Aprecieri pe Facebook

vineri, 2 februarie 2018

Video documentar, Marele savant Nikola Tesla a fost român, istro-român de origine,

Video documentar,  Marele savant Nikola Tesla a fost român,  istro-român de origine,

Marele savant și inventator Nicolae Teslea (Nikola Tesla) s-a născut în noaptea de 9 spre 10 iulie 1856, ca fiu al preotului ortodox Milutin Teslea și al Gicai Mandici. Familia tatălui era de grăniceri antiotomani, în fostul imperiu austro-ungar.

Numele inițial de familie era Drăghici, dar el a fost înlocuit în timp, prin porecla de Teslea, după meseria transmisă în familie, de dulgher (teslari). Tatăl lui Nicu Teslea (Tesla) a mai avut un frate, Iosif, militar de carieră, care după absolvirea școlii de ofițeri a predat matematică în diferite școli militare, ca până la urmă să ajungă profesor la Academia de Război din Viena. Tatăl lui Teslea, inițial, și el elev la școala militară, și-a schimbat repede profesia, trecând la seminarul teologic, devenind preot ortodox în 1845, când s-a însurat cu Gica. Biserica în care a slujit inițial părintele Teslea se găsea în comuna Similian, la poalele munților Velebiti, acoperiți de păduri de stejar, fag și corn, în provincia Lica, cu centrul la Gospici, unde a fost transferat și părintele.

Vizionati in continuare>>>

Video,Legendarul boxer Muhammad Ali, Cassius Marcellus Clay, Jr, Top 10 cele mai bune knockouts,

Video,Legendarul boxer  Muhammad_Ali, Cassius Marcellus Clay, Jr,  Top 10 cele mai bune knockouts,

A fost numit cel mai mare sportiv din ultimii 100 de ani.

Personalitatea lui ramane insa una extraordinara, iar invaturile pe care le-a dat in toti acesti ani au creat generatii intregi de sportivi. Portetul lui exista de fapt, intr-o anumita forma, in fiecare campion din zilele noastre.
Ali avea forta, viteza, sclipiri de geniu, gratie si capacitatea sa domine orice adversar din punct de vedere psihologic. In box, acest ultim amanunt este esential. In viata de zi cu zi, acest aspect i-a adus o groaza de probleme, dar si o bucurie imensa pentru fiecare razboi castigat. Viata lui a facut scenariul mai multor filme biografice si documentare, iar reusitele lui in box vor ramane in timp precum istoria pe care o invatam din carti.

Vizionati in continuare>>>