Aprecieri pe Facebook

vineri, 27 ianuarie 2012

Taxa auto, suspendata timp de un an pentru masinile inmatriculate inainte de 2007.

Legea noii taxe auto (legea nr. 9/2012) stabilea ca taxa de poluare va fi achitata si de autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, in cazul instrainarii acestora. Noile dispozitii se aplica incepand cu 13 ianuarie 2012.

Totusi, prin proiectul elaborat de Guvern, aplicarea acestor prevederi este suspendata pana la 31 decembrie 2012, prevederile urmand sa se aplice din nou incepand cu 1 ianuarie 2013.

Potrivit notei de fundamentare, masura se impune pentru a acorda "un ragaz suficient de timp persoanelor implicate in procesul inmatricularii autovehiculelor rulate pentru care se cere prima transcriere a dreptului de proprietate" in conditiile in care pentru calculul taxei datorate de aceste autoturisme sunt necesare "date si documente greu accesibile", iar in proces sunt implicate mai multe persoane si organisme ale statului.

"Se inlatura astfel posibilele erori aparute din lipsa timpului necesar stabilirea obligativitatii taxei sau a cuantumului acesteia", mai argumenteaza Guvernul in nota de fundamentare.

Mai mult decat atat, suspendarea de un an a taxei auto pentru masinile inmatriculate inainte de 2007 este necesara, potrivit Executivului, si "in scopul reevaluarii impactului pe care masurile cuprinse in acest act normativ le au in plan economic si social".

Ce se intampla cu cei care au platit deja taxa?

Persoanele care au achitat deja noua taxa auto la prima transcriere a dreptului de proprietate pentru masini inamtriculate inainte de 2007 isi vor primi banii inapoi. Contravaloarea taxei va fi restituita pe baza unei cereri adresate administratiei fiscale, conform proiectului de ordonanta de urgenta elaborat de Guvern pentru suspendarea taxei de prima vanzare.

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_27550/Taxa-auto-suspendata-timp-de-un-an-pentru-masinile-inmatriculate-inainte-de-2007-Ce-mai-propune-Guvernul.html#ixzz1kgnyx0Ft

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu