Aprecieri pe Facebook

miercuri, 7 martie 2018

Video-documentar istoric, Yoghinii din Tibet, Dezvoltare personala, Cultura pe cale de disparitie,

Video-documentar istoric, Yoghinii din Tibet, Dezvoltare personala, Cultura pe cale de disparitie,

Tibetul este un podiș în Asia, la nord-est de Himalaya. 
Acesta este patria tradițională a poporului tibetan și al altor câteva grupuri etnice, cum ar fi Monpas, Qiang și Lhobas, iar acum este, de asemenea, locuită de un număr considerabil de etnici Han și Hui. 
Tibetul este regiunea populată aflată la cea mai mare altitudine; 4 900 m. Înainte de 1950 era o entitate, având o cultură și religie budistă proprie, dorind să stea izolată de restul lumii.


Este înconjurată de munții Kunlun și Himalaya. La granița cu Nepalul se află Everestul. Tibetul s-a dezvoltat ca un regat budist puternic în sec. VII-VIII e.n. A fost condus de mongoli în sec. XIII și de dinastia Manchu din sec. XVIII. 
După Revoluția Chineză din 1911-1912 a devenit regiune independentă aflată sub influența britanică. Comuniștii chinezi au invadat și ocupat regiunea în 1950. În 1965 a devenit oficial regiune autonomă în cadrul Chinei comuniste.

Yoghinii din Tibet, un documentar rar, foarte interesant despre Yoghinii Tibetani si persecutiile la care au fost supusi de Partidul Comunist Chinez si despre cultura lor care este pe cale de disparitie.

Pentru prima dată, călugării retrasi din muntii Tibetului au fost de acord sa discute aspecte ale filozofiei lor si au permis sa fie filmati in timp ce efectueaza practicile stravechi. 

Din moment ce China a invadat Tibetul acum 50 de ani, a distrus intr-un mod sistematic cultura Tibetana. Una dintre cele mai mari pierderi sunt traditiile maestrilor Yoghini.

Yoghinul tibetan: O persoană care a petrecut ani în izolare, practicând exerciții secrete fizice şi mentale de auto-transformare şi prin acestea a câștigat un control extraordinar asupra mintii şi corpului. Yoghinii pe care-i veţi vedea în acest film şi-au asumat riscuri fără precedent.

Deşi au jurat să păstreze secretul strict pentru a menține puritatea practicilor lor, au fost de acord cu aceste interviuri unice şi demonstrații rare, pentru a ajuta la păstrarea pentru posteritate a culturii lor pe cale de dispariţie. Acestor yoghini le este dedicat acest film.



Video alternativ identic,


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu