Aprecieri pe Facebook

joi, 1 septembrie 2016

UPDATE: TAXA AUTO dispare: Guvernul va muta timbrul auto de mediu în prețul combustibililor

UPDATE: TAXA AUTO dispare: Guvernul va muta timbrul auto de mediu în prețul combustibililor

Toate variantele de lucru pentru noua taxă de timbru sunt încă pe masă, inclusiv trecerea unei componente a acesteia în preţul carburanţilor, a declarat joi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, într-o conferinţă de presă.

"Grupul are în lucru mai multe variante, inclusiv aceasta, nu de a trece complet în preţul combustibilului, dar de a avea o mică componentă în preţul benzinei. Încă nu s-a luat o decizie despre care va fi varianta finală. Toate variantele de lucru sunt încă pe masă", a spus Cristiana Paşca Palmer, întrebată de jurnalişti despre noua versiune a taxei.

Ministrul Mediului a declarat, la începutul lunii iulie, că lucrează la o nouă variantă a taxei de timbru, iar până în toamnă ar putea veni cu o versiune echitabilă pentru toată lumea.

Soluţia constă în modificarea legislaţiei după principiul ”poluatorul plăteşte”, astfel încât cumpărătorii de autovehicule să nu mai plăteasca taxa, declarată ilegală de UE, ci aceasta să fie conţinută în preţul carburanţilor, scrie cursdeguvernare.ro

Potrivit aceloraşi surse, e vorba de un adaos de 5 bani la litrul de combustibil, bani care vor ajunge în conturile administrate de Ministerul Mediului – autoritate care are de restituit taxele percepute până acum.

Detalii pe http://www.capital.ro/guvernul-va-muta-timbrul-auto-de-mediu-in-pretul-combustibililor.html