Aprecieri pe Facebook

marți, 14 iunie 2016

Iosif Visarionovici Stalin, documentar biografic, produs de HBO, subtitrat ro

Iosif Visarionovici Stalin, documentar biografic, produs de HBO, subtitrat ro


Fără a fi un portret exhaustiv al unei perioade istorice de tragică amintire, "Stalin" oferă imaginea unui monstru care nu are nimic sfânt şi care a făcut mai mult rău omenirii decât orice alt tiran, ucigând mai mulţi oameni decât toate epidemiile din istorie.
Nostalgicii comunismului trebuie să vadă neapărat acest film înainte de a mai vorbi despre o epocă a terorii. Un film dureros şi dur, cu o interpretare viguroasă a lui Robert Duvall.

Filmul, o biografie a dictatorului sovietic Josef Stalin, este focusat nu numai pe viata personala a acestuia ci si pe strategiile sale politice. O parte importanta a productiei este dedicata masacrului de care Stalin a fost responsabil, ucigand peste 20 de milioane de oameni.
Film biografic inspirat din memoriile Svetlanei Aliluieva, "Stalin" prezintă anumite aspecte din viaţa dictatorului georgian care a fost vinovat direct sau indirect de moartea a 50 de milioane de oameni în timpul în care a condus Uniunea Sovietică. Conducătorul sovietic este interpretat memorabil de Robert Duvall, revelându-se ca un om paranoic ce vedea peste tot conspiraţii şi de asemenea ca un om crud care nu uită şi nu iartă niciun afront indiferent din partea cui ar proveni. Având un caracter viclean, el îşi păcăleşte colegii de partid care-l subestimează şi acumulează treptat toit mai multă putere, supraveghindu-l cu stricteţe pe Lenin. Ajuns la putere cu sprijinul unor colegi care se temeau de Troţki, el nu ezită să elimine pe rând pe toţi oamenii inteligenţi care i-ar putea periclita puterea printre care Serghei Kirov şi Nikolai Buharin şi se înconjoară numai de oameni slugarnici şi fricoşi. Decapitarea armatei de conducători face ca Armata Sovietică să piardă primele bătălii cu Armata Germană. Dispune confiscarea produselor agricole de la ţărănime şi izbucnirea astfel a unei perioade de foamete fără precedent în întreaga Rusie. Stalin se dovedeşte la fel de crud şi în relaţie cu propria familia, insultându-şi periodic fiul cel mare pe care refuză să-l salveze de la moarte după ce fusese capturat de nemţi şi împingându-şi soţia la sinucidere.Video, puzzle inexplicabil?!

Video, puzzle inexplicabil?!


Jocul de puzzle constă în reconstituirea unei imagini sau a unui obiect tridimensional având la dispoziție numeroase piese (diferite ca formă și culoare) ce se pot intercala. Pentru cele mai multe persoane, această activitate este un hobby.

Istoria acestui tip de joc pornește de la o pictură sau un desen realizat pe o placă de lemn care apoi este decupată în mici forme ce pot fi mai apoi reasamblate. După aproximativ 300 de ani de la primele forme de joc, puzzle-ul este astăzi realizat din carton, întrucât acest material este mai convenabil. De asemenea, în locul picturii, intervine tiparul, astfel că jocurile pot avea un conținut mare de detalii precum și o libertate mai mare în alegerea imaginii ce urmează a fi realizată. După tipar, cartonul este decupat folosind un cuțit-matriță metalic după un contur complex.

Jocul poate fi 2D sau 3D si are de la 4-9 piese până la mii de piese, mărind astfel dificultatea dar și interesul pasionaților.

Originar, în limba engleză, puzzle denumește orice tip de joc, jucărie sau problemă care solicită ingeniozitate, logică, perspicacitate și perseverență pentru a ajunge la o soluție. Limba română a preluat acest termen pentru ceea ce în engleză se numește jigsaw puzzle (puzzle-decupaj).

Demonstratia video de mai jos are deja 8.908.379 vizualizari si multe nedumeriri...


Inexplicabil, nedumerire ?!


Click AICI si veti avea explicatia.