Aprecieri pe Facebook

vineri, 12 august 2016

Documentar video,subtitrat ro, Requiem for the American Dream (2015), Recviem pentru visul american,

Documentar video,subtitrat ro, Requiem for the American Dream (2015), Recviem pentru visul american,

Printr-o conversație sinceră, Noam Chomsky, considerat ca fiind unul dintre cei mai importanți intelectuali de astăzi în viață, oferă o expunere notorie privitoare la “două Americi”. Înregistrate pe parcursul a patru ani, prelegerile lui Chomsky arată modul în care o jumătate de secol de politici au creat o stare de inegalitate economică fără precedent: concentrarea bogăției în mâinile câtorva în detrimentul tuturor celorlalți. La momente profund personale, aceste interviuri tind, la o privire mai atentă, să ia o turnură de activism politic, propriu lui Chomsky, precum și la profunde cugetări cu privire la moartea clasei de mijloc și sfârșitul democrației funcționale. Recviem pentru visul american oferă o oportunitate unică de a-l introduce pe Chomsky în mijlocul unui public vast și de a lărgi discuția pe tema privitoare la evenimente care au un impact profund pentru toată viața noastră.
IMDB : 8,2

Avram Noam Chomsky ( n. 7 decembrie, 1928, Philadelphia, SUA) este un lingvist și activist politic american, profesor emerit în lingvistică la Massachusetts Institute of Technology (MIT). În lumea academică, Chomsky este cunoscut pentru „teoria gramaticii generative” și pentru contribuțiile sale în domeniul lingvisticii teoretice. El este cel care a revoluționat întreg sistemul lingvistic modern prin celebrele sale modele generative.

Chomsky consideră că există două sarcini intelectuale importante în sfera politică și socială. Prima este de a imagina o societate viitoare dreaptă, adică de a crea o „teorie socială umanistă, bazată, pe cât posibil, pe concepte ferme și umane despre esența sau natura umană”. Cealaltă este de a înțelege natura puterii și a opresiunii și terorii din societatea noastră. Aceasta înseamnă a ne referi la instituții precum administrația, poliția, armata, dar și alte instituții centrale economice, comerciale și financiare. El atrage atenția asupra puterii deosebite pe care o capătă marile corporații multinaționale

În afara lumii academice, Chomsky este foarte cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică și pentru critica sa la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar și a altor guverne. 
Chomsky se descrie ca un socialist libertar și simpatizant al anarho-sindicalismului. Este considerat și drept o persoană cheie în cadrul stângii politice din Statele Unite.

Urmariti cu atentie si veti intelege trecutul si viitorul vietii noastre, a oamenilor simpli...Decalogul lui Chomsky

1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate

Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.

2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii

Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.

Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.

3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău

Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său

Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.


5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte

Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.

6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor

Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare

Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.

8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă

Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.


9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei

Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.

10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare

Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

miercuri, 10 august 2016

Caldura mare...

Caldura mare...
Ziua internațională a berii a fost sărbătorită anul acesta pe 6 august. 
Începând din 2007, a fost celebrată în prima vineri a lunii august, în orașul american Santa Cruz, din statul California. 
Și de atunci s-a tot întins. Însă la noi a ajuns cu întârziere.
Caldura mare...s-o stingem cu o bere rece!

luni, 8 august 2016

Video playlist, Untold 2016, Cluj, Romania

Video playlist, Untold 2016, Cluj, Romania

In perioada 4-7 august, peste 150 de artisti internationali au urcat pe scenele UNTOLD festival 2016.
În 2016, pe lângă artiştii EDM, festivalul va avea în timpul zilei şi live acts cu artişti aflaţi în topul preferinţelor fanilor UNTOLD.

Concertele au avut loc pe mai multe scene. Astfel, în fiecare zi pe scena principală de la Untold, Ursus Untold Arena, au urcat începând cu ora 18.00 până la ora 23.00 au sustinut concerte live artişti internaţionali precum Faithless, Parov Stelar, Scooter, Clean Bandit, Kwabs, The Asteroids Galaxy Tour, Ella Eyre, James Arthur, Y akoto. După ora 23.00 şi până în zorii zilei, scena principală a festivalului a fost acaparată de cei mai buni DJ din lume, nume grele ale stilului electro-dance: Afrojack, Armin van Buuren, Hardwell şi Tiesto.


