Aprecieri pe Facebook

duminică, 3 iunie 2012

Sfaturi utile pentru un CV si un interviu de succes

Atunci cand cauta oamenii potriviti, angajatorii sunt foarte atenti la studiile candidatilor, dar si la specializarile si calificarile ulterioare.
Conteaza daca au absolvit o facultate de stat sau una particulara, avand o preferinta pentru cei care finalizeaza o facultate de stat.
Ei considera ca in facultatile de stat, chiar daca  de multe ori materiile nu sunt unele adaptate realitatii, procesul de invatamant se face cu mai mare seriozitate si implicare, atat din partea profesorilor, dar si din partea studentilor.



1. Incepe prin a-ti construi corect CV-ul, corectand eventuale greseli de ortografie si date de contact sau date calendaristice, orice alte detalii care tin strict de atentie. Adauga informatii la sectiunea "Realizari", enumera proiectele importante in care ai fost implicat, trainingurile si studiile urmate.

Este foarte important sa treci in prezentarea joburilor anterioare detalii tehnice si de experienta relevante pentru postul la care aplici. Spre exemplu, daca aplici pentru functia de contabil, trebuie sa reiasa din cv-ul tau tipul aplicatiilor si raportarilor contabile folosite. Daca aplici pentru un post de manager, noteaza dimensiunea echipelor anterior administrate.

2. Pozitioneaza-te corect din punct de vedere a directiei carierei tale. Pentru o dezvoltare armonioasa, determina cum iti doresti sa iti dezvolti cariera si in functie de obiective, aplica la job-urile disponibile. Aplicand targetat, iti vei putea adapta CV-ul cerintelor postului disponibil si astfel iti vei spori sansele de angajare.

3.Fii activ in cautarea si identificarea joburilor disponibile. Urmareste site-urile si ziarele cu anunturi de angajare si trimite CV-uri catre agentii de recrutare si catre site-urile companiilor care activeaza in industria/domeniu in care ai experinta. 

4. Prezinta-te corespunzator la interviu, pentru ca ai la dispozitie o ora in care sa dovedesti ca esti omul potrivit pentru acel job. Din punctul meu de vedere, sansele de angajare ale unui candidat cresc simtitor, bineniteles pe langa experienta si cunostinte, daca la interviu raspunde la obiect si argumenteaza aproape orice cu un exemplu (scurt, dar relevant), raspunsurile oferite sunt coerente si logice, nu vorbeste foarte mult si reuseste sa intuiasca atunci cand trebuie sa se opreasca. Oricat ai fi de bun in ceea ce faci, evita atitudinea atotstiutoare si autosuficienta si fii sincer.

5. Urmeaza cursuri de specializare in directia in care alegi sa iti dezvolti cariera.


Mult succes !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu