Aprecieri pe Facebook

marți, 5 iulie 2011

Noua taxa de poluare auto - stiri la zi


UPDATE  ianuarie 2013 – Timbru de mediu 2013

Desi si-a schimbat denumirea in Timbru de mediu 2013, ramane tot o taxa auto de prima inmatriculare in Romania, ceea ce incalca normele europene si va oferi posibilitatea de a fi atacat in justitie ca si precedenta taxa. Avocatii vor avea din nou de lucru in aceasta speta.

Toate detaliile + Calcultor online Taxa de timbru 2013 >>>>>Click AICI !

************************************************************************************************




Ministrul Mediului a vorbit azi intr-o conferinta de presa despre inlocuirea actualei taxe auto cu una “generala de poluare” care sa fie platita anual



Desi varianta modificata a taxei auto care a starnit atatea nemultumiri nu a intrat in vigoare, ministrul Mediului vorbeste din nou despre ideea inlocuirii acestei taxe cu una “generala de poluare” care sa fie platita anual de soferi in functie de cat polueaza masina. Ideea nu este noua, insa ministrul Borbely declara recent ca deocamdata se va merge pe varianta actuala care este pe cale de a fi oricum modificata. Proiectul noii taxe auto a fost publicat in iunie si taxa ar trebuit sa intre in vigoare la 1 iulie, insa acest lucru s-a amanat pana la un termen necomunicat.
“Eu raman la ideea de a introduce o taxa de poluare cu ocazia inmatricularii masinii in Romania, dar, in comitetul interministerial, am discutat si despre o alta varianta: aceea a introducerii, pe viitor, a unei taxe generale de poluare, o taxa anuala care sa inlocuiasca taxa de prima inmatriculare”, a spus ministrul Mediului, citat de MEDIAFAX.
Borbely a refuzat sa dea detalii suplimentare despre propunere, evitand sa spuna cui a apartinut ea si de cand ar urma sa inlocuiasca actuala taxa de poluare platita la inmatriculare.

Ministerul Mediului a publicat dupa jumatate lui iunie proiectul de lege pentru modificarea taxei auto si se propunea, asa cum s-a promis, ca si pentru masinile inscrise in tara inainte de 2007 sa se plateasca taxa cu ocazia primei tranzactii facuta pe noua lege. Taxa va scadea in medie cu 30% fata de variantele existente in prezent, iar cei care au paltit taxa in ultimii trei ani pot solicita sa li se inapoiezi diferenta fata de noile valori.



S-a anuntat ca toate etapele vor fi parcurse, astfel incat noua varianta a taxei sa intre in vigoare la 1 iulie, insa documentul a fost modificat si data de 1 iulie a fost eliminata, fara ca o noua data sa fie avansata.




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu