Aprecieri pe Facebook

luni, 5 martie 2012

Documente necesare pentru calculul taxei auto

DACIA LODGY
Taxa de poluare se calculeaza de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pe baza unor documente pe care proprietarul autoturismului trebuie sa le depuna la Fisc.

Procedura prin care se calculeaza taxa auto a fost aprobata prin Ordinul ANAF nr. 28/2011.



Pentru a le fi calculata taxa de poluare, contribuabilii trebuie sa depuna la organul fiscal competent o cerere prin care solicita calculul taxei (Modelul de cerere il puteti consulta in fisierul 1 atasat al acestui articol) insotita de anumite documente, si anume:
  • Cartea de identitate a vehiculului;
  • Documente care atesta dobandirea autovehiculului pentru care se solicita plata taxei de catre contribuabiabil;
  • In cazul autovehiculelor rulate achizitionate din alte state, un document din care sa rezulte data primei inmatriculari a acestora;
Documentele trebuie prezentate in copie si in original, insa cele in originial vor fi restituite contribuabilului imediat dupa verificarea conformitatii si inscrierea pe copiile care raman la organul fiscal a vizei „conform cu originalul”.

Pentru autovehiculele in leasing, in locul cartii de identitate a vehiculului, va fi prezentat un document care sa contina elementele necesare calcului taxei al carui model este aprobat odata cu Procedura de calcul a taxei.

 Fisiere atasate:
1 - Cerere stabilire taxa
2 - Cerere stabilire taxa - vehicul in leasing
3 - Decizie stabilire taxa
4 - Decizie stabilire taxa - vehicul in leasing


Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_27952/De-ce-documente-ai-nevoie-ca-sa-ti-se-calculeze-taxa-auto-de-plata.html#ixzz1oH3Tmv3R

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu