Aprecieri pe Facebook

duminică, 11 martie 2012

Eurovision 2012 - Romania - Finala nationala - Audio&Video

Melodia Zaleilah a trupei Mandinga va reprezenta Romania la Eurovision 2012, in cadrul primei semifinale de la Baku, de pe 22 mai. Cantecul a fost declarat castigator in urma Selectiei Nationale Eurovision de sambata seara.
Aproape de miezul nopţii, în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, dar şi pe www.tvr.ro, a fost desemnat câştigătorul Selecţiei Naţionale Eurovisiom. Mandinga va merge la Baku pentru a reprezenta România!
Finala internationala Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai, in capitala Azerbaidjanului, Baku.

Alegerea a fost facuta pe baza notelor primite de la un juriu de specialisti (50%) si prin televoting (50%).

Trupa Mandinga a obtinut 10 puncte din partea juriului si 12 din partea publicului, castigand finala care s-a desfasurat la TVR sambata seara.

Muzica melodiei Zaleilah a fost creata de Costi Ionita, iar versurile de Ionescu Elena/Secada Dihigo Omar.



Juriul de specialisti care a ales cele 15 finaliste a fost format din reprezentanti ai caselor de discuri, compozitori, oameni de radio. 
Din juriu au facut parte: Dana Adam (Media Pro Music), Dan Popi (Cat Music), Catalin Muraru (Roton), Sorin Sfarlea (Universal Music Publishing Romania),Manuel Dinculescu (Radio 21), Tony Tesiu (Radio ZU), Stefan Naftanaila (Radio Romania), Dana Dorian – critic muzical, care a fost si vicepresedinte al juriului si compozitorii Eduard Circota, Ovidiu Cernauteanu (Ovi), George Natsis, ultimul fiind si presedintele juriului. 


AUDIO







VIDEO


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu