Aprecieri pe Facebook

joi, 21 iulie 2016

Documentar despre crimele lui Stalin impotriva poporului

The Soviet Story – Povestea sovietelor (2008)

Povestea  sovietelor este realizat in 2008, un film documentar despre comunismul sovietic și colaborarea germano-sovietica înainte de 1941,  scris și regizat de către Edvīns Šnore și sponsorizat de către Grupul UEN în Parlamentul European .

Filmul prezintă interviuri cu istorici occidentali și ruși , cum ar fi Norman Davies și Boris Sokolov , scriitorul rus Victor Suvorov , disidentul sovietic Vladimir Bukovski , membri ai Parlamentului European și participanților, precum și supraviețuitori ai terorii sovietice.

În acest documentar aflăm informații inedite despre crimele din perioada în care a fost la putere Stalin. Se urmărește îndeosebi perioada de dinainte de 1941. Regizorul are în vedere mai multe aspecte ale terorii instaurate de către Stalin, precum înfometarea unor regiuni, cum a fost Ucraina, dar și execuțiile unor adversari politici din perioada comunistă, plus alte orori, marea epurare sau condițiile inumane din gulag. Un alt aspect important este alianța dintre U.R.S.S. și Germania, pactul Ribbentrop-Molotov, sunt scoase la iveală amănunte ale colaborării dintre comuniști și naziști, asemănările izbitoare dintre cele două ideologii, în ciuda faptului că Războiul Mondial care a urmat le-a pus față în față ca adversare de moarte.

IMDB : 8,2





Sfidarea gravitatiei, cele mai spectaculoase sculpturi din lume

Sfidarea gravitatiei, cele mai spectaculoase sculpturi din lume



Sculptorii din toate timpurile au impresionat și au șocat lumea cu măiestria și frumusețea operelor lor.
De data asta va prezint cateva sculpturi care impresioneaza prin monumentalitate, dar mai ales prin faptul ca aparent sfideaza gravitatia.

Pietrele care plutesc, în aeroportul din Cairo


Aparent "plutirea" pietrelor are explicatia in fotografia de mai jos, o structura de otel in interior...dar ramane spectaculoasa.




Sculpturi cinetice in balans autor  JERZY KĘDZIORA JOTKA

A studiat la Academia de Arte Frumoase din Gdansk,

Gimnasta cu esarfa

Prezentare video cu realizari in Dubai



Ciudat și Magic, sculpturile lui Francis Tabary frizeaza irealul


Unic in lume, operele de artă create de Francis Tabary aduc sculpturii contemporane o dimensiune în spațiu cum nu s-a mai văzut până acum!

Ca un magician (ceea ce de fapt este!), Francis Tabary manipuleaza percepțiile și facultățile noastre cu ajutorul luminii și umbră. Operele sale fac ochiul observatorului șovăie în mod constant între real și ireal.

Magic Penrose
Mai multe sculpturi imposibile pe 

http://www.francistabary.com/index.php?menu=sculptures_impossibles



Robinet gigant




Exista o explicatie... astept de la dumneavoastra.