Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 13 august 2016

Video incredibil,Parașutistul american Luke Aikins a sărit cu succes de la 7620 m fara parasuta

Video incredibil,Parașutistul american Luke Aikins a sărit cu succes de la 7620 m fara parasuta

Luke Aikins sâmbătă 30 iulie 2016 a devenit primul parașutistul care a sarit dintr - un avion fara parasuta și  a supravetuit pentru a spune povestea. 
Milioane de oameni din întreaga lume si-au ținut respirația când parașutistul american Luke Aikins a sărit dintr- un avion  de la 25.000 de picioare (7620 m).

 Saltul a fost difuzat în direct pe televiziune, prin rețeaua Fox, în timpul unei transmisiuni de o oră. Aikins a căzut timp de aproximativ două minute in deșertul Californiei, părând să planeze fără efort.







Desigur ca aceasta reusita a necesitat multe ore de antrenament, multe calcule privind unghiurile de planare si de aterizare pe spate intr-o pozitie care sa creeze un impact minim.
Deasemenea plasa de salvare a fost construita din materiale speciale cu elasticitate si rezistenta la impact.
Ramane un record mondial de saritura fara parasuta de la cea mai mare inaltime si cu aterizare la punct fix.







vineri, 12 august 2016

Documentar video,subtitrat ro, Requiem for the American Dream (2015), Recviem pentru visul american,

Documentar video,subtitrat ro, Requiem for the American Dream (2015), Recviem pentru visul american,

Printr-o conversație sinceră, Noam Chomsky, considerat ca fiind unul dintre cei mai importanți intelectuali de astăzi în viață, oferă o expunere notorie privitoare la “două Americi”. Înregistrate pe parcursul a patru ani, prelegerile lui Chomsky arată modul în care o jumătate de secol de politici au creat o stare de inegalitate economică fără precedent: concentrarea bogăției în mâinile câtorva în detrimentul tuturor celorlalți. La momente profund personale, aceste interviuri tind, la o privire mai atentă, să ia o turnură de activism politic, propriu lui Chomsky, precum și la profunde cugetări cu privire la moartea clasei de mijloc și sfârșitul democrației funcționale. Recviem pentru visul american oferă o oportunitate unică de a-l introduce pe Chomsky în mijlocul unui public vast și de a lărgi discuția pe tema privitoare la evenimente care au un impact profund pentru toată viața noastră.
IMDB : 8,2

Avram Noam Chomsky ( n. 7 decembrie, 1928, Philadelphia, SUA) este un lingvist și activist politic american, profesor emerit în lingvistică la Massachusetts Institute of Technology (MIT). În lumea academică, Chomsky este cunoscut pentru „teoria gramaticii generative” și pentru contribuțiile sale în domeniul lingvisticii teoretice. El este cel care a revoluționat întreg sistemul lingvistic modern prin celebrele sale modele generative.

Chomsky consideră că există două sarcini intelectuale importante în sfera politică și socială. Prima este de a imagina o societate viitoare dreaptă, adică de a crea o „teorie socială umanistă, bazată, pe cât posibil, pe concepte ferme și umane despre esența sau natura umană”. Cealaltă este de a înțelege natura puterii și a opresiunii și terorii din societatea noastră. Aceasta înseamnă a ne referi la instituții precum administrația, poliția, armata, dar și alte instituții centrale economice, comerciale și financiare. El atrage atenția asupra puterii deosebite pe care o capătă marile corporații multinaționale

În afara lumii academice, Chomsky este foarte cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică și pentru critica sa la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar și a altor guverne. 
Chomsky se descrie ca un socialist libertar și simpatizant al anarho-sindicalismului. Este considerat și drept o persoană cheie în cadrul stângii politice din Statele Unite.

Urmariti cu atentie si veti intelege trecutul si viitorul vietii noastre, a oamenilor simpli...



Decalogul lui Chomsky

1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate

Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.

2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii

Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.

Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.

3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău

Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său

Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.


5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte

Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.

6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor

Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare

Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.

8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă

Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.


9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei

Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.

10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare

Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.