Prima ediţie Untold Festival a avut loc în perioada 30 iulie - 2 august 2015. Pe scenele festivalului de la Cluj au urcat peste 150 artişti internaţionali şi naţionali, printre care s-au numărat: Avicii, Armin van Buuren, Tom Odell, David Guetta şi Dimitri Vegas & Like Mike, alături de alţi peste 150 de artişti internaţionali şi naţionali.
În 2015, Untold a atras atenția printr-o campanie de promovare a evenimentului numită "Pay with Blood"[6], în care donatorii de sânge primeau bilete gratuite la festival. Astfel, în luna iulie 2015, cei care donau sânge la caravana mobilă din Parcul Herăstrău București sau la Centrul de Transfuzie Sangvină din Cluj-Napoca, primeau pe loc bilete la festival. Inițiativa a fost remarcată internațional[7] deoarece asocierea dintre Transilvania, Vlad Țepeș, vampiri și donarea de sânge a fost o decizie de marketing strălucită.

Untold a fost desemnat Best Major Festival în cadrul European Festival Awards 2015, eveniment ce a avut loc în Groningen, Olanda. O altă recunoaştere a venit din partea celui mai de seamă reprezentant naţional al industriei de marketing şi comunicare, International Advertising Association Romania (IAA), care a oferit festivalului titlul de Brandul Anului 2015.

Video playlist, Untold 2016, Cluj, Romania

duminică, 7 august 2016

Video, Superkombat, meci de retragere a lui Ionut Iftimoae, Superkombat KOmanesti 06.08.2016

Video, Superkombat, meci de retragere a lui Ionut Iftimoae, Superkombat KOmanesti 06.08.2016

Ionuț Iftimoaie l-a învins pe spaniolul Jorge Loren, campionul mondial en titre, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la meciul său de retragere, disputat în gala Superkombat din orașul natal, Comănești, și care a avut drept miză centura de campion mondial la categoria Super Cruiser (-95 kg).

Întâlnirea a fost urmărită de aproximativ 30.000 de spectatori, după estimările jandarmeriei, pe un ring instalat, în premiera în România, într-o poiană împrejmuită de pădure din preajma orașului Comănești, cunoscuta localnicilor sub denumirea de Galion.
''Sunet extrem de fericit. Trăiesc un moment ce ar putea fi trist, cel al retragerii, dar victoria în fața lui Jorge Loren, un mare adversar, mă aduce într-o stare de euforie de parcă acum aș obține prima mare victorie. Sunt mândru că le-am oferit concitadinilor mei această victorie, chiar în fața privirilor lor. Este minunat să câștigi în fața celor dragi. Poate de aceea și trăiesc mai intens acest sentiment minunat al victoriei în fața unui campion. Am dorit nespus ca amintirea retragerii să fie una care să încununeze activitatea mea de luptător K1. M-am pregătit mult să o obțin, am făcut sacrificii în ultimele luni, am și fost ajutat de oamenii locului, care mi-au oferit condiții de pregătire excepționale. Așa că totul a fost perfect pentru acest adio pe care îl iau de la lupta în ring. O noapte magică: în gala de retragere am reușit, pentru prima dată, să obțin o centură de campion mondial", a declarat, pentru AGERPRES, Ionuț Iftimoaie. 


VIDEO: Fantastic!!! Ionut Iftimoaie cucereste centura mondiala la ultimul meci al carierei. L-a invins la puncte pe spaniolul Jorge Loren.

SUPERKOMBAT World Grand Prix: Jorge Loren (c) vs Ionut IftimoaieBest music on YouTube, cea mai buna muzica din toate timpurile

Best music on YouTube, cea mai buna muzica din toate timpurileConstruit de YouTube, o colectie video a celor mai renumiti cantareti si celor mai renumite melodii de toate genurile si din toate timpurile, Songs Tube este o enciclopedie a muzicii de mare suces.

