerea imaginii ce urmează a fi realizată. După tipar, cartonul este decupat folosind un cuțit-matriță metalic după un contur complex.

Jocul poate fi 2D sau 3D si are de la 4-9 piese până la mii de piese, mărind astfel dificultatea dar și interesul pasionaților.

Originar, în limba engleză, puzzle denumește orice tip de joc, jucărie sau problemă care solicită ingeniozitate, logică, perspicacitate și perseverență pentru a ajunge la o soluție. Limba română a preluat acest termen pentru ceea ce în engleză se numește jigsaw puzzle (puzzle-decupaj).

Demonstratia video de mai jos are deja 8.908.379 vizualizari si multe nedumeriri...






Inexplicabil, nedumerire ?!


Click AICI si veti avea explicatia.



luni, 13 iunie 2016

Video, puzzle inexplicabil?!...explicatia

Video, puzzle inexplicabil?!...explicatia


"Aceasta este o animație 3D , facuta pentru a explica magia cu puzzle de magicianul  numit Azulejos Puzzle.  Vă mulțumim pentru vizionare și să va bucurati de frumusetea magiei." Xiaoke Ding