Aprecieri pe Facebook

marți, 14 februarie 2012

De maine, tinerii pot aplica din nou pentru creditele nerambursabile de pana la 10.000 euro. Ce conditii trebuie indeplinite?

Incepand de miercuri, 15 februarie, tinerii cu varste de pana la 35 de ani, care vor sa inceapa o afacere, pot depune din nou proiecte pentru a primi un credit nerambursabil de pana la 10.000 de euro. AvocatNet.ro iti spune ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a beneficia de facilitatile din cadrul programului destinat tinerilor debutanti in afaceri.

Agentia Nationala pentru Implementarea Proiectelor si programelor pentru IMM-uri a anuntat recent ca aplicatia de inscriere online a planurilor de afaceri in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri va fi din nou disponibila pe site-ul www.aippimm.ro, incepand cu data de 15 februarie, orele 10.00.

Astfel, pentru acest an, programului i-a fost alocat un buget de 21 milioane lei. Programul, aflat in al doilea an de functionare, are ca obiectiv dezvoltarea antreprenoriala in randul tinerilor, avand in vedere ca, in Romania, doar un tanar din 100 de tineri incepe o afacere pe cont propriu, fata de unul din 4 tineri in Cehia, Polonia sau Ungaria.

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, care transpune o schema transparenta de ajutor de minimis, a fost aprobat, in urma cu un an, prin OUG nr. 6/2011, in timp ce normele sale de aplicare au fost aprobate prin HG nr. 96/2011. Pentru facilitatile acordate de Guvern, in 2011, tinerii au avut la dispozitie aproximativ 8 luni.

 Inscrierea in program se face online, pe site-ul www.aippimm.ro. Pentru participarea la Program, fiecare solicitant trebuie sa se inregistreze cu user si parola. Dupa inregistrare, se completeaza planul de afaceri si se incarca documentele insotitoare.

Cititi mai multe pe Avocatnet.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu