Aprecieri pe Facebook

STIINTA, TEHNOLOGIE, GADGETURI

Noutati

Dell XPS 13 - ultrabook prin definiÅ£ie      

Dell XPS 13 - ultrabook prin definitie ...
Producatorul american si-a anuntat ultrabook-ul in perioada CES-ului. ...
     LG Optimus 4X HD, un smartphone quad-core cu Android 4.0   


 LG Optimus 4X HD, un smartphone quad-core ...
LG Optimus 4X HD este un smartphone multimedia in toata puterea cuvantului, ...    

 Samsung plăteÅŸte pentru defectarea în masă a televizoarelor LCD      


Samsung plateste pentru defectarea in ...
Dupa ce a inregistrat profituri record pe toata perioada anului 2011, ...     Windows Store include Bing Maps pentru Windows 8   


Windows Store include Bing Maps pentru ...
Microsoft aduce acum ultimele retusuri editiei Consumer Preview a sistemului ...


Cele mai noi stiri pe go4it.ro

Tânărul din România. Cum stă cu gadgeturile şi tehnologia

Tanarul din Romania. Cum sta ...
Lasand la o parte faptul ca tinerii prefera sucurile carbogazoase ...
Samsung oferă propriul chipset quad-core pentru telefoane

Samsung ofera propriul chipset ...
Samsung pregateste un inlocuitor pentru actualul chipset Exynos, disponibil ...


Scientia.ro - stiri stiinta si tehnologie


Posted: 23 Feb 2012 09:40 PM PST


Tranzit sateliti SaturnCa şi Jupiter, Saturn are numeroşi sateliţi, de dimensiuni foarte diverse şi cu particularităţi surprinzătoare. O parte din aceşti sateliţi interacţionează cu inelele planetei. În acest articol ne vom concentra pe 4 dintre sateliţi: Titan, Encelasus, Iapetus şi Mimas.

Posted: 23 Feb 2012 09:23 PM PST


Materia intunecataConsideraţi cea mai bună explicaţie a noastră pentru gravitaţie, aplicaţi-o modului în care se rotesc galaxiile, şi veţi descoperi rapid o problemă: galaxiile ar trebui să se dezintegreze. Masa totală a galaxiilor pur şi simplu nu e de ajuns pentru a explica rotaţia ...

Posted: 23 Feb 2012 09:08 PM PST


10 curiozitati astronomiceCe viteză are vântul solar? Ce densitate au stelele neutronice? Cât durează drumul unui foton, în Soare, de la locul apariţiei sale în urma fuziunii nucleare a hidrogenului şi până la suprafaţă, unde "scapă" în spaţiu? Răspunsurile la aceste întrebări, în continuare.

Posted: 23 Feb 2012 10:53 AM PST


Recunosc, obişnuiam să iau laptopul cu mine la baie şi să îl ţin pe coapse. Se pare însă că aceasta este o idee foarte rea. Poate cauza Sindromul Pielii Prăjite – care poate duce la cancer de piele în unele cazuri. Sindromul pielii prăjite nu este nou.

Posted: 23 Feb 2012 10:32 AM PST


Tânără asudatăAvând în vedere decizia de a face exerciţii luată de oameni cu ocazia Noului An, se va transpira mult anul aceasta... Teama de aceasta ne-a făcut să ne întrebăm, de ce transpirăm? Diferă mirosul şi alcătuirea transpiraţiei în funcţie de cauză?

Posted: 23 Feb 2012 10:23 AM PST


OptimismCu toate disputele politice, instabilitatea economică şi problemele climaterice, ai crede că ziarele sunt pline de veşti proaste. În mod ciudat, lucrurile stau exact invers. Indiferent de ceea ce se întâmplă în lumea reală, engleza este o limbă optimistă.

Posted: 23 Feb 2012 10:10 AM PST


BebeluşÎn primele luni de viaţă, vedem sunetele şi simţim gustul formelor geometrice. Pentru a verifica dacă bebeluşii suferă de sinestezie, cum se numeşte acest amestec al simţurilor, în cadrul unui experiment au fost puse triunghiuri şi cercuri pe fundaluri de diferite culori.

Posted: 23 Feb 2012 09:19 AM PST


BebeluşConform unui nou studiu, deși nu spun mai mult decât “ba-ba” și “da-da”, copiii pricep cuvintele pentru multe lucruri uzuale. Studiu, axat pe bebelușii de la 6 la 9 luni, a demonstrat că bebelușii ştiu sensurile unor cuvinte uzuale, cum ar fi alimentele.