TOP 100 ARTISTSTOP 100 SONGS

 1. Imagine - John Lennon
 2. Always On My Mind - Elvis Presley
 3. Dancing Queen - ABBA
 4. Billie Jean - Michael Jackson
 5. My Way - Frank Sinatra
 6. Spanish Eyes - Elvis Presley
 7. Oh Pretty Woman - Roy Orbison
 8. Are You Lonesome Tonight? - Elvis Presley
 9. Love Me Tender - Elvis Presley
 10. Suspicious Minds - Elvis Presley
 11. Thriller - Michael Jackson
 12. Massachusetts - Bee Gees
 13. In Dreams - Roy Orbison
 14. My Way - Elvis Presley
 15. Ben - Michael Jackson
 16. I Started A Joke - Bee Gees
 17. Chiquitita - ABBA
 18. Only The Lonely - Roy Orbison
 19. Ave Maria - Celine Dion
 20. Bad Moon Rising - Creedence Clearwater Revival
 21. Jailhouse Rock - Elvis Presley
 22. Blue Bayou - Roy Orbison
 23. California Blue - Roy Orbison
 24. Amazing Grace - Elvis Presley
 25. Can’t Help Falling In Love - Elvis Presley
 26. Beat It - Michael Jackson
 27. I Have A Dream - ABBA
 28. Strangers In The Night - Frank Sinatra
 29. And I Love You So - Elvis Presley
 30. Fernando - ABBA
 31. Hotel California - Eagles
 32. Bohemian Rhapsody - Queen
 33. Bad - Michael Jackson
 34. Blue Moon - Elvis Presley
 35. A Big Hunk O’ Love - Elvis Presley
 36. Bridge Over Troubled Water - Elvis Presley
 37. New York, New York - Frank Sinatra
 38. A Day In The Life - Beatles
 39. The Winner Takes It All - ABBA
 40. Blue Christmas - Elvis Presley
 41. Mamma Mia - ABBA
 42. Black Or White - Michael Jackson
 43. Unchained Melody - Roy Orbison
 44. Blue Suede Shoes - Elvis Presley
 45. Words - Bee Gees
 46. Earth Song - Michael Jackson
 47. Heal The World - Michael Jackson
 48. Smooth Criminal - Michael Jackson
 49. Man In The Mirror - Michael Jackson
 50. Yesterday - Beatles
 51. My Sweet Lord - George Harrison
 52. Bridge Over Troubled Water - Simon & Garfunkel
 53. O Sole Mio - Andrea Bocelli
 54. 2 Bad - Michael Jackson
 55. Stayin’ Alive - Bee Gees
 56. How Deep Is Your Love - Bee Gees
 57. Sweet Caroline - Neil Diamond
 58. Waterloo - ABBA
 59. I Just Can’t Stop Lovin You - Michael Jackson
 60. This Girl Is Mine - Michael Jackson
 61. Woman - John Lennon
 62. 24 Horas - Julio Iglesias
 63. Imagine (live) - John Lennon
 64. Hey Jude - Beatles
 65. With Or Without You - U2
 66. Only You - John Lennon
 67. What A Wonderful World - Louis Armstrong
 68. Another Brick In The Wall Part 1 - Pink Floyd
 69. Stand By Me - John Lennon
 70. Everybody Loves Somebody - Dean Martin
 71. Crying - Roy Orbison
 72. Blowin’ In The Wind - Bob Dylan
 73. Manuela - Julio Iglesias
 74. Bridge Over Troubled Water - Roy Orbison
 75. Sweet Caroline - Roy Orbison
 76. Night Fever - Bee Gees
 77. Goodbye Elvis - Will Tura
 78. Fly Me To The Moon - Frank Sinatra
 79. Dangerous - Michael Jackson
 80. Fernando (spanish Version) - ABBA
 81. Besame Mucho - Frank Sinatra
 82. Knowing Me, Knowing You - ABBA
 83. Simply The Best - Tina Turner
 84. Grease - Bee Gees
 85. To Love Somebody - Bee Gees
 86. How Can You Mend A Broken Heart? - Bee Gees
 87. No Woman No Cry - Bob Marley
 88. Moon River - Frank Sinatra
 89. Chiquitita (spanish Version) - ABBA
 90. Honey, Honey - ABBA
 91. Another Day - Paul McCartney
 92. Proud Mary - Creedence Clearwater Revival
 93. The Power Of Love - Celine Dion
 94. Something Stupid - Frank Sinatra
 95. Super Trouper - ABBA
 96. Beautiful Dreamer - Roy Orbison
 97. Money, Money, Money - ABBA
 98. More Than A Woman - Bee Gees
 99. Blue Suede Shoes - Roy Orbison
 100. Time To Say Goodbye - Andrea Bocelli

Pentru mai multe detalii>>>Songs-tube.net