Posted: 23 Feb 2012 09:08 AM PST


Transformata FourierÎn 1811, Joseph Fourier, prefectul de 43 de ani al districtului francez Isère, s-a înscris într-o competiţie a studiului căldurii, sponsorizată de Academia Franceză de Ştiinţe. Lucrarea predată descria o metodă analitică nouă cu care Fourier a câştigat competiţia.

Posted: 23 Feb 2012 09:02 AM PST


MânăExistă o sincronizare uimitoare între mâini şi ochi. Când ne întindem mâna spre un obiect, ochii sunt primii care se deplasează, “apucând” ţinta vizual. Ceva asemănător se întâmplă şi când privim altă persoană încercând să apuce un obiect.

Posted: 23 Feb 2012 08:36 AM PST


Cuvinte încrucişateAgonia şi extazul provocate de rezolvarea unui rebus au un efect surprinzător de puternic asupra subconştientului. Este posibil ca atunci când încerci să rezolvi un rebus să nu reuşeşti să îţi aminteşti cuvintele. Cunoşti răspunsul, dar pur şi simplu nu îl poţi găsi.

Posted: 23 Feb 2012 08:25 AM PST


Teoria dinamuluiCâmpul magnetic al Pământului este generat în nucleul metalic, localizat la aproximativ 3000 de kilometri adâncime faţă de suprafaţa terestră. Acest câmp a existat de minim 3,5 miliarde de ani şi oferă indicii despre modul cum s-au format alte planete, stele sau corpuri cereşti.

Posted: 23 Feb 2012 07:46 AM PST


Kevin era decis să nu lase nimic la voia întâmplării în timp ce se pregătea pentru întâlnirea sa cu o necunoscută. Pentru început, fata cu care urma să se întâlnească de Ziua Îndrăgostiţilor credea că numele său este Jake. Era un truc din psihologie la mijloc.

Posted: 23 Feb 2012 07:56 AM PST


Liniar neliniarMulte studii ştiinţifice încearcă să găsească aproximări liniare pentru comportamente neliniare dintr-o arie largă de discipline. Distincţia dintre fenomenele liniare şi neliniare se găseşte pretutindeni în domeniul ştiinţei şi ingineriei. Ce înseamnă acest lucru?

Posted: 23 Feb 2012 07:35 AM PST


Evolutia dirijataÎn natură, evoluţia are loc peste eoni: o succesiune de adaptări produc gradat noi trăsături şi specii. Dar evoluţia se poate produce rapid şi în laborator, la scară redusă. Această abordare poartă numele de „evoluţie dirijată”. Detalii, în continuare.

Posted: 23 Feb 2012 07:05 AM PST


Evolutia economicaAdesea se spune că recesiunile apar în momentul în care o economie se contractă pentru cel puţin 2 trimestre consecutive, din punct de vedere al PIB-ului (Produsului Intern Brut). Vă invităm să citiţi în cele ce urmează o analiză pe această temă.

Posted: 23 Feb 2012 06:40 AM PST


AtingereO atingere uşoară pe braţ poate fi surprinzător de convingătoare. Cei care sunt atinşi de către personalul unei biblioteci în timp ce se înscriu, evaluează biblioteca şi personalul mai favorabil; clienţii atinşi ocazional de chelneri sunt mai mulţumiţi şi lasă bacşişuri mai mari

Posted: 23 Feb 2012 05:50 AM PST


MicrobiEvoluţia omului este relativ recentă; acesta a apărut într-o lume deja populată de alte forme de viaţă, printre care şi bacteriile. Acestea din urmă, ne-au colonizat, nu ne-au invadat, deoarece, erau apărute cu mult timp înaintea noastră.

Posted: 23 Feb 2012 05:23 AM PST


Stelele se formează în toată galaxia, mai ales în braţele spirale şi spre centrul galaxiei, unde există materie necesară acestui proces: praf şi gaz. În aceste zone, materia interstelară este destul de densă pentru a forma nori moleculari în care iau naştere noi stele.

Posted: 23 Feb 2012 04:44 AM PST


SaturnA şasea planetă de la Soare, Saturn este ultima ce poate fi văzută cu ochiul liber. E formată în mare parte din hidrogen, ceea ce o face cel mai puţin densă planetă. Dar Saturn are un sistem spectaculos de inele, ceea ce o face un adevărat "stăpân al inelelor".Mai multe pe http://www.scientia.ro/component/content/frontpage.html

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu